Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 1-0

Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 1-0

Η Ατλέτικο έδειξε πως είναι το «αφεντικό» του ντέρμπι από νωρίς, η Μπαρτσελόνα του Κούμαν παρουσίασε στο ματς όλες τις αδυναμίες της και οι Μαδριλένοι κέρδισαν με 1-0. Στο -9 από την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε οι αποκαρδιωτικοί Μπλαουγκράνα.

Σε ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι της χώρας, η Ατλέτικο μπήκε με το «μαχαίρι στα δόντια» απέναντι στη Μπαρτσελόνα. Το σύνολο του Ντιέγκο Σιμεόνε εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των Καταλανών και τη κακή μέρα του Μέσι και πήρε τη νίκη με 1-0. Φόβοι για σοβαρό τραυματισμό του Πικέ.

Οι Μπλαουγκράνα μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι με σκοπό να βάλουν ένα γκολ που θα έβαζε τις βάσεις για ένα θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο μάταια. Ο Γκριεζμάν πήρε τη μπάλα από τον Ντεμπελέ στο 5ο λεπτό όμως η προσπάθεια που έκανε πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Η πρώτη καλή φάση του παιχνιδιού για γκολ ήρθε από τα πόδια των γηπεδούχων. Ο Γιορέντε δέχτηκε τη μπάλα από τον Κορέα στο 12′ έκανε τελική, χωρίς η μπάλα να του κάνει το χατίρι καθώς κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και έτσι δεν έγινε το 1-0.

Οι Μαδριλένοι συνέχισαν να πιέζουν, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. Ο Καράσκο που ήταν πολύ κινητητικός προσπάθησε είτε με σέντρα είτε με ατομικές ενέργειες να απειλήσει την εστία του Τερ Στέγκεν, αλλά δεν τα κατάφερερε σε πρώτο βαθμό κάτι που κατάφερε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα έκαναν οδυνηρό λάθος στο χώρο του κέντρου, ο Τερ Στέγκεν βγήκε από την εστία του χωρίς λόγο και αιτία και ο Καράσκο πλάσαρε για το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξαν πολλά. Οι Καταλανοί δεν μπόρεσαν να κάνουν τη διαφορά στην αναμέτρηση, ο Μέσι δεν βοήθησε την ομάδα του καθώς βρισκόταν σε πολύ κακό βράδυ με αποτέλεσμα η Ατλέτικο να πάρει το τρίποντο και να βρεθεί στη πρώτη θέση μαζί με την Ρεάλ Σοσιεδάδ έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Ωστόσο, η φάση που χαρακτηρίζει το β’ μέρος είναι ο τραυματισμός του Πικέ. Ο κεντρικός αμυντικός της Μπάρτσα μετά από τάκλιν στο 60ο λεπτό της αναμέτρησης δεν μπορούσε να συνεχίσει και ήδη εκφράζονται φόβοι πως μπορεί να έχει υποστεί ρήξη χιαστού, κάτι που δεν θα ήθελε με τίποτα να σκέφτεται ο Ρόναλντ Κούμαν.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Ομπλάκ, Σάβιτς, Χιμένες, Τρίπιερ, Ερμόσο, Κόκε, Σαούλ, Γιορέντε (73′ Ντιέγκο Κόστα), Καράσκο, Κορέα, Ζοάο Φέλιξ (84′ Λεμάρ)

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν, Πικέ (60′ Ντεστ), Λενγκλέ, Σέρζι Ρομπέρτο, Ζόρντι Αλμπα, Πιάνιτς (80′ Τρινκάο), Ντε Γιονγκ, Ντεμπελέ, Πέδρι (57′ Κουτίνιο), Μέσι, Γκριεζμάν (80′ Μπρέθγουεϊτ).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ