ΑΕΚ – Παναιτωλικός 1-0

ΑΕΚ – Παναιτωλικός 1-0

Με κορυφαίους τους Μασούντ και Μοράν η ΑΕΚ σφράγισε και τυπικά την πρόκριση για τους «8» του Κυπέλλου, επικρατώντας 1-0 του Παναιτωλικού με γκολ του Λόπες.

Η ΑΕΚ δεν χρειαζόταν να κάνει πολλά στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναιτωλικό, αφού η πρόκριση είχε κριθεί από το ματς του Αγρινίου. Έτσι, το σημερινό παιχνίδι προσφερόταν κυρίως για συμπεράσματα, που για τους Έρικ Μοράν και Σοτζέι Μασούντ που ξεκίνησαν από την αρχή, ήταν θετικά. Τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα της Ένωσης είχαν μια εξαιρετική συνεργασία στο γκολ του Λόπες, που ήταν και το μοναδικό της αναμέτρησης, δείχνοντας ένα πολύ καλό πρόσωπο. Σε ένα παιχνίδι που πέραν του τελικού 1-0, δεν είχε και πολλά στα οποία θα μπορούσε να σταθεί κάποιος.

Η ΑΕΚ παρατάχθηκε με μια διάταξη 3-5-2, προκειμένου ο Μανόλο Χιμένεθ, που παρακολούθησε το ματς από τα μπουθ, να δώσει από την αρχή χρόνο συμμετοχής στους παίκτες που ήθελε. Ώστε να φρεσκάρει την ομάδα του, ξεκινώντας μεταξύ άλλων τους Μασούντ και Μοράν, τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα της Ένωσης.

Οι Κιτρινόμαυροι κρατούσαν χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα την μπάλα και ξεκίνησαν το παιχνίδι ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ. Απειλώντας αρχικά στο 2’ με τον Κλωναρίδη και στη συνέχεια στο 4’ με τον Βράνιες. Η Ένωση έδειχνε διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο και να δημιουργήσει, παρότι η πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου είχε κριθεί από το πρώτο παιχνίδι.

Στο 12’ ήταν η σειρά του Γκάλο να δοκιμάσει να νικήσει τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού, χωρίς όμως επιτυχία, με τον ρυθμό από εκείνο το σημείο και μετά να πέφτει αισθητά. Ο Παναιτωλικός οχυρώθηκε καλύτερα στην άμυνα, περιορίζοντας αρκετά το παιχνίδι της ΑΕΚ. Φροντίζοντας να κλείσει κυρίως τα άκρα της άμυνάς του, όπου η Ένωση με τους Γκάλο και Λόπες γινόταν απειλητική.

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν η ΑΕΚ να βρει ξανά τον δρόμο προς την εστία των φιλοξενούμενων μόνο στο 32’ με τον Λαμπρόπουλο, έπειτα από μια στημένη μπάλα. Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους, ο Παναιτωλικός επιχείρησε να βγει περισσότερο μπροστά. Χάνοντας στο 41’ την πιο κλασική ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, όταν μετά από λάθος του Βράνιες ο Ντίας βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Μπάρκα, όμως νικήθηκε από τον τερματοφύλακα της Ένωσης.

Γκολ με σφραγίδα Μοράν-Μασούντ

Τελικά, η ΑΕΚ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 66’, σε μια φάση που ξεκίνησε από την εξαιρετική συνεργασία των Μοράν, Μασούντ και κατέληξε στο πλασέ του Λόπες. Ο Ισπανός μέσος βρήκε ωραία στα δεξιά της μεγάλης περιοχής τον Ιρανό άσο και αυτός με μια έξυπνη πάσα, χωρίς κοντρόλ, τροφοδότησε τον Λόπες. Που με πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-0, σκοράροντας ξανά εναντίον του Παναιτωλικού, μέσα σε διάστημα λίγων ημερών.

Αυτό το γκολ έκανε ακόμα πιο… απλά τα πράγματα για την ΑΕΚ, που κατέβασε τις στροφές και σιγά-σιγά άλλαξε και πρόσωπα στον αγωνιστικό χώρο. Με τους Τζανετόπουλο, Αραούχο και Γιούση να περνούν στο ματς, αντί των Βράνιες, Μασούντ και Γκάλο. Η ΑΕΚ έψαξε ένα ακόμα γκολ στα λεπτά που ακολούθησαν, χωρίς όμως να το καταφέρει, με αποτέλεσμα να κλείσει αυτές τις διπλές αναμετρήσεις με τον Παναιτωλικό, με μια νίκη με 1-0. Περιμένοντας πλέον τον αντίπαλό της για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Το κλειδί: Ο Έρικ Μοράν. Ο Ισπανός μέσος έκανε ένα θετικό ντεμπούτο με την ΑΕΚ, δείχνοντας καλά στοιχεία κυρίως με την μπάλα στα πόδια. Προσπαθώντας να αξιοποιήσει τους συμπαίκτες του και να έχει συμμετοχή στη δημιουργία.

Το 10άρι: Μπορεί να φορά το «24» στην πλάτη, όμως απέναντι στον Παναιτωλικό ήταν το «10άρι» της ΑΕΚ. Ο Σοτζέι Μασούντ αποτέλεσε τον οργανωτή της Ένωσης, έδωσε την ασίστ στο γκολ του Λόπες και γενικώς, παρουσίασε κάποια από τα στοιχεία που έκαναν τον Μανόλο Χιμένεθ να επιμείνει για την απόκτησή του.

Στον πάγκο: Ο Βίκτωρ Κλωναρίδης. Παρότι ξεκίνησε από την αρχή και είχε την ευκαιρία να δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο, ήταν εκτός κλίματος στο παιχνίδι και δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να ξεχωρίσει.

Γιατί κόουτς: Ο Μπάμπης Μηχαϊλίδης στο πρώτο του παιχνίδι στον πάγκο των φιλοξενούμενων επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του με μια αρκετά συντηρητική τακτική, παρότι η πρόκριση είχε ουσιαστικά κριθεί. Ίσως θα μπορούσε να προσεγγίσει το ματς με μια διαφορετική οπτική, βγάζοντας ενδεχομένως και περισσότερα συμπεράσματα ενόψει συνέχειας.

AEK-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Γήπεδο: OAKA
Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης
Βοηθοί: Μιχαήλ Δημόπουλος, Σταύρος Σίπκας
Κίτρινες κάρτες: Μαρινάκης 61’, Γιαννιώτης 82’
Αποβολές:

ΑΕΚ: Μπάρκας, Γκάλο (81’ Γιούσης), Βράνιες (69’ Τζανετόπουλος), Λαμπρόπουλος, Γιαννούτσος, Κλωναρίδης, Μοράν, Αϊντάρεβιτς, Λόπες, Μασούντ (76’ Αραούχο), Γιακουμάκης

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κουσιάδης (8’ Κυριακίδης), Περέϊρα, Χαντάκιας, Τσοκάνης, Γιαννιώτης, Μαρινάκης, Μπεχαράνο (46’ Πάουλο), Κλέσιο, Φαρλέϊ (70’ Μοράρ), Βασιλούδης, Ντίας

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ