Εκτός από τον Ελβετό, υπήρξε και η εξαφάνιση μετά το δεύτερο γκολ…

Εκτός από τον Ελβετό, υπήρξε και η εξαφάνιση μετά το δεύτερο γκολ…

Το 2-0 είναι σκορ που δεν αφήνει πολλά περιθώρια για πρόκριση. Πολύ περισσότερο που για τους πράσινους δεν πρόκειται να υπάρξει διαιτησία τύπου Κύζα ή έστω του Ελβετού που σφύριξε στην Τούμπα.

Η ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΟΚ στο κύπελλο δεν ήταν εκτός προγράμματος. Όχι βέβαια γιατί την… προανήγγειλε ο Βασίλης Κωνσταντίνου αλλά γιατί στην Τούμπα είναι δύσκολο για κάθε ομάδα και οι λόγοι δεν είναι ανάγκη να περιορίζονται στους αγωνιστικούς.

Ωστόσο πέρα από την δικαιολογημένη συζήτηση για τα σφυρίγματα του Ελβετού διαιτητή στον Παναθηναϊκού οφείλουν να κάνουν μια συζήτηση για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Προς Θεού, μιλάμε για συζήτηση και όχι για κριτική και πολύ περισσότερο αφορισμούς.

Ωστόσο η ψύχραιμη αποτίμηση των όσων είδαμε στην αναμέτρηση οδηγεί στην εκτίμηση ότι ο ΠΑΟΚ κατάφερε να επιβληθεί του αντιπάλου του και να έχει την εδαφική υπεροχή η οποία μεταφράστηκε σε ευκαιρίες για γκολ Ευκαιρίες που έλειψαν από τους πράσινους. Το ορθολογικό -σε σχέση με αυτό του ΟΑΚΑ- σχήμα που παρέταξε ο Αμπελ Φερέιρα έδωσε στον γηπεδούχο τα πλεονεκτήματα που εμφανίζει στο παιχνίδι του εδώ και δυο χρόνια.

Την άνεση στην κυκλοφορία της μπάλας και την δυνατότητα να φτάνει στην αντίπαλη περιοχή είτε με κάθετο παιχνίδι είτε από τα πλάγια. Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός έδωσε την εντύπωση ότι μπήκε στο γήπεδο της Τούμπας με στόχο να μην αιφνιδιαστεί. Όχι για να παίξει το παιχνίδι του αλλά να μην αφήσει τον αντίπαλο να παίξει το δικό του.

Επιλογή που ίσως άφησε τους παίκτες της ομάδας με την εντύπωση ότι ο προπονητής τους δεν ενδιαφερόταν για τη νίκη περισσότερο από όσο ενδιαφερόταν για ένα καλό αποτέλεσμα. Αυτό κατά τη γνώμη μου, είχε ως συνέπεια να αποδεχτούν οι πράσινοι ένα παθητικό ρόλο που δεν ταιριάζει στην φιλοσοφία τους. Βεβαίως, κανείς δεν παίζει μόνος του στο γήπεδο και δεν μπορεί να ρυθμίζει το παιχνίδι του ερήμην του αντιπάλου.

Έτσι, θα μπορούσε κανείς να εξηγήσει την επιλογή του Γιώργου Δώνη. Ωστόσο υπάρχει και η αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας του Γιώργου Δώνη μετά το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ που πέτυχε ο Βαρέλα. Εκεί διαπιστώθηκε ότι ο Παναθηναϊκός δεν είχε τις ψυχολογικές και άλλες δυνάμεις να αντεπιτεθεί και να πετύχει ένα γκολ. Εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα.

Το 2-0 είναι σκορ που δεν αφήνει πολλά περιθώρια για πρόκριση. Πολύ περισσότερο που για τους πράσινους δεν πρόκειται να υπάρξει διαιτησία τύπου Κύζα ή έστω του Ελβετού που σφύριξε στην Τούμπα. Με αυτά ως δεδομένα θα περίμενε κανείς μια αντίδραση από τους παίκτες του Δώνη μετά το γκολ του Βαρέλα.

Τέτοια δεν υπήρξε. Με αυτή την αδυναμία της ομάδας του έχει να αναμετρηθεί τις επόμενες μέρες ο τεχνικός του Παναθηναϊκού. Και θα είναι κρίμα η αδυναμία αυτή να μείνει χωρίς συζήτηση επειδή το θέμα που δικαιολογημένα συζητείται είναι τα σφυρίγματα του Ελβετού…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ