Παναθηναϊκός: Η ανακούφιση, ο Μολό και ο Φάουστο

Παναθηναϊκός: Η ανακούφιση, ο Μολό και ο Φάουστο

Στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού αισθάνονταν πολύ πιο ήρεμοι μετά τη νίκη επί της Παναχαϊκής, ενώ την Πέμπτη θα εκτιμηθεί το πρόβλημα που αποκόμισε ο Γιοάν Μολό.

Μία υποχρέωση που ανέδειξε λίγα οφέλη και έκρυβε πολλούς κινδύνους, έβγαλε ο Παναθηναϊκός στην Πάτρα. Η νίκη με 3-1 επί της Παναχαϊκής επαναφέρει την ηρεμία τέσσερις μέρες πριν την αναμέτρηση της Τούμπας και εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, μετατρέποντας τη ρεβάνς του ΟΑΚΑ σε τυπική διαδικασία. Εξυπακούεται ότι σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος, θα είχε ξεσπάσει ταραχή στον Παναθηναϊκού.

Όσο και ακούγεται υπερβολικό, στα αποδυτήρια του γηπέδου της Αγυιάς επικρατούσε ανακούφιση για το «διπλό». Η ήττα από τη Λάρισα την Κυριακή είχε συσσωρεύσει ξανά μεγάλη πίεση και η αποφόρτιση ήταν αναγκαία. Άλλωστε, η τακτική προσέγγιση του Γιώργου Δώνη στο παιχνίδι απέδειξε πόση σημασία απέδωσε, λόγω και του κλίματος που είχε διαμορφωθεί.

Ουσιαστικά, η προετοιμασία για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ θα εστιαστεί στο ψυχολογικό κομμάτι. Επειδή στην Πάτρα έπαιξαν κατά κύριο λόγο βασικοί, την Πέμπτη στο «Γεώργιος Καλαφάτης» θα κάνουν αποθεραπεία και θα προπονηθούν σε χαλαρούς ρυθμούς την Παρασκευή. Τέλος, το Σάββατο θα αναχωρήσουν για τη Θεσσαλονίκη και η προπόνηση που θα προηγηθεί, θα έχει χαμηλή ένταση.

Στο μεταξύ, λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης με την Παναχαϊκή, ο Γιοάν Μολό ένιωσε ένα «τσίμπημα» στον αριστερό οπίσθιο μηριαίο. Ο Γάλλος στράικερ έδειξε να μην πατά καλά, οπότε την Πέμπτη θα τον εξετάσει το ιατρικό επιτελείο για το αν υπάρχει πραγματική ζημιά ή ήταν απλώς ένα μικρό μυϊκό πρόβλημα.

Αυτό ήταν το πρώτο φετινό 90λεπτο του Μολό και όπως είναι λογικό, ο οργανισμός του δεν έχει προσαρμοστεί απόλυτα και του λείπει ο ρυθμός. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με τον Φάουστο Τιένθα, ο οποίος έκανε ντεμπούτο στο Κύπελλο, αλλά χρειάζεται χρόνο μέχρι να επανέρθει στο 100% και να βγάζει ολόκληρο παιχνίδι. Ο Γιώργος Δώνης σκοπεύει να ενσωματώσει ομαλά τον Γάλλο και τον Ισπανό στο ροτέισον του Παναθηναϊκού, αφού ειδικά τον δεύτερο τον έχει ανάγκη για να ξεκουράσει τον Δημήτρη Κουρμπέλη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ