La Liga : Και τώρα… χαμός! (vids)

La Liga : Και τώρα… χαμός! (vids)

Η Ατλέτικο Μαδρίτης γκέλαρε για άλλη μία φορά, η Ρεάλ πλησίασε στον έναν βαθμό, ενώ η Μπαρτσελόνα παραμένει από κοντά και στο -2 από την ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε! Οχτώ... καυτές αγωνιστικές για να κριθεί ο φετινός πρωταθλητής της La Liga!

Μεγάλη νικήτρια της εβδομάδας ήταν φυσικά η Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν πήρε το μεγάλο Clasico απέναντι στην Μπαρτσελόνα, καθώς επικράτησε με 2-1 των «μπλαουγκράνα» στο «Αλφρέδο Ντι Στέφανο» και ανέβηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας, αφήνοντας από κάτω της ομάδα του Κούμαν.

Ένα τεράστιο «τρίποντο» για τη Βασίλισσα, τόσο βαθμολογικά, όσο και ψυχολογικά, καθώς πρόκειται για μία νίκη σε Clasico. Η γκέλα της Ατλέιτκο με την Μπέτις ήρθε ως δώρο για τους «μερένγκες», καθώς η Ρεάλ μείωσε στον έναν βαθμό τη διαφορά της από την ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε και πλέον βλέπει… ορθάνοιχτα την κούπα!

Αυτή τη στιγμή η διαφορά των τριών ομάδων είναι στην κόψη του ξυραφιού. Πρώτη παρέμεινε η Ατλέτικο, η οποία έχασε ωστόσο δύο σημαντικούς βαθμούς στην Ανδαλουσία. Ουσιαστικά ωστόσο δεν έχασε τη διαφορά που είχε έτσι και αλλιώς, καθώς πριν από την 30η αγωνιστική οι «ροχιμπλάνκος» ήταν στο +1 από την Μπαρτσελόνα, ενώ τώρα βρίσκονται στο +1 από τη Ρεάλ…

Δεύτερη η Ρεάλ Μαδρίτης που πέρασε μία ονειρική εβδομάδα, με νίκες απέναντι σε Λίβερπουλ και Μπαρτσελόνα. Η ομάδα του Ζιντάν βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε τρομερή κατάσταση και παρά τις πολλές απουσίες δείχνει να είναι σοβαρή και αποφασισμένη να φτάσει μέχρι τέλους…. Σε Ισπανία και Ευρώπη.

Στην 3η θέση έπεσε η Μπαρτσελόνα μετά την ήττα της στο Clasico. Μπορεί οι «μπλαουγκράνα» να μην πήραν αποτέλεσμα στη Μαδρίτη, ωστόσο ο στόχος του πρωταθλήματος παραμένει ρεαλιστικός, καθώς βρίσκονται μόλις στο -2 από την Ατλέτικο την οποία θα φιλοξενήσουν στο «Καμπ Νόου» στις 9/5. Η ήττα από τη Ρεάλ ήταν και η πρώτη στην La Liga μέσα στο 2021 για το σύνολο του Ρόναλντ Κούμαν!

Ο στόχος και για τις τρεις ομάδες είναι φυσικά να φτάσουν στην πηγή και να πιούν νερό. Και οι τρεις βρίσκονται κανονικά μέσα στην υπόθεση, με οχτώ αγωνιστικές να μένουν για το φινάλε. Η πρωτοπόρος Ατλέτικο έχει να δώσει παιχνίδια με Μπιλμπάο, Σοσιεδάδ και φυσικά με την Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νόου» για την 35η αγωνιστική. Παιχνίδι το οποίο μπορεί και να κρίνει οριστικά τον φετινό πρωταθλητή…

Η Ρεάλ από την άλλη έχει θεωρητικά το πιο εύκολο πρόγραμμα, καθώς έχει ολοκληρώσει τα ντέρμπι της και έχει να δώσει μόλις δύο δύσκολα παιχνίδια με Σεβίλλη και Μπιλμπάο.

Η Μπαρτσελόνα από την άλλη φαίνεται πως έχει το πιο δύσκολο έργο από όλους. Πέρα από το μεγάλο παιχνίδι με την Ατλέτικο στις 9/5, οι «μπλαουγκράνα» έχουν να αντιμετωπίσουν Βιγιαρεάλ και Βαλένθια εκτός έδρας.

Η βαθμολογία αυτή τη στιγμή:

  1. Ατλέτικο Μαδρίτης 67 βαθμούς
  2. Ρεάλ Μαδρίτης 66 βαθμούς
  3. Μπαρτσελόνα 65 βαθμούς

Αναλυτικά οι οχτώ αγωνιστικές των τριών ομάδων:

Ατλέτικο Μαδρίτης: Έιμπαρ (εντός), Ουέσκα (εντός), Μπιλμπάο (εκτός), Έλτσε (εκτός), Μπαρτσελόνα (εκτός), Σοσιεδάδ (εντός), Οσασούνα (εντός), Βαγιαδολίς (εκτός)

Ρεάλ Μαδρίτης: Χετάφε (εκτός), Κάντιθ (εκτός), Μπέτις (εντός), Οσασούνα (εντός), Σεβίλλη (εντός), Γρανάδα (εκτός), Μπιλμπάο (εκτός), Βιγιαρεάλ (εντός)

Μπαρτσελόνα: Χετάφε (εντός), Βιγιαρεάλ (εκτός), ΓΓρανάδα (εντός), Βαλένθια (εκτός), Ατλέτικο Μαδρίτης (εντός), Λεβάντε (εκτός), Θέλτα (εντός), Έιμπαρ (εντός)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ