Πανιώνιος – ΟΦΗ 2-0

Πανιώνιος – ΟΦΗ 2-0

Αν και κακός για περίπου 60 λεπτά, ο Πανιώνιος πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς επικράτησε του ΟΦΗ με 2-0 στη Νέα Σμύρνη.

Σε ένα ματς που είχε εντυπωσιακές εναλλαγές συναισθημάτων στο Β’ μέρος, ο Πανιώνιος νίκησε τον ΟΦΗ με 2-0, στο πρώτο παιχνίδι για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.
Οι κυανέρυθροι που ήταν κακοί για περίπου 60 λεπτά, κατάφεραν να μην δεχθούν γκολ στο καλό διάστημα των Κρητικών (45’-65’) και τελικά με δύο γκολ μέσα σε ένα δίλεπτο (Γεσίλ 77’) και Χατζησαφί (78’).

Με δέκα παίκτες τελείωσε ο Πανιώνιος, λόγω της αποβολής του Γεσίλ με δεύτερη κίτρινη στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Γενικότερα ήταν ένα ματς με πολλή ένταση, διαμαρτυρίες των δύο ομάδων προς τους διαιτητές και τον ΟΦΗ να ζητάει πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης

Με άνεση το μηδέν ο ΟΦΗ
Το πρώτο ημίχρονο κύλησε όπως το ήθελε ο ΟΦΗ. Με τον Νίκο Παπαδόπουλο να στήνει ιδανικά την ομάδα του όσον αφορά το μεσοαμυντικό κομμάτι, οι Κρητικοί δεν επέτρεψαν σε κανένα σημείο του 45λεπτου στους γηπεδούχους να βρουν ρυθμό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πανιώνιος (είχε κατοχή 61%-39%) απείλησε ελάχιστα, έχοντας δύο καλές στιγμές και συγκεκριμένα στο 28’ (σέντρα Μασούρα, ο Λάμπρου δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή) και στο 40’ (κεφαλιά Μπανανά).

Από την πλευρά του ο ΟΦΗ ζήτησε πέναλτι στο 42’ για ένα χέρι του Σιώπη μέσα στην περιοχή, ύστερα από γύρισμα του Όγκμποε. Ο διαιτητής είπε το παιχνίδι να συνεχιστεί, θεωρώντας ακούσιο το χέρι.

Δίλεπτο «φωτιά» για τον Πανιώνιο
Το δεύτερο μέρος είχε πολύ καλύτερο ρυθμό, με πολλές ευκαιρίες εκατέρωθεν και δύο γκολ.
Ο ΟΦΗ ήταν ανώτερος από το ξεκίνημα του Β’ 45λεπτου και για περίπου 20 λεπτά, έχοντας 3-4 καλές ευκαιρίες, έχοντας κινητήριο μοχλό τον ορεξάτο Κουτσιανικούλη. Συγκεκριμένα οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 47’ (Μάνος προβολή), 55’ (Ογκομπε σουτ) στο 61’, (Κουτσιανικούλης λόμπα) και το 65’ (λάθος Μπαντή).

Η συνέχεια όμως ανήκε στους γηπεδούχους. Ο Μιχάλης Γρηγορίου έκανε πιο επιθετική την ομάδα του (περνώντας στο ματς και τον Γεσίλ) και αυτό είχε άμεσα αποτελέσματα. Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 68’ (Γεσίλ σουτ) και το 71’ (Λάμπρου) για να σκοράρουν δύο φορές μέσα σε περίπου 1,5 λεπτό!

Στο 77’ ο Πανιώνιος άνοιξε το σκορ με εξαιρετικό γυριστό σουτ του Γεσίλ, ενώ στο 78’ είχαμε το 2-0! Αυτή τη φορά ο Χατζησαφί έκανε ωραία ατομική ενέργεια παίρνοντας τη μπάλα από τη σέντρα για να φτάσει στην περιοχή και να νικήσει με σουτ τον Δερμιτζάκη.

Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος, με τον Πανιώνιος να παίρνει σπουδαία νίκη με καθαρό σκορ και τον ΟΦΗ να αισθάνεται «αδικημένος» καθώς δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ παρότι είχε τις ευκαιρίες.

Πανιώνιος – ΟΦΗ 2-0
Γήπεδο: Νέα Σμύρνης
Διαιτητής: Λάμπρου (Εύβοιας)
Βοηθοί: Καμπούρης (Εύβοιας), Κοντιζάς (Πειραιά)
Γκολ: 77’ Γεσίλ, 78’ Χατζησαφί
Κίτρινες: 39’ Μπανανά, 72’, 90+3’ Γεσίλ, 90+2’ Χατζησαφί – 39’ Ρούσσος, 42’ Κουτσιανιμκούλης, 51’ Παπατόλιος, 56’ Παπαστεριανός, 90+2’ Ποτουρίδης
Κόκκινες: 90+3’ Γεσίλ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Μπαντής, Μπανανά, Βλάχος (67’ Παπαγεωργίου), Χατζισαφί, Γκιοατά, Κόρμπος, Σαββίδης (71’ Σαραμαντάς), Σιώπης (60’ Γεσίλ), Μασούρας, Ντουρμισάι, Λάμπρου.
ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Δερμιτζάκης, Κομεσίδης, Μπολάκης, Ποτουρίδης, Παπαστεριανός, Ρούσσος, Νάστος (89’ Φαζός), Μάνος, Παπατόλιος (67’ Πορτουλίδης), Όγκμποε, Κουτσιανικούλης (89’ Πλευράκης).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ