Λας Πάλμας – Βαλένθια 2-1

Λας Πάλμας – Βαλένθια 2-1

Σε ένα ματς αίμα και άμμος, η Λας Πάλμας πήρε τεράστιας σημασίας νίκη στα Κανάρια Νησιά νικώντας με ανατροπή στην 3η στη βαθμολογία Βαλένθια και παίρνοντας τρεις βαθμούς που την βάζουν και πάλι στο κόλπο της παραμονής.

Πριν από το ματς η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ήταν πολύ κακή για την Λας Πάλμας. Οι οπαδοί έβαλλαν κατά πάντων, ο προπονητής ήταν νέος σχετικά στο πόστο του και όλοι οι παίκτες ήταν υπό κρίση. Πως αλλιώς άλλωστε όταν η νίκη αγνοούνταν για πάνω από ένα μήνα (1-0 κόντρα στην Μπέτις στις 3/12/17), με την Λας Πάλμας να έχει παθητικό 0-10 στα τελευταία δυο ματς σε Κύπελλο (4-0 από τη Βαλένθια) και πρωτάθλημα (6-0 από τη Χιρόνα)…

Απόψε (20/1) όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Ακόμα και αν η Βαλένθια άνοιξε το σκορ μόλις στο 5’ με γκολ του Μίνα και έκοψε τα πόδια των γηπεδούχων. Η ομάδα του Πάκο Χέμεθ βρήκε γρήγορα την απάντηση με τον Καλέρι να δημιουργεί και τον Βιέρα να κάνει το 1-1 στο 20’, που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Σε ένα ματς με πολλά νεύρα και μαρκαρίσματα, όπου ο διαιτητής έδειξε 13 κάρτες (11 κίτρινες/2 κόκκινες), οι γηπεδούχοι ήθελαν πιο πολύ τη νίκη. Βέβαια ίσως να μην τα κατάφερναν αν δεν υπήρχε ο Γκάμπριελ, στόπερ της Βαλένθια. Όχι μόνο έκανε το πέναλτι από το οποίο ο Καλέρι έκανε το 2-1 (52’) για την Λας Πάλμας, αλλά διαμαρτυρήθηκε υπερβολικά στον διαιτητή με αποτέλεσμα να δεχτεί δύο κίτρινες κάρτες σε ένα λεπτό και να αποβληθεί!

Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να διαφυλάξουν το αποτέλεσμα και οι φιλοξενούμενοι να βρουν μια ακόμα ευκαιρία αν και με 10 για να ισοφαρίσουν. Αυτό δεν έγινε τελικά και η Βαλένθια όχι μόνο ηττήθηκε αλλά έχασε έναν ακόμα παίκτη τελειώνοντας το ματς με 9 μετά την αποβολή του Βέσο για αγκωνιά σε αντίπαλο στο 90+3’.

Κάπως έτσι η Λας Πάλμας πήρε μια πολύ σημαντική νίκη μετά από 5 σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα και μείωσε στο -4 την απόσταση από τη σωτηρία, παίρνοντας μια σημαντική ένεση ηθικού για τη συνέχεια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ