Τα… καουμποϊλίκια του Τίγρη στήνουν στον τοίχο την ΑΕΚ

Τα… καουμποϊλίκια του Τίγρη στήνουν στον τοίχο την ΑΕΚ

Η έκθεση του παρατηρητή για τα όσα συνέβησαν χθες στο παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Αρη «καίει» την ΑΕΚ, με την Ενωση να κινδυνεύει ακόμα και με τιμωρία της έδρας.

Η εισβολή του Δημήτρη Μελισσανίδη στα αποδυτήρια των διαιτητών στο ημίχρονο του χθεσινού παιχνιδιού με τον Αρη για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, δημιουργεί μπελάδες στην ΑΕΚ, με την Ενωση να κινδυνεύει ακόμα και με τιμωρία της έδρας.

Ο παρατηρητής στην έκθεσή του έγραψε για το «ντου» του ισχυρού άνδρα της Ενωσης στα αποδυτήρια κατά την ανάπαυλα του ημιχρόνου, αλλά και για το χαστούκι που έδωσε στον Θόδωρο Καρυπίδη. Ο… Τίγρης μετέτρεψε σε «ζούγκλα» τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ και πλέον η ομάδα του βρίσκεται αντιμέτωπη με τιμωρία.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο κ. Τσολακίδης στην έκθεσή του α) «στην ανάπαυλα μη διαπιστευμένοι φίλαθλοι της ΑΕΚ επιτέθηκαν φραστικά στους διαιτητές. Ένας εξ αυτών πλησίασε τον πρώτο βοηθό διαιτητή, του είπε «I’m the boss», του έπιασε τα γεννητικά όργανα και τα πίεσε». Β) «κάποιοι αστυνομικοί είδαν τον Δημήτρη Μελισσανίδη να χαστουκίζει τον Θεόδωρο Καρυπίδη» και γ) «ο γυμναστής του Άρη Λάζαρος Βαρδάκης έπεσε στο έδαφος γιατί τον απώθησε φίλαθλος της ΑΕΚ που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσει το δεύτερο γκολ της ομάδας του».

Η ΑΕΚ αναμένεται να κληθεί σε απολογία από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ και πλέον είναι αντιμέτωπη με τιμωρία. Όλα θα κριθούν ωστόσο από τα άρθρα με τα οποία θα κληθεί η Ενωση από το αρμόδιο όργανο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα, εφόσον η επίθεση στον βοηθό διαιτητή ή στον γυμναστή του Άρη θεωρηθεί «βιαιοπραγία», η ΑΕΚ θα κληθεί με βάση το άρθρο 15, 4β. του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ και κινδυνεύει με ποινή έδρας 2-4 αγωνιστικών, αλλά και με βαρύ πρόστιμο.

Πιο αναλυτικά, η παράγραφος 4 στο άρθρο 15, αναφέρεται σε «είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, πριν την έναρξη, κατά τη διάρκεια ή μετά το τέλος του αγώνα όπως και δημιουργία επεισοδίων στα αποδυτήρια, στις κερκίδες ή στον εν γένει χώρο του γηπέδου».

Αν όμως κριθεί από τα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ ότι τα περιστατικά δεν συνδέονται με βιαιοπραγίες ή φθορές, τότε η ΑΕΚ θα πέσει στα μαλακά και θα βρεθεί αντιμέτωπη με  πρόστιμο από 20.000 έως 100.000 ευρώ. Αυτά προβλέπει το εδάφιο α.

Γιατί το εδάφιο Β κάνει λόγο για με πρόστιμο 50.000-250.000 ευρώ και ποινή έδρας από 2-4 αγωνιστικές. Εφόσον η ΑΕΚ τιμωρηθεί με κεκλεισμένων των θυρών, θα εκτίσει την ποινή της στους αγώνες των πλέι οφ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ