Στην Μπαρτσελόνα πρώην προπονητής της ΑΕΚ

Στην Μπαρτσελόνα πρώην προπονητής της ΑΕΚ

Πρώην προπονητής της ΑΕΚ αφιέρωσε τρεις εβδομάδες για να μάθει τη φιλοσοφία και τις μεθόδους της διάσημης ακαδημίας της Μπαρτσελόνα.

Τις μεθόδους και γενικότερα τη φιλοσοφία της Μπαρτσελόνα γνωρίζει πολύ καλά πλέον, ένας προπονητής ο οποίος είχε καθίσει στον πάγκο της ΑΕΚ, κατά την αγωνιστική περίοδο 2016-17.

Ο λόγος για τον Ζοσέ Μοράις ο οποίος αφιέρωσε πολύτιμο χρόνο στο περιβάλλον της Μπαρτσελόνα προκειμένου να γίνει γνώστης της φιλοσοφίας της διάσημης ακαδημίας των μπλαουγκράνα, τη Μασία. Ο Πορτογάλος προπονητής δεν κοουτσάρει κάποια ομάδα τη δεδομένη χρονική στιγμή και έτσι, αποφάσισε να εμπλουτίσει τις προπονητικές του γνώσεις.

Ο 52χρονος τεχνικός ήταν βοηθός προπονητή του Ζοσέ Μουρίνιο στην Ίντερ, την Τσέλσι και τη Ρεάλ Μαδρίτης, από το 2009 ως το 2016. Φυσικά, στο παρελθόν είχε αναλάβει και ρόλο πρώτου προπονητή σε άσημες ομάδες. Το μεγάλο βήμα στην καριέρα του έγινε με τη θητεία του στην ΑΕΚ με την οποία είχε μέτρια πορεία, καθώς σε 14 ματς η Ένωση είχε 3 νίκες, ισάριθμες ήττες και 8 ισοπαλίες.

Ο Μοράις εκμεταλλευόμενος τον χρόνο που είχε, πήγε στην Μπαρτσελόνα και έμαθε τις  αρετές και εν γένει τη φιλοσοφία της Μασία, όπως αναφέρει η Mundo Deportivo. «Έχω δουλέψει μαζί με έναν εκ των κορυφαίων προπονητών του κόσμου, ο οποίος μάλιστα έχει υπάρξει προπονητής εδώ (σ.σ. αναφέρεται στον Μουρίνιο όπου είχε υπάρξει βοηθός προπονητή στην Μπαρτσελόνα από το 1996 ως το 2000), είπε ο Μοράις και πρόσθεσε:

«Ο σκοπός μου ήταν να μάθω από πού πηγάζει η φιλοσοφία της Μπάρτσα. Είδα τις βελτιώσεις που έχουν γίνει και το στυλ ποδοσφαίρου που θέλει να παίζει η ομάδα», ενώ αναφέρθηκε ξανά στον Μουρίνιο λέγοντας: «Αν μια μέρα προπονήσει την Μπαρτσελόνα ο επαγγελματισμός του θα αυξήσει τον ανταγωνισμό, επειδή θέλει πάντα να κερδίζει. Είναι ένας κύριος, δεν υποκρίνεται. Έμαθα πολλά από εκείνον, όπως η ηγεσία στην ομάδα, η οργάνωση, η προσοχή στις λεπτομέρειες το πάθος για το παιχνίδι. Το ότι δούλεψα μαζί του ήταν ευλογία για μένα.»

Ο άλλοτε τεχνικός της ΑΕΚ έκανε μια σύγκριση Μέσι και Ρονάλντο απαντώντας παράλληλα ποιον από τους δύο θα έπαιρνε στην ομάδα του: «Θα έπαιρνα και τους δύο. Αμφότεροι είναι υπέροχοι παίκτες, ο ένας έχει το ταλέντο και ο άλλος το χάρισμα, αλλά με διαφορετικά στυλ. Τον Κριστιάνο τον γνωρίζω σαν αθλητή και σαν άνθρωπο και είναι εξαιρετικός και στα δύο. Κάνει τη διαφορά με τη μία στην ομάδα.

Ο Μέσι ό,τι κάνει το κάνει με μια αρμονία και έναν όμορφο τρόπο. Έχει ηρεμία στο παιχνίδι του, στις κινήσεις του. Ο Κριστιάνο είναι περισσότερο πολεμιστής, εργατικότατος, δυναμικός, είναι μια μηχανή. Και οι δυο έχουν ένα τεράστιο ταλέντο και πραγματικά δεν έχω ξαναδεί παίκτες σαν αυτούς.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ