Ολυμπιακός – Καλαμάτα 4-1

Ολυμπιακός – Καλαμάτα 4-1

Στην επιστροφή του Κώστα Φορτούνη στην αγωνιστική δράση μετά από 6 μήνες, ο Ολυμπιακός κέρδισε με 4-1 την Καλαμάτα και με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια πέρασε στους «8» του Κυπέλλου. Από δύο γκολ οι Λοβέρα και Γκερέρο, αποθεώθηκε ο αρχηγός των Πειραιωτών!

Σε μια βραδιά-σταθμό για τη φετινή σεζόν, καθώς επέστρεψε στην αγωνιστική δράση ο Κώστας Φορτούνης, ο Ολυμπιακός νίκησε με 4-1 την Καλαμάτα στο Καραϊσκάκη και με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια προκρίθηκε στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο ηγέτης των Πειραιωτών μπήκε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και αποθεώθηκε από τον κόσμο του Ολυμπιακού, που είδε τον αγαπημένο του παίκτη να επιστρέφει στη δράση έξι μήνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχε υποστεί στο φιλικό προετοιμασίας με το Αμβούργο. Ο «ερυθρόλευκος» αρχηγός επέστρεψε πιο δυνατός και είναι έτοιμος να προσφέρει και πάλι τις υπηρεσίες του. Μια επιστροφή, που έγινε μέσω αποθέωσης. Οι οπαδοί που βρισκόντουσαν στις κερκίδες του φαληρικού γηπέδου σηκώθηκαν όρθιοι και χειροκρότησαν τον Κώστα Φορτούνη.

Εκτός από την επιστροφή του 27χρονου μεσοεπιθετικού, ο Πέδρο Μαρτίνς έχει και άλλους λόγους να αισθάνεται ικανοποιημένος για όσα είδε στο αποψινό παιχνίδι με την Καλαμάτα. Πρώτος και κύριος λόγος ο Μάξι Λοβέρα, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και σκόραρε δις. Το δεύτερο μάλιστα ήταν γκολάρα!

Πολύ καλός ήταν και ο Γκερέρο, που σκόραρε επίσης δύο φορές, ενώ πήραν χρόνο επίσης αρκετοί παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί πολύ στη φετινή σεζόν. Ο Πορτογάλος στο δεύτερο μέρος έριξε στο παιχνίδι και τον Γκιγιέρμε, που επέστρεψε στη δράση 1 μήνα μετά τον τραυματισμό που είχε υποστεί στο ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Πλέον, άπαντες στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο στρέφουν το βλέμμα τους στο ματς που ακολουθεί με τον Αρη την ερχόμενη Κυριακή (19:30) στο Καραϊσκάκη για την 19η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Γκολ από τα… αποδυτήρια

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι και άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό. Ο Λοβέρα πίεσε τον αντίπαλό του, έκλεψε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή, σούταρε και νίκησε τον Κασωτάκη για το 1-0. Οι Πειραιώτες συνέχισαν να πιέζουν, αλλά η προσπάθεια του Γκερέρο κόπηκε από την αντίπαλη άμυνα, ενώ η κεφαλιά του Ραντζέλοβιτς έφυγε άουτ. Οι Ερυθρόλευκοι παρέμειναν στην επίθεση και στο 17’ έκαναν το 2-0 με τον Γκερέρο. Ο Λάζαρος έβγαλε την κάθετη στον Κούτρη, αυτός γύρισε στη μεγάλη περιοχή και ο Γκερέρο με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διπλασιάζοντας τα γκολ του Ολυμπιακού. Λίγο πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 3-0. Ο Λοβέρα εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που είχε κερδίσει λίγο έξω από την περιοχή η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, αλλά ο Κασωτάκης έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε. Μετά τη φάση του Αργεντινού ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους παίκτες του Πορτογάλου τεχνικού να ελέγχουν απόλυτα το παιχνίδι.

Δεύτερο ο Γκερέρο, αποθέωση για Φορτούνη!

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο όπως ακριβώς και στο πρώτο. Με γκολ. Στο 51’ ο Λάζαρος έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Γκερέρο με σουτ από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον πορτιέρο της Καλαμάτας για το 3-0. Δύο λεπτά αργότερα οι οπαδοί του Ολυμπιακού σηκώθηκαν ξανά όρθιοι. Όχι για κάποιο γκολ, αλλά για την επιστροφή του σπουδαίου Κώστα Φορτούνη.

Στο 53’ ο Πέδρο Μαρτίνς έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον διεθνή άσο των Πειραιωτών, που αγωνίστηκε ξανά μετά από 6 μήνες! Ο «ερυθρόλευκος» ηγέτης είχε τραυματιστεί στην προετοιμασία στο φιλικό με το Αμβούργο και έχασε το πρώτο μισό της σεζόν. Η επανεμφάνισή του στο φαληρικό γήπεδο ξεσήκωσε τους οπαδούς, οι οποίοι στάθηκαν όρθιοι και αποθέωσαν τον Φορτούνη. Στο 58’ ο Μαρτίνς έκανε και τη δεύτερη αλλαγή του, βάζοντας στον αγωνιστικό χώρο τον Γκιγιέρμε αντί του Μάρκοβιτς. Ο Βραζιλιάνος χαφ επέστρεψε ένα μήνα μετά τον τραυματισμό του στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης.

Μείωσε η Καλαμάτα, γκολάρα ο Λοβέρα

Δέκα λεπτά μετά την είσοδό του ο Κώστας Φορτούνης άγγιξε το γκολ. Ο μέσος του Ολυμπιακού βρέθηκε στην περιοχή της Καλαμάτας, σούταρε δυνατά, αλλά ο Κασωτάκης έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στις αλλαγές των γηπεδούχων με τους Αλεξόπουλο και Οσμάναγκιτς να μπαίνουν αντί των Μπουσμπίμπα και Πέεβ. Στο 66’ μάλιστα οι φιλοξενούμενοι σκόραραν με τον Ελ Ιντρίσι. Ο μεσοεπιθετικός της Καλαμάτας ελίχθηκε έξω από την περιοχή, βρήκε χώρο, σούταρε και σκόραρε, μειώνοντας σε 3-1. Ένα σκορ, που έμεινε μόλις για δύο λεπτά, καθώς στο 68’ ο Λοβέρα πέτυχε γκολάρα και έκανε το 4-1. Ο Αργεντινός έμεινε για λίγο μόνος έξω από τη μεγάλη περιοχή της Καλαμάτας, σούταρε δυνατά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κασωτάκη. Δεύτερο δικό του, τέταρτο για τον Ολυμπιακό, που χάρισε γκολ και θέαμα στους οπαδούς του.

Παρά το 4-1, οι Ερυθρόλευκοι συνέχισαν να πιέζουν την άμυνα της Καλαμάτας και ο Γκερέρο λίγο πριν η αναμέτρηση μπει στο τελευταίο δεκάλεπτο. Στο 77’ με κεφαλιά και στο 79΄με δυνατό σουτ, αλλά και στις δύο περιπτώσεις η μπάλα έφυγε άουτ. Ετσι, το 4-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα, με τον Ολυμπιακό να κάνει το 2/2 απέναντι στην Καλαμάτα και να περνάει με… στυλ στους «8» του Κυπέλλου.

Το κλειδί: Τα δύο γρήγορα γκολ του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο από τους Λοβέρα και Γκερέρο στο 3’ και στο 17’ αντίστοιχα. Τελείωσαν και τυπικά το θέμα πρόκρισης.

Το 10άρι: Ο Λοβέρα. Εξαιρετικό παιχνίδι από τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό, που άνοιξε το σκορ και πέτυχε γκολάρα στο δεύτερο ημίχρονο. Βέβαια, θα πρέπει να κάνουμε ειδική μνεία και στην επιστροφή του Κώστα Φορτούνη, που γύρισε στη δράση μετά από 6 μήνες. Ο δεύτερος… MVP του αγώνα.

Γιατί κόουτς: Δεν μπορούσε να κάνει πολλά ο Βούζας. Το ήξερε και ο ίδιος ήταν θα ήταν… θαύμα αν η Καλαμάτα κατάφερνε να κοντράρει τον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν πολύ καλή εμφάνιση και στο αποψινό παιχνίδι, αν και έπαιξαν με αρκετές αλλαγές.

Στον πάγκο: Οι περισσότεροι παίκτες της Καλαμάτας έδειξαν ότι δεν μπορούν να σταθούν σε αυτό το επίπεδο. Ο Ολυμπιακός έκανε έναν υγιεινό περίπατο και στο δεύτερο μέρος.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αλέν, Γκερέρο, Ομάρ, Μάρκοβιτς (58′ Γκιγιέρμε), Μεριά, Λοβέρα, Κούτρης, Ξενιτίδης, Παπέ Σισέ, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (67′ Λιάτσος) και Ραντζέλοβιτς (52′ λ.τρ. Φορτούνης).

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κασωτάκης, Γαλούπης, Νασέρ, Ζαχαρόπουλος, Ιντρίσι, Πανάγου, Πέεβ (65′ Οσμάναγκιτς), Μπουσμπίμπα (63′ Αλεξόπουλος), Καντούτσης, Πετσίτης και Τριανταφυλλάκης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ