Φερέιρα: «Δείξαμε χαρακτήρα, είμαστε ενωμένοι και δυνατοί»

Φερέιρα: «Δείξαμε χαρακτήρα, είμαστε ενωμένοι και δυνατοί»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού και τόνισε ότι οι παίκτες του στα παιχνίδια με το Τριφύλλι έδειξαν χαρακτήρα και κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-0 του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ και σε συνδυασμό με το 2-0 του πρώτου αγώνα στην Τούμπα πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο τεχνικός του Δικεφάλου, Αμπέλ Φερέιρα, μετά το τέλος της αναμέτρησης τόνισε ότι οι παίκτες του στα δύο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό έδειξαν χαρακτήρα και στάθηκε στο οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό της ομάδας.

Παράλληλα, επισήμανε ότι ήταν σημαντικό το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ σκόραρε στην πρώτη του προσπάθεια, ωστόσο, επισήμανε ότι οι παίκτες του πρέπει να βελτιωθούν στα τελειώματα των φάσεων.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πορτογάλος τεχνικός για:

τη διαφορά του ΠΑΟΚ σε σχέση με το ματς πρωταθλήματος: «Νομίζω ότι όσον αφορά το ματς πρωταθλήματος και το ματς του Κυπέλλου εδώ στην Αθήνα, είναι η αποτελεσματικότητα στην πρώτη καλή φάση που μας παρουσιάστηκε. Στο πρωτάθλημα δεν είχαμε καταφέρει να σκοράρουμε, ενώ αυτό το κάναμε σήμερα».

τις αντιδράσεις του προς τους ποδοσφαιριστές του: «Θα ήθελα να πω ότι στην Ελλάδα οι παίκτες μου είναι η οικογένειά μου. Θεωρώ πως όλοι μαζί έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά. Με αρκετές δυσκολίες, όπως είναι φυσιολογικό σε μια διαδικασία εξέλιξης. Έχουμε πράγματα που κάνουμε καλά και άλλα σημεία που θέλουμε βελτίωση όπως στα τελειώματα. Θα μπορούσε να έχει τελειώσει αυτή η πρόκριση από την έδρα μας στις ευκαιρίες που χάσαμε εκεί. Είναι πραγματικότητα που δεν μπορούμε να αρνηθούμε. Σήμερα αυτό που προσπαθήσαμε ήταν να έχουμε μια παρόμοια εμφάνιση με αυτή που κάναμε στο Κύπελλο στο πρώτο ματς. Στο ποδόσφαιρο δεν ελέγχεις το αποτέλεσμα, αλλά ελέγχεις τα πράγματα που μπορείς να κάνεις και πρέπει να τα κάνεις καλά. Όσον αφορά αυτά που είπα στους παίκτες μου την Τρίτη, ήμουν ξεκάθαρος. Τους είχα πει ότι αν βάλουμε πρώτοι γκολ θα “σκοτώσουμε” την αυτοπεποίθηση του Παναθηναϊκού. Αν δεχόμασταν πρώτοι γκολ ο αντίπαλος θα το πίστευε πολύ. Εμείς ξέραμε ότι θα υποφέραμε λίγο και θα έπρεπε να περιμένουμε μια αντεπίθεση γιατί σε αυτή την περίπτωση θα ρίσκαρε ο αντίπαλος αν είχε προηγηθεί. Οι παίκτες μου ήξεραν πολύ καλά τι έπρεπε να κάνουν, μπήκαν σοβαρά από το πρώτο λεπτό, καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε την πρώτη ευκαιρία στο ματς και ένα μεγάλο ποσοστό της πρόκρισης είχε κριθεί. Οι παίκτες μου έδειξαν χαρακτήρα σε αυτά τα ματς με τον Παναθηναϊκό».

τα χαφ με Μαουρίτσιο και Μίσιτς: «Δεν είχα πει ότι ήταν αυτό το ιδεατό δίδυμο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ξεκινήσαμε με Ομάρ και Εσίτι στα χαφ. Πέρυσι ο Μίσιτς ήταν πέμπτη επιλογή για τα χαφ. Πάνω απ’ όλα αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε με τους χαφ, που είναι η καρδιά της ομάδας, είναι να έχουν αρμονία μεταξύ τους αλλά και με το παιχνίδι που αναμένουμε από τον αντίπαλό μας. Όταν αυτό γίνεται σωστά, η απόδοση της ομάδας ανεβαίνει πολύ. Θεωρώ ότι ολοένα και περισσότερο καταλαβαίνουμε ότι το ομαδικό παιχνίδι είναι το ατού μας και το σημείο στο οποίο μπορούμε να επενδύσουμε. Κάθε ποδοσφαιριστής είναι σημαντικό μέλος της ομάδας και ο καθένας νιώθει το πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα μας και αυτό τον κάνει να αγωνίζεται καλύτερα. Ο Πέλκας δεν είχε παίξει και μπήκε σήμερα και έκανε ματς υψηλής έντασης και αυτό θέλουμε… Οποιοσδήποτε έρθει από τον πάγκο ή δεν έχει αγωνιστεί, θέλουμε να δίνει τον καλύτερό του εαυτό. Ένα άλλο παράδειγμα είναι ο Πασχαλάκης που πήρε την ευκαιρία του, είπε “Μίστερ είμαι εδώ”, ή ο Μιχαηλίδης που έπαιξε, ήταν αρκετά καλός και πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα στην ακαδημία του ΠΑΟΚ. Είμαι ικανοποιημένος που έχω ποδοσφαιριστές έτοιμους να δώσουν λύσεις».

το δύσκολο διάστημα που ξεπεράστηκε: «Νομίζω ότι έχουμε ξεπεράσει την κακή περίοδο. Πάντα, σε κάθε σεζόν, κάθε ομάδα έχει διακυμάνσεις στην απόδοσή της. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε στο ίδιο μονοπάτι πιστεύοντας στο πλάνο και σε αυτό που έχουμε ξεκινήσει από την αρχή της σεζόν. Το μοναδικό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να εξελίξω την ομάδα, να δώσω αξία στους ποδοσφαιριστές. Δεν υπόσχομαι αποτελέσματα γιατί πολλές φορές ξεφεύγουν από τον δικό μου έλεγχο, αλλά θα κάνω την καλύτερη δουλειά που μπορώ να κάνω».

το κλίμα που… μύριζε μπαρούτι και την ηρεμία που επήλθε για εκείνον: «Θα πω κάτι πολύ απλό. Ούτε σήμερα είμαι ο καλύτερος προπονητής, ούτε αν χάσω αύριο θα είμαι ο χειρότερος. Ή έχουμε μια ποιότητα ή όχι. Από εκεί και πέρα οι κανόνες του ποδοσφαίρου είναι απλοί. Για τον προπονητή, για τους παίκτες, τη διοίκηση, όλους. Πολλές φορές έχω πει ότι έχω υπογράψει για τρία χρόνια για ένα πρότζεκτ που θα βελτιώσει την ομάδα, θα φέρει τίτλους και ο μεγάλος στόχος είναι οι όμιλοι του Champions League. Μιλάμε για τριετές συμβόλαιο και με βάση αυτό λειτουργώ. Από την πρώτη στιγμή ένιωσα την εμπιστοσύνη και του κ.Σαββίδη και το έχω εκφράσει αυτό σε ανύποπτες στιγμές και μου έχει δώσει συμβουλές που κρατάω γιατί είναι χρήσιμες. Είμαι σίγουρος ότι είτε έρθουν μέρες με βροχή είτε με ήλιο, θα είμαστε ενωμένοι και δυνατοί».

τον Πέλκα και τον Πασχαλάκη: «Η φωτογραφία με τον Πασχαλάκη ήταν σκληρή… Αυτή τη στιγμή είναι πολύ νωρίς δεν μπορούμε να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα και για τους δύο. Λέμε με επιφύλαξη ότι δεν φαίνεται κάτι σοβαρό. Όλη η ομάδα έδειξε μεγάλο θάρρος, έκανε το παιχνίδι της, κέρδισε, πέρασε, συγχαρητήρια σε όλους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ