Ρεάλ Μαδρίτης: Παίρνει τη νέα μορφή του το «Μπερναμπέου» (pics&vid)

Ρεάλ Μαδρίτης: Παίρνει τη νέα μορφή του το «Μπερναμπέου» (pics&vid)

Με υψηλούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίας ανακατασκευής του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», με στόχο η Ρέαλ να μπει στη φυσική της έδρα στις αρχές της νέας αγωνιστικής σεζόν

Η Ρεάλ από τις αρχές της σεζόν δίνει όλες τις εντός έδρας αναμετρήσεις της στο προπονητικό της γήπεδο, μιας και εξαιτίας του κορονοϊού δεν υπάρχουν θεατές στα ματς. Αιτία της αλλαγής γηπέδου είναι οι εργασίες αναβάθμισης που πραγματοποιούνται στο ιστορικό «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Η σταδιακή επιστροφή στις εργασίες των Ισπανών πριν από κάποιους μήνες -είχαν σταματήσει τα έργα λόγω κορονοϊού- φαίνεται πως έκανε τους ανθρώπους των «μερένγκες», να μην… κρατιούνται για την ολοκλήρωση των εργασιών ανακατασκευής του. Μάλιστα, σχεδόν χίλιοι άνθρωποι εργάζονται καθημερινά για να μετατρέψουν το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» σε ένα από τα πιο σύγχρονα γήπεδα στον κόσμο.

Σε όλη αυτη την υπόθεση όσο περίεργο και αν σας φανεί το θετικό είναι η… πανδημία, καθώς επιτάχυνε ένα μέρος των εργασιών στο γήπεδο, ξεκινώντας από την ανασυρόμενη οροφή, η οποία βρίσκεται λίγο πριν την ολοκλήρωσή της.

Η οροφή του γηπέδου, θα είναι άκρως εντυπωσιακή, καθώς μπορεί να ανοίγει και να κλείνει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, ενώ και η εξωτερική πλευρά του γηπέδου θα μπορεί να παίρνει το χρώμα που οι υπεύθυνοι της ομάδας θέλουν, όπως συμβαίνει και στο «Αλιάνζ Αρίνα» την έδρα της Μπάγερν Μονάχου. Επιπλέον, θα έχει πτυσσόμενο γκαζόν, το οποίο θα μπορεί να αφαιρείται σε περίπτωση που το γήπεδο πρέπει να χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς και διοργανώσεις, όπως κάποια συναυλία.

Μόλις ολοκληρωθεί το νέο «στολίδι» της Ρεάλ, θα υπάρχει επίσης ένα πάρκο 12,003 τετραγωνικών μέτρων πάρκο δημόσιο πάρκο που βρίσκεται στην πλευρά «Paseo de la Castellana» του «Μπερναμπέου» με ένα 32.269 τετραγωνικών μέτρων χώρο που θα αναληφθεί από την αναδιαμόρφωση του ίδιου του σταδίου.

Οσον αφορά το κόστος αυτου του έργου,  υπολογίζεται στα 800 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία η Ρεάλ θα αρχίσει να καταβάλει το 2023 σε δόσεις 29,5 εκατομμυρίων ετησίως έως το 2049.

Η Ρεάλ, η οποία μετακόμισε στο «Αλφρέντο Ντι Στέφανο», θα μπορούσε να επιστρέψει νωρίτερα στην έδρα της και μάλιστα με την παρουσία του κόσμου. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ισπανική «AS», τόσο η LaLiga όσο και η UEFA έχουν αρχίσει να σχεδιάζουν πρωτόκολλα, έτσι ώστε οι φίλαθλοι να μπορούν να επιστρέψουν στις εξέδρες στις αρχές της επόμενη σεζόν (2021/22).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ