Ξάνθη – Άρης 0-1

Ξάνθη – Άρης 0-1

Με κορυφαίο τον Έλληνα μεσοεπιθετικό η ομάδα του Ένινγκ επικράτησε εύκολα με 1-0 επί της Ξάνθης στα Πηγάδια και πήρε προβάδισμα για την επόμενη φάση του κυπέλλου, ενώ της ακυρώθηκε και καθαρό γκολ.

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε ο Άρης θα κάνει εξαιρετική πορεία στο κύπελλο. Η ομάδα του Μίκαελ Ένινγκ πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στα Πηγάδια και με ηγέτη έναν καταπληκτικό Φετφατζιδη, κέρδισε εύκολα με 1-0 την Ξάνθη και πήρε σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο Άρης θα μπορούσε να καθαρίσει κάλλιστα την πρόκριση από σήμερα, όμως στο 89ο λεπτό του ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ το γκολ που σημείωσε ο Μανσίνι. Οι οπαδοί του Άρη, πάντως, χειροκρότησαν τους παίκτες τους για την προσπάθεια τους και ζήτησαν την κατάκτηση του κυπέλλου.

Με την ίδια συνταγή ο Ένινγκ 

Ο Ένινγκ παρέταξε τον Άρη με το ίδιο σχήμα με το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Με σύστημα 4-4-1-1 ,τον Ρόουζ στο δεξί άκρο της αμυντικής γραμμής, τους Σάσα και Ματίγια στα αμυντικά χαφ και τον Λάρσον πίσω από τον Ιντέγε που ξεκίνησε στη κορυφή της επίθεσης. Οι γηπεδούχοι, αντίθετα, έκαναν έξι αλλαγές στο βασικό σχήμα σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος με την ΑΕΛ, .με τον Γιώργο Παράσχο να προτιμάει τον Καστρο στη κορυφή της επίθεσης.

Δυνατό ξεκίνημα για τον Άρη

Οι παίκτες του Άρη πήραν από τα πρώτα λεπτά τον έλεγχο της αναμέτρησης και προσπάθησαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία των γηπεδούχων. Στο 9ο λεπτό ο Φετφατζίδης έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μπέντο έσωσε δύο φορές την εστία του,, αντιδρώντας σωστά αρχικά σε φάουλ του Ματίγια και στη συνέχεια της φάσης σε δυνατό σουτ του Κόρχουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Άνοιξε το σκορ ο Ιντέγε 

Ο Άρης ήταν ο κυρίαρχος του αγώνα και με την εικόνα που είχε το παιχνίδι φαινόταν οτι ήταν θέμα χρόνου να ανοίξει το σκορ. Κάτι που έγινε στο 17ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Μπράουν Ιντέγε. Ο Φετφατζίδης άλλαξε εξαιρετικά τη μπάλα με τον Λάρσον, ο Σουηδός μπήκε από δεξιά στη μεγάλη περιοχή και γύρισε τη μπάλα και ο Ιντέγε με προβολή την έστειλε στα δίχτυα της εστίας του Μπέντο. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο της αναμέτρησης και μετά την επίτευξη του γκολ. Η ομάδα του Ένινγκ είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας, ενώ σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν απειλήθηκε από τους γηπεδούχους, με τον Κουέστα να είναι απλός θεατής.

Κινήσεις τακτικής 

Η Ξάνθη προσπάθησε να πιέσει τον Άρη με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο Άρης ισορρόπησε άμεσα το παιχνίδι και κέρδισε και πάλι μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Παράσχος πέρασε στο παιχνίδι τον Ντε Αμοριμ στη θέση του Μουλέν, θέλοντας να ενισχύσει την επιθετική ανάπτυξη της ομάδας του. Απο τη πλευρά του ο Ένινγκ έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Ντουρμισάι στη θέση του Λάρσον, με τον 23χρονο επιθετικό να παίρνει θέση πίσω από τον Ιντέγε. Ο Άρης πήρε και πάλι τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και στο 65ο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία να διπλασίασει τα τέρματα του. Ο Κόρχουτ έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Φετφατζίδης έπιασε το σουτ στη κίνηση και ο Μπέντο απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ. Δέκα λεπτά αργότερα ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έφτασε για δεύτερη φορά κοντά σε γκολ με δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως ο τερματοφύλακας της Ξάνθης έσωσε και πάλι την ομάδα του.

Στη κορυφή ο Ντουρμισάι 

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ο Ένινγκ απέσυρε στον πάγκο τον Ιντέγε,  θέλοντας να τον ξεκουράσει ενόψει και των συνεχόμενων αγωνιστικών υποχρεώσεων. Πέρασε στο παιχνίδι τον Μπα στη θέση του Νιγηριανού και τον Ντουρμισάι στη κορυφή της επίθεσης.

Ακυρώθηκε καθαρό γκολ του Άρη 

Στο 89ο λεπτό του αγώνα ο Φετφατζίδης έκανε μια καταπληκτική ατομική ενέργεια και πέρασε τη μπάλα στον Μανσίνι που με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός υποδείχτηκε σε αντικανονική θέση παρά το γεγονός οτι καλυπτόταν απο τους αμυντικούς των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί ενα καθαρό γκολ στον Άρη. Ενα λεπτό αργότερα λίγο έλειψε η Ξάνθη να ισοφαρίσει με τον Φοσέ.

Ξάνθη (Γιώργος Παράσχος): Μπέντο, Τερκί, Λισγάρας, Καμαρά, Μπαριέντος (71’ Κοβάσεβιτς), Μουλέν (58’ Ντε Αμορίμ), Σόσα, Καρασαλίδης, Κασάδο (71’ Φοσέ), Τζουρίτσκοβιτς, Κάστρο.

Άρης (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Γκάμα (69’ Μαντσίνι), Φετφατζίδης, Λάρσον (59’ Ντουρμισάι), Ιντέγε (82’ Μπα).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ