Οι 7 ψυχές του Τσόλο Σιμεόνε (pics & vids)

Οι 7 ψυχές του Τσόλο Σιμεόνε (pics & vids)

Μια ονειρική ανατροπή της Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Μετροπολιτάνο», που απέδειξε για ακόμη μια φορά πως ο θρύλος του συλλόγου, Ντιέγκο Σιμεόνε, είναι και... εφτάψυχος, μεταξύ όλων των άλλων.

Το ημερολόγιο έδειχνε 7 Ιανουαρίου του 2012 όταν ο Ντιέγκο Σιμεόνε κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο της Ατλέτικο Μαδρίτης σε επίσημο παιχνίδι. Από τότε έχουν περάσει δέκα χρόνια και ο Αργεντινός τεχνικός διανύει την εντέκατη σεζόν του στον πάγκο των «ροχιμπλάνκος», όντας φυσικά ο μακροβιότερος τεχνικός του συλλόγου σε συνεχόμενη παρουσία.

Η σχέση που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στον Τσόλο και τους «κολτσονέρος» είναι τέτοια που πλέον γίνεται λόγος για ταύτιση προπονητή και συλλόγου. Οι Μαδριλένοι τον λατρεύουν και είναι λογικό. Δεν είναι μόνο το μεγάλο χρονικό διάστημα που βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία τους, αλλά και τα όσα έχει πετύχει μέσα σε αυτό.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που άλλαξε τη σύγχρονη ιστορία της ομάδας. Παρέλαβε μία ομάδα που ήταν 15 χρόνια άτιτλη και τη μεταμόρφωσε σε μία ομάδα που όχι μόνο διεκδικεί και κατακτά τίτλους σε εγχώριο επίπεδο, αλλά πρωταγωνιστεί και στην Ευρώπη. Πρόκειται για τον προπονητή με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία της Ατλέτικο.

Έχει κατακτήσει δύο φορές τη La Liga, μία φορά το Copa del Rey, δύο φορές το Europa League, μία φορά το Supercopa de Espana και δύο φορές το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, ενώ την έχει οδηγήσει και σε δύο τελικούς Champions League. Αδιαμφησβήτητα είναι ένας θρύλος του συλλόγου της ισπανικής πρωτεύουσας.

Και φυσικά τα αισθήματα είναι αμοιβαία ανάμεσα στους φίλους της Ατλέτικο και τον Αργεντινό προπονητή. Ωστόσο, σε αυτή τη σχέση, όπως και σε όλες τις υπόλοιπες, δεν θα μπορούσαν να είναι όλα ρόδινα. Και ειδικότερα φέτος, με την εικόνα που έχει η ομάδα της Μαδρίτης, αυτή η σχέση έχει κλονιστεί αρκετά.

Οι «ροχιμπλάνκος» εδώ και αρκετούς μήνες δέχονται το ένα… στραπάτσο μετά το άλλο και αντί να γίνονται καλύτερη κατά τη διάρκεια της σεζόν, εμγανίζονται ολοένα και χειρότεροι. Βρίσκονται στο -13 από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης, μετρώντας 10 νίκες, 6 ισοπαλίες και 5 ήττες, αποκλείστηκαν νωρίς νωρίς από το Κύπελλο και δεν έφτασαν καν στον τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ.

Εκεί που τα πράγματα δείχνουν να φτάνουν σε αδιέξοδο και ξεκινάει να… τρίζει η καρέκλα του, έρχονται βραδιές σαν τη χθεσινή, όπου οι «κολτσονέρος» έφτασαν σε μια επική ανατροπή επί της Βαλένθια με δύο γκολ στις καθυστερήσει και αλλάζουν όλο το σκηνικό. Είναι τύχη, είναι ταλέντο, είναι κάρμα; Όπως και να ‘χει, είναι… Ντιέγκο Σιμεόνε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ