Ο Λουτσέσκου έκανε ματ στον Χιμένεθ!

Ο Λουτσέσκου έκανε ματ στον Χιμένεθ!

Ο Ρουμάνος τεχνικός κέρδισε κατά κράτος τον Ισπανό τεχνικό της ΑΕΚ στη σκακιέρα του τελικού.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου πήρε για άλλη μια φορά την ταυτότητα του Μανόλο Χιμένεθ! Ο Ρουμάνος τεχνικός έστησε τον ΠΑΟΚ σωστά στον τελικό του Κυπέλλου και οδήγησε την ομάδα με μαεστρία στην κατάκτηση του 3ου τροπαίου στη σειρά για 3η σερί χρονιά απέναντι στην ΑΕΚ.

Οι επιλογές του Λουτσέσκου τον δικαίωσαν. Παρέταξε τον ΠΑΟΚ στον τελικό με το κλασικό 4-2-3-1 που παίζει κλασικά επί των ημερών του η ομάδα.

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Στο κέντρο της άμυνας έπαιξαν ο Βαρέλα με τον Κρέσπο (δεν άλλαξε το καλύτερο αμυντικό δίδυμο στην Ελλάδα), δεξιά ήταν ο Μάτος και αριστερά προτιμήθηκε τελικά ο Γιαννούλης. Στα χαφ ο Σάκχοφ προτιμήθηκε μαζί με τον Κάνιας (στο τελευταίο του ίσως ματς με τη φανέλα του ΠΑΟΚ καθώς ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του και φαίνεται ότι δε θα ανανεωθεί…) και έμεινε στον πάγκο ο Ολιβέιρα (κάτι που ήταν έκπληξη καθώς ο Πορτογάλος θεωρούνταν σίγουρος), ενώ πιο μπροστά τους βρέθηκε ο Πέλκας. Αριστερά στην επίθεση έπαιξε ο Μπίσεσβαρ, δεξιά ο Ζαμπά (προτιμήθηκε από Λημνιό και Ενρίκε) και στην κορυφή ο Άκπομ.

Στην αποστολή ήταν και οι Παπαδόπουλος, Ίνγκασον, Ολιβέιρα, Λύρατζης, Λημνιός, Ενρίκε Σφιντέρσκι, ενώ εκτός έμειναν οι Ρέι, Γλύκος, Τόσκα, Μαλεζάς, Μίσιτς και Ελ Καντουρί και οι τραυματίες Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο και Βέρνμπλουμ.

Ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ αποφάσισε να βάλει στα χαφ τις παλιές «καραβάνες» της ομάδας, τον Κάνιας με τον Σάκχοφ (και οι δύο είναι η 3η τους χρονιά στον Δικέφαλο) και να αφήσει εκτός ενδεκάδας τον Ολιβέιρα, θεωρώντας ότι γνωρίζουν καλύτερα τις ιδιαιτερότητες ενός τελικού Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Χρειάζονταν επίσης τα περισσότερα τρεξίματα του Κάνιας για να δίνει βοήθειες ανασταλτικά αριστερά σε Γιαννούλη και Μπίσεσβαρ, από την πλευρά των οποίων η Ένωση προσπάθησε να παίξει πιο πολύ. Επίσης προτίμησε να ξεκινήσει τον Λέο Ζαμπά που είναι πιο επικίνδυνος επιθετικά από τον Λημνιό, ο οποίος είναι καλύτερος στο ανασταλτικό κομμάτι, δείχνοντας ότι θέλει να κτυπήσει από την αρχή το παιχνίδι.

Ο τραυματισμός του Βαρέλα στο 28’ (μετά από κλωτσιά του Λιβάγια στο αριστερό χέρι και την άσχημη πτώση του στον αγωνιστικό χώρο) προβλημάτισε τον Λουτσέσκου, ο οποίο από το 30’ σήκωσε τον Ίνγκασον για ζέσταμα.

Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο είχε τον έλεγχο, ενώ η ΑΕΚ προσπαθούσε να κτυπήσει περισσότερο στις αντεπιθέσεις μετά από λάθη. Έτσι έκανε την πρώτη της φάση στο 6’ μετά από λάθος που έγινε από αριστερά (Γιαννούλης). Μετά από 20’ ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του και έγινε πιο απειλητικός. Στο 36’ ο Άκπομ απείλησε τον Μπάρκα και στο 45’ ήρθε το γκολ από τον Άγγλο. Ο ΠΑΟΚ πίεσε ψηλά, κέρδισε ο Κάνιας την μπάλα έξω από την περιοχή, έκανε ένα σουτ, η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς, πήρε το ριμπάουντ ο Πέλκας που μπήκε πολύ ωραία και δυνατά στην περιοχή αποφεύγοντας πάνω στην κίνηση 2-3 αντιπάλους, γύρισε στον Άκπομ και αυτός με ψαλιδάκι έκανε το 1-0 λίγο πριν το ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ προσπάθησε να πιέσει πιο ψηλά και ο ΠΑΟΚ βρήκε κάποιους χώρους για να καθαρίσει το παιχνίδι, αλλά ο Ζαμπά έχασε μια μεγάλη ευκαιρία στο 53’ σε τετ-α-τετ με τον Μπάρκα (θα μπορούσε να γυρίσει την μπάλα και στον Άκπομ).  Ο Δικέφαλος βρήκε κι άλλες φάσεις προς το τέλος του αγώνα (έχοντας αμυνθεί πολύ καλά στο μεσοδιάστημα) με Άκπομ και Κάνιας, δεν τις αξιοποίησε, αλλά κράτησε το 1-0 ως το φινάλε και έφτασε στην κατάκτηση του Κυπέλλου (του 3ου στη σειρά) που σήμανε και το πρώτο νταμπλ στην ιστορία της ομάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ