Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 1-6 : Μπάρτσα όνειρο στη βραδιά του απόλυτου Μέσι

Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 1-6 : Μπάρτσα όνειρο στη βραδιά του απόλυτου Μέσι

Στο ματς που ο Λιονέλ Μέσι έφτασε τις 768 συμμετοχές με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα κι έγινε ο απόλυτος ρέκορντμαν των Καταλανών, η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν διέλυσε με 6-1 τη Σοσιεδάδ και μείωσε ξανά στους τέσσερις βαθμούς από την Ατλέτικο. Γιόρτασε με δύο γκολ ο Αργεντινός.

Μια Μπαρτσελόνα βγαλμένη από άλλες εποχές εμφανίστηκε στο Σαν Σεμπαστιάν και διέλυσε με 6-1 τη Σοσιεδάδ μειώνοντας ξανά στους τέσσερις βαθμούς τη διαφορά από την πρωτοπόρο Ατλέτικο Μαδρίτης. Αυτή ήταν η ένατη σερί εκτός έδρας νίκη για τους Καταλανούς στο πρωτάθλημα και η πέμπτη συνεχόμενη ανεξαρτήτου έδρας.

Σε μια βραδιά που τα φώτα ήταν στραμμένα στον Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός μάγος έφτασε τις 768 συμμετοχές, άφησε πίσω του τον Τσάβι Ερνάντες κι έγινε ο απόλυτος ρέκορντμαν στην ιστορία των «μπλαουγκράνα». Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην το γιορτάσει με γκολ, σκοράροντας μάλιστα δύο φορές.

Ο Μέσι είχε την πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς αλλά ο Ρεμίρο απέκρουσε το σουτ του στο 16′ ενώ επτά λεπτά μετά το ίδιο έκανε ο Τερ Στέγκεν στον Ίσακ. Στο 35′ η Μπαρτσελόνα είχε δοκάρι σε σέντρα σουτ του Ντεσκ και στο 37′ έκανε το 1-0 με τον Γκριεζμάν να παίρνει από κοντά το ριμπάουντ ύστερα από σουτ του Ντεμπελέ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Πριν τελειώσει το ημίχρονο η Μπάρτσα έφτασε και σε δεύτερο γκολ. Ο Μέσι βρήκε πολύ όμορφο τον Ντέστ κι ο Αμερικανός με διαγώνιο σουτ έκανε και το 2-0 για την ομάδα του η οποία πλέον είχε φέρει το παιχνίδι για τα καλά στα μέτρα της.

Η ομάδα του Κούμαν μπήκε με το πόδι στο γκάζι και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Άλμπα με τρομερή ενέργεια και σέντρα βρήκε τον Ντεστ που με προβολή έκανε το 0-3 στο 52΄και τέσσερα λεπτά μετά ο Μέσι με πλασέ έκανε και το 0-4. Στο 67′ γκολ του Ντεμπελέ ακυρώθηκε για οφσάιντ αλλά ο Γάλλος σκόραρε λίγο αργότερα. Συγκεκριμένα στο 71′ με τρομερό σουτ έκανε το 0-5.

Ο Μπαρενετσέα με απίθανο σουτ λίγο έξω από την περιοχή έκανε το 1-5 στο 76′ για να έρθει και πάλι ο Μέσι και να κάνει με κοντινό πλασέ το τελικό 1-6 φτάνοντας παράλληλα τα 23 γκολ στο πρωτάθλημα όπου είναι και ο πρώτος σκόρερ.

Σοσιεδάδ: Ρεμίρο, Γοροσαμπέλ (60’ Γιανουζάι), Θουμπελδία (82’ Μπαουτίστα), Λε Νορμάντ, Μερκελάνθ, Γκεβάρα, Θουμπιμένδι, Μερίνο, Πόρτου (60’ Μπαρενετσέα), Ογιαρθάμπαλ, Ισάκ (82’ Σανιάν)

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Ντεστ (84’ Τρινκάο), Μινγκέθα, Λενγκλέ, Άλμπα, Μπούσκετς (67’ Αραούχο), Ντε Γιονγκ, Πέδρι (67’ Μορίμπα), Γκριεζμάν (84’ Πουτς), Ντεμπελέ (79’ Μπρέθγουεϊτ), Μέσι

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ