Μέμφις Ντεπάι – Ο άνθρωπος που καλείται να αναλάβει το… βαρύ φορτίο του Μέσι (vids)

Μέμφις Ντεπάι – Ο άνθρωπος που καλείται να αναλάβει το… βαρύ φορτίο του Μέσι (vids)

Ο Μέσι έφυγε, ωστόσο η Μπαρτσελόνα πρέπει να κοιτάξει μπροστά και να ψάξει για νέους ηγέτες. Ένας τέτοιος είναι ο Μέμφις Ντεπάι, ο οποίος δείχνει να είναι αυτή τη στιγμή ο άνθρωπος που έχει αναλάβει να καλύψει το... δυσαναπλήρωτο κενό που άφησε ο Αργεντίνος σούπερ σταρ.

Είναι δύσκολο να παρακολουθεί κάποιος την Μπαρτσελόνα χωρίς τον Λιονέλ Μέσι στο ρόστερ της. Όπως θα είναι επίσης πολύ δύσκολο να βλέπεις τον Αργεντινό σούπερ σταρ να φοράει άλλη φανέλα πάνω του, πέρα από την «μπλαουγκράνα».

Και μάλλον είναι απίθανο να το συνηθίσει κάποιος. Ωστόσο δεν γίνεται αλλιώς, καθώς ο 34χρονος σούπερ σταρ αποτελεί εδώ και δύο εβδομάδες παρελθόν από την Μπαρτσελόνα, μετά από 21 χρόνια παρουσίας και τεράστιας ιστορίας.

Το κενό που αφήνει πίσω του; Τεράστιο. Δυσαναπλήρωτο. Μάλλον απίθανο να καλυφθεί. Όχι μόνο τώρα, αλλά γενικότερα θα είναι δύσκολο για την Μπαρτσελόνα να καταφέρει να βρει έναν άνθρωπο που θα μπορέσει να μπει στα «παπούτσια» του Pulga.

Ωστόσο οι «μπλαουγκράνα» πρέπει να βρουν έναν νέο ήρωα. Πρέπει να βρουν τον άνθρωπο που θα αναλάβει το βαρύ φορτίο που έχει αφήσει πίσω του ο Μέσι. Έστω και να προσπαθήσει.

Παρότι στην αρχή έμοιαζε δεδομένο πως αυτό θα το έκανε ο Αντουάν Γκριεζμάν, φαίνεται πως άλλος είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει αναλάβει τον ρόλο του Μέσι στο φετινό ρόστερ της ομάδας του Ρόναλντ Κούμαν.

Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Μέμφις Ντεπάι. Ο Ολλανδός επιθετικός που αποκτήθηκε ως ελεύθερος, έχει καταφέρει να… μαγέψει σε αυτά τα δύο πρώτα επίσημα παιχνίδια με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, αποδεικνύοντας πως όχι μόνο είναι για μία ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα, αλλά είναι και ικανός να πάρει από το χέρι έναν σύλλογο τέτοιου μεγέθους.

Ήταν αυτός που έφτιαξε το πρώτο επίσημο γκολ της Μπαρτσελόνα στη σεζόν, σερβίροντας στον Ζεράρ Πικέ για το 1-0 κόντρα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, όπου η ομάδα του Κούμαν επικράτησε εν τέλει με 4-2. Και ήταν εκείνος που έσωσε τον βαθμό της ισοπαλίας στο πάντα δύσκολο «Σαν Μαμές» απέναντι στην Μπιλμπάο με ένα μυθικό τελείωμα με το κακό του πόδι.

Ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να δημιουργήσει κίνδυνο από το πουθενά. Τρομερός με την μπάλα στα πόδια του, γρήγορος, δυνατός και με εξαιρετικά τελειώματα, την ώρα που έχει και την ικανότητα να φτιάξει παιχνίδι για τους συμπαίκτες του.

Αρκούν τα δύο πρώτα του επίσημα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα για να καταλάβει κάποιος πως ο Ντεπά έχει… αποδεχτεί το μεγάλο challenge που του έχει ανατεθεί. Φυσικά, κανείς δεν περιμένει από τον Ντεπάι να βάλει 40 γκολ και να φτιάξει ακόμη 20, ωστόσο ο Ολλανδός δείχνει πως δεν έχει πρόβλημα με τον ρόλο αυτόν.

Και οι αριθμοί του σε όλη του την καριέρα αποδεικνύουν πως ο 27χρονος είναι ένας all around επιθετικός. Ειδικά οι αριθμοί του στη Λιόν προκαλούν… τρόμο, καθώς ο Ολλανδός είχε με τη γαλλική ομάδα συνολικά, 76 γκολ και 55 ασίστ σε 178 παιχνίδια.

Κόντρα στη Σοσιεδάδ στο «Καμπ Νόου», ο Ντεπάι έφτιαξε πέντε φάσεις, είχε δύο επιτυχημένες ντρίμπλες, 78% επιτυχία στις μεταβιβάσεις και φυσικά την ασίστ στον Πικέ.

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει εάν ο Μέμφις θα καταφέρει να οδηγήσει την Μπαρτσελόνα ξανά στην κορυφή της Ισπανίας, ωστόσο με βάση αυτά τα πρώτα δύο παιχνίδια, είναι σχεδόν σίγουρο πως ο Ρόναλντ Κούμαν έχει δώσει τα… κλειδιά του Μέσι στον Ολλανδό επιθετικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ