Η ανακοίνωση της ΑΕΛ για τα 34 χρόνια από το πρώτο της Κύπελλο

Η ανακοίνωση της ΑΕΛ για τα 34 χρόνια από το πρώτο της Κύπελλο

Ανακοίνωση με την οποία υπενθυμίζει την πρώτη κατάκτηση της στο Κύπελλο Ελλάδας εξέδωσε η ΑΕΛ, ανήμερα της συμπλήρωσης 34 ετών από εκείνη τη μέρα.

Πέρασαν 34 χρόνια από την πρώτη κατάκτηση Κυπέλλου Ελλάδας από την ΑΕΛ όταν επικράτησε 4-1 απέναντι στον τότε πρωταθλητή ΠΑΟΚ.

Οι «Βυσσινί» εξέδωσαν ανακοίνωση ανήμερα της συγκεκριμένης επιτυχίας αναφέροντας:

«Σάββατο 22 Ιουνίου ήταν και τότε, όπως ακριβώς είναι και σήμερα. Με μία διαφορά όμως 34 χρόνων, όσοι και οι βαθμοί που συγκέντρωσε στο φετινό πρωτάθλημα η αγαπημένη όλων μας ΑΕΛ. Σημάδια… Που ξυπνούν ολόχρυσες μνήμες και θυμίζουν σε όλους τον 1ο τίτλο της «βασίλισσας».

Εκείνο το απόβραδο του 1985, η αρμάδα του Αντρέι Στρεϊλάου στην 3η εμφάνισή της σε τελικό Κυπέλλου, κονιορτοποίησε 4-1 τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ και σήκωσε το πρώτο της βαρύτιμο τρόπαιο στον αττικό ουρανό, στερώντας ταυτόχρονα από τον αντίπαλό της το νταμπλ. Τα γκολ των Ζιώγα (39′-73′), Κμιέτσικ (47′) και Βαλαώρα (75′), σφράγισαν ανεξίτηλα την πανελλήνια καταξίωση και άνοιξαν το δρόμο για την ευρωπαϊκή αναγνώριση.

Γιώργος Πλίτσης, Τάκης Παραφέστας (c), Κώστας Κολομητρούσης, Γιώργος Μητσιμπόνας, Γιάννης Γκαλίτσιος, Θοδωρής Βουτυρίτσας, Μιχάλης Ζιώγας, Χρήστος Ανδρεούδης (86′ Σάκης Τσιώλης), Κριστόφ Άνταμτσικ, Καζιμίρ Κμιέτσικ και Γιάννης Βαλαώρας, ήταν οι 12 τροπαιούχοι εκείνης της ανεπανάληπτης βραδιάς που έμεινε στην ιστορία και έμελλε επί προεδρίας Κώστα Σαμαρά να επιβεβαιώσει με τον πιο εμφατικό τρόπο την πανελλήνια αποδοχή της «Ομάδας Μοντέλο».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ