Βαλένθια – Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-1

Βαλένθια – Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-1

Με τον Σάντι Μίνα να σκοράρει και τα δύο γκολ της ομάδας του, η Βαλένθια νίκησε 2-1 τη Ρεάλ Σοσιεδάδ στο Μεστάγια και παρέμεινε στο -2 από την τρίτη Ρεάλ Μαδρίτης.

Την πίεση της για επανακατάληψη της τρίτης θέσης συνεχίζει η Βαλένθια, η οποία νίκησε 2-1 τη Ρεάλ Σοσιεδάδ και παρέμεινε στο -2 από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι «νυχτερίδες» είχαν τον Αντόνιο Ραμίρες να σταματά τους Κοκλέν (2′) και Παρέχο (23′) και τον Ροντρίγκο να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 18′, πριν ανοίξουν το σκορ στο 34′. Ο Μοντόγια σέντραρε από τα δεξιά και ο Μίνα δεν είχε κανένα πρόβλημα, σχεδόν προ κενής εστίας, να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Αυτό ήταν το 13ο φετινό γκολ της Βαλένθια με κεφαλιά, έχοντας πετύχει -μαζί με την Τσέλσι- τα περισσότερα με αυτόν τον τρόπο ανάμεσα στις ομάδες των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων.

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ ισοφάρισε στο 54′ με το 8o φετινό γκολ του Μίκελ Ογιαρθάμπαλ, η Βαλένθια, όμως, δεν άργησε να πάρει και πάλι το προβάδισμα. Ο Ραμίρες έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του μετά από σέντρα του Γκουέδες, ο Μίνα δεν συγχώρεσε το λάθος και διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Αυτό ήταν το 14ο γκολ του Ισπανού μεσοεπιθετικού φέτος: τα 11 εξ’ αυτών τα έχει πετύχει στο πρωτάθλημα και είναι μετά τον Ιάγκο Άσπας (16) ο δεύτερος κορυφαίος σκόρερ του πρωταθλήματος από την Ιβηρική χώρα.

Η Βαλένθια πανηγύρισε λοιπόν την τρίτη συνεχόμενη νίκη της, ξεπερνώντας ήδη τη βαθμολογική συγκομιδή που είχε σε όλη την περσινή σεζόν (49 βαθμούς φέτος, 46 πέρυσι σε όλο το πρωτάθλημα) και φθάνοντας τα 49 γκολ ενεργητικό σε 25 αγωνιστικές, έχοντας να πετύχει κάτι ανάλογο από τη σεζόν 1966/67. Από την πλευρά του ο Μαρθελίνιο συνέχισε την εξαιρετική του παράδοση κόντρα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, παραμένοντας αήττητος μετά από 14 αγώνες απέναντι τους: δέκα νίκες και δύο ισοπαλίες στη Primera Division, δύο ισοπαλίες στη Segunda Division.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ