Μία φάση που κρίνει πρωτάθλημα… (pic & vid)

Μία φάση που κρίνει πρωτάθλημα… (pic & vid)

Πέντε αγωνιστικές, τέσσερις ομάδες, μια κούπα. Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στη La Liga. Και μία φάση είναι ικανή να κρίνει το φινάλε του... έργου.

Τη φετινή σεζόν η La Liga έχει κλέψει την παράσταση στον χώρο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, καθώς πρόκειται για ένα πρωτάθλημα, που όπως όλα δείχνουν μπορεί να φτάσει να κριθεί ο τίτλος μέχρι και στην τελευταία αγωνιστική.

Κάτι το οποίο είναι αρκετά ασυνήθιστο για το συγκεκριμένο πρωτάθλημα, που τις περισσότερες χρονιές Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα είναι οι δύο ομάδες που οδηγούν την κούρσα μέχρι το τέλος, αφήνοντας τις υπόλοιπες ομάδες πολύ πίσω τους.

Είναι χαρακτηριστικό πως την τελευταία 20ετία πέρα από τους «μερένχες» και τους «μπλαουγκράνα», μόνο δύο ομάδες κατάφεραν να στεφθούν πρωταθλήτριες. Ο λόγος για τη Βαλένθια που σήκωσε δις την κούπα (2001-2002, 2003-2004) και την Ατλέτικο Μαδρίτης (2013-2014).

Η Ατλέτικο είναι μια από τις τέσσερις ομάδες που το διεκδικεί και φέτος, όντας μάλιστα στην κορυφή, ενώ Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Σεβίλλη είναι οι τρεις ομάδες που συμπληρώνουν την 4άδα της μάχης του τίτλου.

Αυτή τη στιγμή, οι «ροχιμπλάνκος» είναι πρωτοπόροι με 76 βαθμούς, πίσω τους βρίσκεται η «Βασίλισσα» με 74 βαθμούς, στην τρίτη θέση είναι οι Καταλανοί με 71 βαθμούς και ένα παιχνίδι λιγότερο από τις δύο ομάδες της Μαδρίτης, όπως και οι Ανδαλουσιάνοι που βρίσκονται στην τέταρτη θέση με 70 βαθμούς.

Όπως είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς, το ισπανικό πρωτάθλημα φέτος έχει εξελιχθεί σε… θρίλερ. Ένα θρίλερ, που η παραμικρή λεπτομέρεια μπορεί να καθορίσει το φινάλε. Όπως μια φάση που εκτυλίχθηκε στη χθεσινή εκτός έδρας νίκη της Ατλέτικο Μαδρίτης επί της Έλτσε (0-1).

Οι Μαδριλένοι είχαν πάρει το προβάδισμα από το 23ο λεπτό χάρη σε γκολ του Μάρκος Γιορέντε και είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, με τους «φρανχιβέρδες» να μην δείχνουν ικανοί να μπορούν να δυσκολέψουν το έργο τους.

Ωστόσο, οι τάσεις αυτοχειρίας της ομάδας του Ντιέγκο Σιμεόνε είναι ευρέως γνωστές. Έτσι, στις καθυστερήσεις και από το… πουθενά, ο Γιορέντε έκανε χέρι εντός περιοχής και η Έλτσε κέρδισε ένα πέναλτι που θα μπορούσε να αλλάξει την ροή ενός ολόκληρου πρωταθλήματος.

Ο Φιδέλ ανέλαβε την εκτέλεση του, όμως σημάδεψε το δοκάρι, με αποτέλεσμα οι «ροχιμπλάνκος» να κρατήσουν ως το τέλος το 0-1. Έτσι ολοκληρώθηκε το παιχνίδι, αλλά δεν ήταν σωστό. Και αυτό γιατί στη φάση της εκτέλεσης του πέναλτι ο Όμπλακ παραβιάζει τον κανονισμό, καθώς είναι εκτός της άσπρης γραμμής. Άρα, θα έπρεπε να έχει δοθεί επανάληψη της εκτέλεσης.

Κάτι το οποίο δεν έγινε ποτέ, διότι ο διαιτητής της εν λόγω αναμέτρησης, Μάριο Μελέρο, αλλά και ο διαιτητής VAR, Χοσέ Γκονσάλες, δεν αντιλήφθηκαν ποτέ την παράβαση του Σλοβένου τερματοφύλακα. Σε μία φάση που αδιαμφησβήτητα μπορεί να παίξει κομβικό ρόλο στην έκβαση του πρωταθλήματος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ