Ρεάλ Σοσιεδάδ – Ντεπορτίβο Αλαβές 2-1

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Ντεπορτίβο Αλαβές 2-1

Πετυχαίνοντας δύο γρήγορα γκολ, η Ρεάλ Σοσιεδάδ επικράτησε 2-1 της Ντεπορτίβο Αλαβές και την προσπέρασε στη βαθμολογία. Τρομερό στατιστικό για τον Ιγιαραμέντι, ακόμη μια ασίστ από τον Κανάλες.

Είχε να κερδίσει εδώ και τρία παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, βιώνοντας σε ένα εξ’ αυτών τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Europa League, κόντρα στη Σάλτσμπουργκ. Η Ρεάλ Σοσιεδάδ έβγαλε αντίδραση κόντρα στην Ντεπορτίβο Αλαβές, επικράτησε 2-1 και την προσπέρασε στο βαθμολογικό πίνακα, παραμένει όμως πολύ δύσκολο το να προλάβει τις θέσεις που δίνουν ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 6′ με κεφαλιά του Έκτορ Μορένο (ο Κανάλες έφθασε τις 11 ασίστ φέτος σε Ισπανία και Ευρώπη, μόνο ο Μέσι έχει περισσότερες ανάμεσα στους παίκτες της La Liga) και διπλασίασαν τα τέρματά τους πέντε λεπτά αργότερα, με δράστη τον Ιγιαραμέντι. Ο Ισπανός χαφ, έφθασε έτσι τα οκτώ γκολ (επτά με τη Σοσιεδάδ, ένα με την Ισπανία) σε 36 συμμετοχές φέτος, ένα περισσότερο από όσα είχε πετύχει στα πρώτα 221 παιχνίδια που είχε παίξει σε επαγγελματικό επίπεδο!

Οι γηπεδούχοι έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες μετά το δεύτερο γκολ (στο 22′ με τον Γιανουζάι και στο 23′ με τον Ογιαρθάμπαλ), με την Αλαβές να μειώνει στο 39′ με τον Αλφόνσο και τον Ρούμπεν Σομπρίνο να χάνει στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, καθώς το σουτ που εξαπέλυσε σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Ο ρυθμός ήταν πολύ κακός στο δεύτερο ημίχρονο, με τη Σοσιεδάδ να απειλεί με τον Γουίλιαν στο 84′ και τον Θουρουτούθα στο 90+2′, αλλά τίποτα να μην αλλάζει στο φωτεινό πίνακα του Ροσαλέδα, το γήπεδο στο οποίο έχουν επιτευχθεί τα περισσότερα γκολ στο φετινό πρωτάθλημα (56).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ