Στατιστικά και αριθμοί για το ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

Στατιστικά και αριθμοί για το ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό για το πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών του Κυπέλλου και ο Δικέφαλος του βορρά κάνει μια αναδρομή στα στατιστικά και τους αριθμούς του ντέρμπι.

Ο ΠΑΟΚ μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα θα κοντραριστεί και πάλι τον Παναθηναϊκό αλλά αυτή τη φορά για το θεσμό του κυπέλλου, με την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ να παρουσιάζει ενδιαφέρουσες πληροφορίες από το ιστορικό των δύο αντιπάλων.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της Τούμπας. Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του παιχνίδιού, αλλά και την παράδοση κόντρα στους Πράσινους λίγες ώρες πριν τη σέντρα.

11η φορά βρίσκονται αντιμέτωποι ως ζευγάρι για το Κύπελλο Ελλάδας ο ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό. Η κόντρα τους τώρα είναι για τα προημιτελικά του θεσμού και είναι μόλις η δεύτερη φορά στην ιστορία τους που βρίσκονται αντιμέτωποι για αυτή τη φάση.

Ο Παναθηναϊκός του 2006-07 είχε πάρει την πρόκριση στην προηγούμενη κόντρα τους για τους «8» στην παράταση του δεύτερου αγώνα που έγινε στο ΟΑΚΑ με 3-1. Ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει με 2-1 στην Τούμπα (31’ Κωνσταντινίδης, 42’ Μίετσελ – 62’ Μάντζιος).

Οι έξι από τις 11 κόντρες τους έχουν γίνει για την ημιτελική φάση του θεσμού, με τις δύο ομάδες να έχουν από τρεις προκρίσεις.

Οι τρεις από τις έξι κόντρες τους για τα ημιτελικά χρειάστηκαν παράταση, ή πέναλτι. Στην πρώτη από αυτές πήρε ο ΠΑΟΚ την πρόκριση με νίκη 4-0 στην παράταση το 1984-85, αφού ανέτρεψε την ήττα του με 2-0 στην Αθήνα.

Η τελευταία φορά που βρέθηκαν αντιμέτωποι ο ΠΑΟΚ πήρε με εντυπωσιακό τρόπο την πρόκριση, αφού ανέτρεψε την ήττα με 2-0 της Λεωφόρου και με το εντυπωσιακό 4-0 (14 Πέλκας , 49’ Λεό Μάτος, 73’ Σάκoφ, 83’ Πρίγιoβιτς) πήραν την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας όπου κατέκτησε το τρόπαιο με νίκη 2-1 επί της ΑΕΚ.

Οι δύο προηγούμενες φορές που βρέθηκαν αντιμέτωποι σε διπλά παιχνίδια ο ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο Ελλάδας, η πρόκριση δεν κρίθηκε στα 90 λεπτά της αναμέτρησης, αλλά χρειάστηκε παράταση στο τελευταίο τους ματς και πέναλτι στο αμέσως προηγούμενο. Οι προκρίσεις ήταν και τις δύο φορές με την πλευρά του Παναθηναϊκού, στο ΟΑΚΑ το 2007 και στην Τούμπα το 1993-94.

Το 1993-94 για τους “16” του θεσμού οι δύο αναμετρήσεις τελείωσαν 0-0 και στην δεύτερη της Θεσσαλονίκης, ο Παναθηναϊκός ήταν πιο αποτελεσματικός στην διαδικασία των πέναλτι και πήρε την πρόκριση με σκορ 5-4.

2 φορές έχουν βρεθεί αντιμέτωποι σε τελικό οι δύο ομάδες, ενώ υπάρχει ακόμη μια για τους “16” του θεσμού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ