Ολυμπιακός: Ετσι το γύρισε ο Μαρτίνς

Ολυμπιακός: Ετσι το γύρισε ο Μαρτίνς

Η ομιλία του Πορτογάλου στο ημίχρονο που έδωσε την πρόκριση στον Ολυμπιακό.

Χαμόγελα και ικανοποίηση σκόρπισε στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού η νίκη επί του ΠΑΟΚ με 2-0 και η πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου. Οι Πειραιώτες ανέτρεψαν το 3-2 του πρώτου αγώνα και πήραν το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσουν την ΑΕΚ.

Οι Ερυθρόλευκοι επιβεβαίωσαν σε ένα ακόμα παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ την ανωτερότητά τους και θα έχουν την ευκαιρία απέναντι στην Ενωση να κατακτήσουν το Κύπελλο και να κάνουν το νταμπλ, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τις εγχώριες διοργανώσεις. Ο Ολυμπιακός μάλιστα απέναντι στον ΠΑΟΚ απέδειξε ότι φέτος είναι φτιαγμένος από… ατσάλι.

Πως όταν στραβώσει το παιχνίδι έχει τον τρόπο να γυρίσει τον διακόπτη και να πάρει τη νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του Ολυμπιακού έβγαζαν νευρικότητα στο παιχνίδι τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες στα καρέ του Πασχαλάκη. Ο Μαρτίνς είδε γρήγορα το πρόβλημα και δεν δίστασε να κάνει αλλαγή πριν το 45άλεπτο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος από την εικόνα των Πειραιωτών και λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου έβαλε τον Φορτούνη στη θέση του Μπουχαλάκη. Ο διεθνής χαφ «γλύκανε» το παιχνίδι των γηπεδούχων και αμέσως άλλαξε η εικόνα της πειραϊκής ομάδας.

Ο Πέδρο Μαρτίνς γνώριζε πολύ καλά πως η εμφάνιση του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος δεν ήταν αντάξια της ποιότητας και της κλάσης των ποδοσφαιριστών του, αλλά και των προσδοκιών που είχε κόσμος από την ομάδα. Γι’ αυτό και στην ανάπαυλα του ημιχρόνου τα… έψαλλε στους ποδοσφαιριστές του. Τους ζήτησε να ξυπνήσουν, να βελτιωθούν και να παίξουν το παιχνίδι τους. «Ξυπνήστε. Δεν παίζουμε τίποτα. Ο ΠΑΟΚ μας περιμένει στο γήπεδο και εμείς κινούμαστε πολύ αργά. Πρέπει να αλλάξουμε τον ρυθμό μας. Να πάμε στο παιχνίδι που ξέρουμε», εξήγησε ο Πορτογάλος.

Στη συνέχεια μάλιστα απευθύνθηκε στον Κώστα Φορτούνη. «Κώστα θέλω να παίξεις πίσω από τον φορ. Πάρε τη μπάλα ανάμεσα στις γραμμές να δημιουργήσουμε», είπε στον διεθνή μεσοεπιθετικό. Τα λόγια του Πέδρο Μαρτίνς ήχησαν σαν καμπανάκι στα αφτιά των παικτών του Ολυμπιακού, με την εικόνα των Πειραιωτών να αλλάζει άρδην στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά στην επανάληψη, «έπνιξαν» τον ΠΑΟΚ με την πίεσή τους και στο 65’ έκαναν το 1-0 με τον Μασούρα, μετά την σέντρα του Καμαρά. Στο 85’ μάλιστα ο Αφρικανός από δημιουργός έγινε εκτελεστής και έκανε το 2-0, σφραγίζοντας τη νίκη και την πρόκριση για τον Ολυμπιακό.

Μια επιτυχία, που πιστώνεται φυσικά στον Μαρτίνς, ο οποίος δεν παράτησε το παιχνίδι. Δούλεψε πολύ, γύρισε το σύστημα από 4-3-3 σε 4-4-2 και έδωσε στην ομάδα του την ώθηση, αλλά και τις λύσεις που έψαχνε. Απεγκλώβισε τους παίκτες του από το 4-3-3 του ΠΑΟΚ και τους οδήγησε στη νίκη και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ