Μια νύχτα – μια χρονιά για τον ΠΑΟΚ

Μια νύχτα – μια χρονιά για τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Ο Αμπέλ Φερέιρα και οι παίκτες του είναι με την πλάτη στον τοίχο, μετά τις τελευταίες απογοητευτικές εμφανίσεις. Ο κόσμος «βράζει» και οι Ασπρόμαυροι καλούνται να αποδείξουν στο Φάληρο ότι δεν... ξόφλησαν.

Τέτοια εποχή πέρσι ο ΠΑΟΚ θύμιζε μεθυσμένη πολιτεία. Διοίκηση, ποδοσφαιριστές, τεχνικό τιμ και κόσμος πανηγύριζαν όλοι μαζί την κατάκτηση του νταμπλ. Ένα χρόνο αργότερα τα πάντα έχουν αλλάξει. Τότε υπήρχε χαρά και ενθουσιασμός για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Τώρα, υπάρχει κατήφεια και προβληματισμός για την ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα.

Η φετινή σεζόν δεν θυμίζει σε τίποτα την περσινή. Ο ΠΑΟΚ έμεινε πολύ γρήγορα εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων, έχοντας αποκλειστεί από Αγιαξ και Σλόβαν Μπρατισλάβας, ενώ παράλληλα στο πρωτάθλημα ήταν απογοητευτικός. Το συγκρότημα του Φερέιρα ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια της Σούπερ Λίγκας στο -7 από τον Ολυμπιακό, ενώ με την τιμωρία που του επιβλήθηκε λόγω της πολυϊδιοκτησίας η διαφορά έφτασε στους 14.

Η διαφορά της περσινής ομάδας με τη φετινή είναι χαοτική. Χαρακτηριστικό στοιχείο είναι ότι ο ΠΑΟΚ πέρσι σε 30 αγώνες είχε μαζέψει 80 βαθμούς, ενώ φέτος σε 29 αγώνες έχει 56. Ακόμα και αν προστεθούν οι 7 πόντοι που του αφαιρέθηκαν και πάει στους 63 και πάλι η διαφορά είναι πολύ μεγάλη και αποδεικνύει την τραγική χρονιά που πραγματοποιεί ο ΠΑΟΚ.

Ο Δικέφαλος του Βορρά είχε αποδεχθεί την μοίρα του στο πρωτάθλημα και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είναι πολύ ανώτερος, με την ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα πλέον να στοχεύει στη δεύτερη θέση και τη συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League. Παράλληλα, το βάρος έχει πέσει στο Κύπελλο και τον επαναληπτικό με τον Ολυμπιακό στο Γ. Καραϊσκάκης.

Η κατάκτηση του Κυπέλλου αποτελεί ουσιαστικά τη μόνη διέξοδο από την κρίση για τον Αμπέλ Φερέιρα και τους παίκτες του, οι οποίοι έχουν δεχθεί έντονη κριτική και άγριο κράξιμο από τους οπαδούς του συλλόγου για τις τραγικές εμφανίσεις που έχουν πραγματοποιήσει φέτος.

Η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου όμως περνάει από το Καραϊσκάκη. Εκεί όπου αύριο το βράδυ (24/6, 21:30) θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στη ρεβάνς του 3-2 της Τούμπας. Ένα ματς στο οποίο η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε προηγηθεί με 2-0, αλλά ο Δικέφαλος του Βορρά είχε κάνει την ολική ανατροπή και είχε πάρει την πολυπόθητη νίκη.

Σήμερα, έρχεται στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει αύριο τον Ολυμπιακό. Ισως στο πιο σημαντικό παιχνίδι της φετινή σεζόν. Σε ένα γήπεδο, όπου πέρσι ο ΠΑΟΚ πέτυχε μια μεγάλη νίκη. Μια νίκη, που του δωσε δύναμη για να σταθεί στα πόδια του και να πιστέψει ότι μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Μια νίκη ψυχολογίας. Ένα παιχνίδι, που του έδωσε πολλά παραπάνω από τρεις απλούς βαθμούς.

Αύριο, αγωνίζεται και πάλι στο Καραϊσκάκη. Εχοντας το πάνω χέρι για την πρόκριση, μετά το 3-2 του πρώτου αγώνα της Τούμπας, αλλά σε μια εποχή που αποδεδειγμένα δεν είναι σε καλή κατάσταση. Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που πετάει από νίκη σε νίκη και σκορπάει… τρόμο στο διάβα του. Οι δύο τους είχαν αναμετρήθηκαν πριν από λίγες εβδομάδες και στην Τούμπα, για την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ, με τους Ερυθρόλευκους να κερδίζουν με 1-0.

Ο Αμπέλ Φερέιρα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Ο Πορτογάλος εκτός από το γεγονός ότι η ομάδα του δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση, έχει να αντιμετωπίσει επίσης τα προβλήματα τραυματισμών των Βιεϊρίνια και Πέλκα. Οι δύο παίκτες μπορεί να μπήκαν τελικά στην αποστολή, αλλά δεν είναι 100% έτοιμοι. Παράλληλα, ο Ιβηρας προβληματίζεται έντονα και για το κακό κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό του συλλόγου. Κάτι που φάνηκε την Κυριακή, με την ανάρτηση του Στοχ, που έκραξε τον προπονητή του

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και το αυριανό ματς είναι κρίσιμο για το μέλλον του συλλόγου. Αν αποκλειστεί ο ΠΑΟΚ θα σημάνει αυτόματα το τέλος εποχής της ομάδας που πήρε πέρσι το νταμπλ. Εάν προκριθεί ο Δικέφαλος του Βορρά, ο Φερέιρα και οι παίκτες του θα κερδίσουν χρόνο και ηρεμία. Θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, να ηρεμήσουν τον κόσμο της ομάδας, αλλά και να κλείσουν τη χρονιά με έναν τίτλο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ