Ματιέ Βαλμπουενά : Μόνος του και όλοι τους

Ματιέ Βαλμπουενά : Μόνος του και όλοι τους

Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για τους ερυθρόλευκους η παρουσία του Γάλλου άσου καθώς ο Βαλμπουενά έχει τα ηγετικά χαρακτηριστικά για να πάρει πάνω του την ευθύνη για όλη την ομάδα.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά είναι με μια λέξη απολαυστικός και αποδεικνύει σε κάθε παιχνίδι του Ολυμπιακού (σε όλες τις διοργανώσεις) πόσο καθοριστικό ρόλο παίζει στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας του.

Ο τρόπος με τον οποίο «γύρισαν» το ματς οι ερυθρόλευκοι απέναντι στην Λαμία είναι «έργο» του πολύπειρου μεσοεπιθετικού καθώς ο Βαλμπουενά μοίρασε τρία γκολ σε Χασάν και Σισέ και ήταν αυτός που με το δεξί μαγικό πόδι καθάρισε την πρόκριση για τον Ολυμπιακό.

Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για τους ερυθρόλευκους η παρουσία του Γάλλου άσου καθώς ο Βαλμπουενά έχει τα ηγετικά χαρακτηριστικά για να πάρει πάνω του την ευθύνη για όλη την ομάδα.

Κι αυτό το είδαμε και στο ματς με την Λαμία, με μια πρόκριση που είχε την «υπογραφή» του Βαλμπουενά, ο οποίος πέρασε στο ματς στο 46’ κι έβγαλε από την δύσκολη θέση τον Ολυμπιακό.

Το ματς είχε ζορίσει πολύ για τους πειραιώτες από την στιγμή που η Λαμία κατάφερε να προηγηθεί στο Καραϊσκάκη και με το σκορ 1-0 υπέρ των φιλοξενούμενων στο τέλος του πρώτου μέρους, ο Πέδρο Μαρτίνς έπραξε το αυτονόητο.

Αυτό που σκέφτηκαν όλοι οι οπαδοί του Ολυμπιακού δηλαδή, την είσοδο του Γάλλου στο παιχνίδι προκειμένου να βρουν λύσεις οι ερυθρόλευκοι στο δημιουργικό κομμάτι.

Ένα όνομα υπήρχε στο μυαλό όλων στο φινάλε του πρώτου 45λεπτου και όχι άδικα όπως αποδείχθηκε στην πράξη.

Ο Βαλμπουενά πέρασε στο ματς και ήταν αυτός που έδωσε γρήγορο ρυθμό στην επιθετική ανάπτυξη των πειραιωτών και παράλληλα δημιούργησε σκηνικό έντονης πίεσης στην άμυνα της Λαμίας.

Τόσο με τις πρωτοβουλίες που πήρε αλλά το κυριότερο με τις στατικές φάσεις που εκτέλεσε και οι οποίες επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ήταν προφανές από τα πρώτα πέντε λεπτά του δευτέρου μέρους πως ο Γάλλος είχε μεγάλη όρεξη, μεγάλη διάθεση για να βοηθήσει την ομάδα του και δεν είναι υπερβολικό να ισχυριστεί κάποιος ότι πήρε «παραμάζωμα» την αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων.

Ο Βαλμπουενά δίνει σε κάθε παιχνίδι το 100% και αυτό φανερώνει τον τρόπο με τον οποίο βλέπει το ποδόσφαιρο αλλά και τον Ολυμπιακό. Έχει προσφέρει πολλά στους πειραιώτες την φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις και δικαίωσε 100% τους ερυθρόλευκους που προχώρησαν το περασμένο καλοκαίρι στην απόκτηση του.

Όσο μπόι του λείπει τόση καρδιά έχει ο Γάλλος και τόσο ο Πέδρο Μαρτίνς όσο και οι υπόλοιποι παίκτες του Ολυμπιακού, είχαν πολλούς λόγους για να αποθεώσουν τον Γάλλο άσο μετά το ματς.

Εκτός όμως από τον Βαλμπουενά θα πρέπει να σταθεί κάποιος και στον Χασάν, καθώς ο Αιγύπτιος ήταν ξανά πολύτιμος με το γκολ που πέτυχε με ωραία κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι. Ναι, έχασε την μεγάλη ευκαιρία στο ξεκίνημα του αγώνα αλλά έτσι είναι η μπάλα.

Υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες που δεν γίνονται γκολ και δύσκολες φάσεις που τελικά η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα. Και το γκολ που πέτυχε ο Χασάν ήταν μια πολύ δύσκολη φάση για τον σέντερ φορ, αλλά ο Αιγύπτιος έδειξε και πάλι πόσο σημαντικός μπορεί να είναι για την επίθεση της ομάδας του.

Ο Αιγύπτιος στράικερ θα βοηθήσει τους ερυθρόλευκους και επαναλαμβάνουμε πως ο Μαρτίνς ήξερε πολύ καλά γιατί επέμενε για την επιστροφή του διεθνούς επιθετικού. Φαίνεται άλλωστε από τα πρώτα ματς, με τον Χασάν να έχει πετύχει δύο καθοριστικά γκολ για τον Ολυμπιακό.

Το σημαντικό για τους πειραιώτες είναι ότι έβγαλαν αντίδραση και πίεσαν για όλο το δεύτερο ημίχρονο την Λαμία, έχοντας και το «βάρος» από τον περσινό αποκλεισμό. Μόνο που φέτος «καθάρισε» ο Βαλμπουενά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ