ΑΕΚ: Επιβεβαίωσε την παρανομία ο Περέιρα!

ΑΕΚ: Επιβεβαίωσε την παρανομία ο Περέιρα!

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Μέλο Περέιρα έστειλε επιστολή στην ΑΕΚ, παραδέχεται την αλλαγή στους διαιτητές του VAR, αλλά δεν έδωσε καμία ουσιαστική απάντηση για το ολίσθημά του. Κάνει άμεσα καταγγελία εις βάρος του η ΠΑΕ.

Από την πρώτη στιγμή που η ΑΕΚ ενημερώθηκε για τις… αλχημείας του Βίτορ Μέλο Περέιρα στον τελικό του Κυπέλλου, με τις… ύποπτες και «μυστικές» αλλαγές στη σύνθεση των διαιτητών του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, αντέδρασε έντονα και έθεσε θέμα εγκυρότητας, αλλά και ηθικής, μέσω επιστολής που έστειλε στην ΕΠΟ, την ΚΕΔ και τις FIFA/UEFA.

Σήμερα, λοιπόν, ο Mέλο Περέιρα απάντησε στην επιστολή της ΑΕΚ δίνοντας την εκδοχή του για όσα συνέβησαν στον τελικό με την τριγωνική αλλαγή των διαιτητών. Και επί της ουσίας, επιβεβαίωσε την παρανομία, δίχως να δίνει καμία πειστική απάντηση, για ποιον λόγο το έπραξε και γιατί δεν ενημέρωσε τις ομάδας.

Επιγραμματικά, λοιπόν, στα όσα αναφέρει ο Περέιρα στην επιστολή του, καταγράφουμε τα εξής…

1) Επιβεβαιώνει όλα όσα γράφτηκαν και τις αλλαγές που έγιναν εν κρυπτώ στη διαιτητική ομάδα του τελικού λόγω της αδιαθεσίας που αισθάνθηκε το μεσημέρι ο ορισθείς πρώτος βοηθός του τελικού.

2) Δεν απαντά γιατί δεν αποφασίστηκε το προφανές και το απόλυτα νόμιμο -βάσει των κανονισμών και του ΚΑΠ, αλλά και της UEFA- να γίνει η αντικατάσταση του άρρωστου πρώτου βοηθού από τον τέταρτο

3) Αναφέρει απλώς ότι αποφασίστηκε να αντικατασταθεί ο πρώτος βοηθός από τον Var Assistant Referee και ότι στο VAR πήγε ο τέταρτος γιατί ο πρώτος βοηθός δεν ήταν αδειοδοτημένος για το VAR!

4) Δεν κάνει την παραμικρή αναφορά σε κάποιον κανονισμό για να δικαιολογήσει τις αποφάσεις που πήραν προκειμένου να κάνουν τη συγκεκριμένη καραμπόλα στη σύνθεση της διαιτητικής εξάδας, αλλά αόριστα μιλάει για τα… διεθνή στάνταρντς.

Πλέον, καθίσταται σαφές ότι η ΑΕΚ δεν μπορεί να στηρίξει έναν άνθρωπο που ακολουθεί τέτοιου είδους πρακτικές. Και η θέση της θα διατυπωθεί και αναλυτικά, όπου, όποτε και όπως πρέπει.

Η ΑΕΚ έχει ήδη ενημερώσει την ΕΠΟ για την πλήρη απογοήτευσή της για την «απάντηση» του Μέλο Περέιρα, για τη γενικότερη στάση του, αλλά και για το γεγονός ότι περίμενε κάτι πολύ πιο σαφές σε άμεση συσχέτιση με τους διεθνείς κανονισμούς για όλα όσα έγιναν στον τελικό. Ενημέρωσε επίσης ότι η απάντησή του στη χθεσινή επιστολή της ΠΑΕ, «δεν μας αφήνει καμία άλλη επιλογή πλην του να προχωρήσουμε σε επίσημη καταγγελία εναντίον του»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ