Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1: Ο τίτλος στα πόδια του… Μέσι

Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1: Ο τίτλος στα πόδια του… Μέσι

Ήττα - μαχαιριά για την Ατλέτικο στο Μπιλμπάο από την Αθλέτικ. Οι Βάσκοι επικράτησαν με 2-1 και πλέον η Μπαρτσελόνα είναι στο -2 από την κορυφή, με ματς λιγότερο, ενώ περιμένει την ομάδα του Σιμεόνε στο Καμπ Νου σε λίγες μέρες.

Και τώρα η μάχη… φουντώνει. Στην πιο αμφίρροπη La Liga των τελευταίων ετών. Με την Ατλέτικο Μαδρίτης να… αυτοκτονεί ξανά, να χάνει από την Αθλέτικ Μπιλμπάο και για πρώτη φορά έπειτα από καιρό να χάνει και το αίσθημα πως τα πάντα είναι στα δικά της… πόδια. Διότι μετά το 2-1 της Αθλέτικ απόψε το βράδυ, δεν είναι. Όλα είναι στα πόδια του Λιονέλ Μέσι.

Η Ατλέτικο με την ήττα της μένει στους 73 βαθμούς. Δύο περισσότερους από την Μπαρτσελόνα, αλλά με τους Καταλανούς να έχουν ματς λιγότερο. Αυτό με τη Γρανάδα το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στο Καμπ Νου. Αν το πάρουν; Θα βρεθούν εκείνοι στην κορυφή. Και σε λίγες μέρες θα έχουν την ευκαιρία να… αποτελειώσουν το όνειρο της Ατλέτικο. Συγκεκριμένα, στις 8 Μαΐου η Μπάρτσα υποδέχεται την Ατλέτικο στο Καμπ Νου. Σε παιχνίδι… τελικό. Από κοντά, πια, και η Ρεάλ, παρά τη δική της… αυτοκτονία χθες (0-0 με την Μπέτις εντός έδρας), με τη βασίλισσα να είναι κι εκείνη στους 71.

Για να συμβούν όλα τα παραπάνω; Έβαλε το χεράκι της η Μπιλμπάο, η οποία επικράτησε με 2-1 της Ατλέτικο στο «Σαν Μαμές». Οι Βάσκοι είχαν εκρηκτικό ξεκίνημα στο ματς και προηγήθηκαν με τον Μπερενγκέρ μόλις στο 8′. Με την Ατλέτικο να ασκεί πίεση μέχρι το φινάλε του πρώτο μέρους, αλλά να μην κάνει μεγάλες φάσεις.

Αυτές ήρθαν στο δεύτερο ημίχρονο, όταν πια η ομάδα του Σιμεόνε βγήκε όλη μπροστά, ψάχνοντας λυσσασμένα την ισοφάριση. Τη βρήκε με κεφαλιά του Σάβιτς στο 77′ και είχε μπροστά της ένα 15λεπτο για να φτάσει σε ανατροπή – τίτλου. Αντ’ αυτού, όμως, είδε τους γηπεδούχους να τη… σοκάρουν. Στο 86′ ο Ιμπάι Γκόμεζ εκτέλεσε κόρνερ, ο Ινίγκο Μαρτίνεθ πήρε την κεφαλιά και έγραψε το τελικό 2-1, διατηρώντας ακέραιες τις ευρωπαϊκές ελπίδες για την ομάδα του και στέλνοντας πια αφόρητη πίεση στην πλάτη της Ατλέτικο όσον αφορά τη μάχη του τίτλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ