Ντεπορτίβο Αλαβές – Θέλτα Βίγκο 2-1

Ντεπορτίβο Αλαβές – Θέλτα Βίγκο 2-1

Μεταμορφωμένη προς το καλύτερο με τον νέο της προπονητή, η Ντεπορτίβο λα Κορούνια επικράτησε 2-1 της Θέλτα Βίγκο και ξεκόλλησε από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Κάτι παραπάνω από ευεργετική αποδεικνύεται πως ήταν για την Ντεπορτίβο Αλαβές η λύση της συνεργασίας με τον Τζιοβάνι ντε Μπιάσο και η παράδοση των κλειδιών στον Αμπελάρδο. Οι Babazorros επικράτησαν 2-1 της Θέλτα Βίγκο, συνέχισαν το αήττητο εντός έδρας σερί τους (έξι νίκες, μια ισοπαλία) υπό τις οδηγίες του 47χρονου τεχνικού και απομακρύνθηκαν από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.

Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Μουνίρ Χανταντί, ο οποίος με μια ασίστ και ένα γκολ έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο τρίποντο. O Ισπανο-Μαροκινός εξτρέμ, ο οποίος ανήκει στην Μπαρτσελόνα, έδωσε λοιπόν την ασίστ για το γκολ του Αλφόνσο στο 4ο λεπτό και στο 18′ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, σκοράροντας με προβολή έπειτα από γύρισμα του Ιμπάι. Εμπλέκεται πλέον σε δέκα γκολ (πέντε γκολ, πέντε ασίστ, ενώ έχει τέσσερα ακόμα στο Κύπελλο) και είναι ο παραγωγικότερος παίκτης της Αλαβές.

Η Θέλτα, η οποία είχε αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρει νωρίτερα, μείωσε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με όμορφη ενέργεια και τελείωμα του Ιάγκο Άσπας. Ο φορ των φιλοξενούμενων έγινε ο τρίτος Ισπανός την τελευταία δεκαετία με 15 γκολ μετά τις πρώτες 22 αγωνιστικές (το έχουν καταφέρει ακόμα ο Βίγια με τη Βαλένθια και ο Μπόρχα με την Εϊμπάρ), ενώ είναι ο κορυφαίος Ισπανός σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος και ο κορυφαίος σε όλη την Ευρώπη μέσα στο 2018! O 30χρονος άσος, συνεχίζει να κυνηγά το ρεκόρ του κορυφαίου σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου, απέχοντας πλέον 48 γκολ από την κορυφή στην οποία βρίσκεται ο Πόλο των 157 γκολ. Με βάση την ηλικία του, τη σταθερή επαφή του με τα δίχτυα και τη δεδηλωμένη πρόθεσή του για παραμονή στη Θέλτα, διόλου απίθανο να το καταφέρει…

https://www.youtube.com/watch?v=7pkAiXhozOU

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ