Μπαρτσελόνα – Εσπανιόλ 1-0 : Με το δεξί του Ντεπάι και πολλή τύχη ο Τσάβι

Μπαρτσελόνα – Εσπανιόλ 1-0 : Με το δεξί του Ντεπάι και πολλή τύχη ο Τσάβι

Χάρη σε ένα εύστοχο πέναλτι του Ντεπάι η Μπαρτσελόνα μπήκε με νίκη στην εποχή Τσάβι καθώς επικράτησε με 1-0 της Εσπανιόλ στο καταλανικό ντέρμπι. Δύο δοκάρια και απίθανες ευκαιρίες στο τελευταίο εικοσάλεπτο του ματς για τους φιλοξενούμενους.

Ο Τσάβι επέστρεψε μετά από έξι χρόνια στο «Καμπ Νου», από τη θέση του προπονητή αυτή τη φορά και έκανε ντεπούτο με νίκη κόντρα στην Εσπανιόλ. Η Μπαρτσελόνα χωρίς να πραγματοποιήσει καλή εμφάνιση επικράτησε με 1-0 της συμπολίτισσας χάρη σε εύστοχο πέναλτι του Ντεπάι, με τους φιλοξενούμενους να έχουν δύο δοκάρια και μεγάλες ευκαιρίες στο φινάλε για να πάρουν έστω τον βαθμό.

Θυμηθείτε ΕΔΩ την εξέλιξη του ματς

Mε τον 17χρονο Ακομάκ να κάνει ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα, παρέταξε την Μπαρτσελόνα ο Τσάβι, σε μία ενδεκάδα όπου οι οκτώ παίκτες προέρχονταν από την Μασία. Οι «μπλαουγκράνα» είχαν την κατοχή (και πώς αλλιώς) και την Εσπανιόλ στο μισό γήπεδο στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, αλλά δύσκολα δημιουργούσαν ευκαιρίες. Ντεπάι και Μπούσκετς με δύο σουτ δεν ανησύχησαν τον Ντιέγκο Λόπεθ που κράτησε σχετικά άνετα το μηδέν.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η Μπάρτσα κέρδσε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Καμπέρα στον Ντεπάι ο οποίος ανέλαβε και την εκτέλεση για το 1-0 στο 48′. Στο 64′ ο Αμπντέ που πέρασε στο ημίχρονο στη θέση του Ακομάκ, έκανε εξαιρετική ενέργεια και τσίμπημα της μπάλας αλλά ο Πεδρόσα έσωσε μπροστά στην γραμμή. Αυτό ήταν. Στα επόμενα λεπτά η Μπαρτσελόνα εξαφανίστηκε από το γήπεδο, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη.

Στο 70′ ο Ντε Τόμας «άγγιξε» το 1-1 αλλά το πλασέ του έφυγε λίγο έξω ενώ στο 81′ ο ίδιος παίκτης είχε δοκάρι σε εκετέλεση φάουλ. Δύο λεπτά μετά ο Ντιματά με κεφαλιά ολομόναχος έστειλε την μπάλα άουτ από τη μικρή περιοχή και στο 86′ ο Ντε Τόμας είχε και δεύτερο δοκάρι σε κεφαλιά από ιδανική θέση, με τον Τερ Στέγκεν απλά να παρακολουθεί την μπάλα. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε ανακουφισμένους τους γηπεδούχους και τον Τσάβι ο οποίος έχει πολλή δουλειά μπροστά του.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Πικέ, Άλμπα, Μινγκέθα (87’ Αραούχο), Έρικ Γκαρσία, Μπούσκετς (78’ Πουτς), Φ.Ντε Γιονγκ, Νίκο Γκονζάλες (88’ Ντεμίρ), Γκάβι (70’ Κοουτίνιο), Ντεπάι, Ακομάχ (46’ Αμπντέ)

Εσπανιόλ: Ντιέγκο Λόπεθ, Σέρτζι Γκόμεθ, Καμπρέρα, Αλέις Βιδάλ, Πεδρόσα, Νταβίντ Λόπεθ (55’ Μορλάνες), Νταρντέρ (90+5’ Λορέν Μορόν), Ερέρα (77’ Γου Λι), Εμπαρμπά (77’ Ντιματά), Πουάδο (55’ Μελαμέδ), Ραούλ ντε Τομάς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ