Ο Μέσι θέλει, η Μπαρτσελόνα μπορεί;

Ο Μέσι θέλει, η Μπαρτσελόνα μπορεί;

Η ανανέωση του συμβολαίου του Λιονέλ Μέσι αποτελεί την βασική προτεραιότητα της Μπαρτσελόνα, αλλά πόσο εύκολο φαντάζει αυτό με βάση την οικονομική κατάσταση των Μπλαουγκράνα;

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται σε αναμμένα κάρβουνα, καθώς εδώ και έξι μέρες δεν δεσμεύει με συμβόλαιο τον μύθο της, Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός, μετά από 20 χρόνια και 7,510 μέρες είναι ελεύθερος να επιλέξει για πρώτη φορά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Ο 34χρονος σούπερ σταρ θέλει να ανανεώσει με τους Καταλανούς, κάτι που φάνταζε πολύ δύσκολο πριν από ακριβώς ένα καλοκαίρι. Οι εκλογές στο σύλλογο και η επιστροφή στον προεδρικό θώκο του Ζοάν Λαπόρτα αντέστρεψαν την κατάσταση και έπεισαν τον Μέσι να παραμείνει.

Η αλήθεια δεν μπορεί να παραποιηθεί, καθώς ο «πούλγκα» παραμένει ελεύθερος, αλλά ο 59χρονος δικηγόρος, με δηλώσεις του, δείχνει καθησυχαστικός και τονίζει πως «όλα πάνε καλά».

Το μεγάλο εμπόδιο του FFP

Το πρόβλημα όμως τώρα βρίσκεται στην πλευρά της Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί βλέπουν την κακοδιαχείριση και την σπατάλη χρημάτων από την διοίκηση Μπαρτομέου να τους οδηγεί σε αδιέξοδο. Το Financial Fair Play τους αναγκάζει να προβούν σε δραστική μείωση στο μισθολόγιο, με τους παίκτες όμως  να μην είναι διατεθειμένοι να τις αποδεχθούν.

Άλλωστε οι ίδιοι δεν χρωστάνε σε τίποτα τις επιλογές της απελθούσας διοίκησης, που δημιούργησε μια τεράστια οικονομική τρύπα. Ίσως το πρόβλημα να μην ήταν τόσο μεγάλο και τα χρέη να ήταν κατά τι διαχειρίσιμα, αλλά η πανδημία του κορονοϊού έχει φέρει τους Μπλαουγκράνα στο χείλος του γκρεμού.

Ο Λαπόρτα πρέπει να δράσει άμεσα αν θέλει η σημαία του συλλόγου να μείνει στη θέση της. Έχουν γίνει συζητήσεις ανάμεσα στη διοίκηση και τον Μέσι, ο «πούλγκα» έχει συμφωνήσει σε γερή μείωση των αποδοχών του, αλλά αν δεν υπάρξουν αποχωρήσεις, τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται σίγουρο.

Η επιχείρηση «παραμονή Μέσι»

Μιλώντας με αριθμούς, η Μπαρτσελόνα στοχεύει σε μείωση στο μισθολόγιο, περίπου 200 εκατομμυρίων (!) και ήδη έχει βάλει μπρος στο πλάνο. Ο Τρινκάο αποχώρησε ως δανεικός στην Γουλβς, ο Ζούνιορ Φίρπο αναμένεται σύντομα να ενταχθεί στη Λιντς με τους Μπλαουγκράνα να καρπώνονται 15εκατ.€.

Το αγκάθι της επιχείρησης όμως εντοπίζεται στις περιπτώσεις των Πιάνιτς και Ουμτιτί. Η ομάδα του πρόσφερε την ελευθέρα τους, αλλά οι παίκτες την αρνήθηκαν. Πλέον, η Μπαρτσελόνα θα επιδιώξουν την αποχώρησή τους με δανεισμό ή – το ιδανικό – με μεταγραφή με στόχο να εξοικονομήσουν 64εκατ.€ σε μισθούς.

Στην λίστα των αποχωρήσεων εντάσσονται επίσης οι Μπρέϊθγουέιτ, Αλενιά, Λαγκλέ και Κουτίνιο, με τον Βραζιλιάνο να βρίσκεται στην pole position για να «κουνήσει» μαντίλι.

Ρίχνοντας μια ματιά και στις μεταγραφικές κινήσεις των Καταλανών, θα διαπιστώσουμε πως πρόκειται για παίκτες ελεύθερους, όπου δεν απαιτούνταν η καταβολή χρηματικού αντιτίμου σε άλλη ομάδα. Έρικ Γκαρθία, Μέμφις Ντεπάι και Κουν Αγκουέρο ήρθαν… τζάμπα, με τον τελευταίο να αποτελεί μέρος της επιχείρησης.. «παραμονή του Μέσι».

Κάπως έτσι, η Μπαρτσελόνα βρίσκεται μπροστά στο πιο κρίσιμο καλοκαίρι της, καθώς και μόνο ο κίνδυνος φυγής του ηγέτη και θρύλου της, Λιονέλ Μέσι την αναγκάζει να ενεργήσει άμεσα και αποτελεσματικά για να μην βρεθεί προς εκπλήξεως.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ