Η Μπαρτσελόνα του Τσάβι κάνει τον κόσμο της να ονειρεύεται ξανά (pics, vids)

Η Μπαρτσελόνα του Τσάβι κάνει τον κόσμο της να ονειρεύεται ξανά (pics, vids)

Η Μπαρτσελόνα έκανε... πλάκα στη Νάπολι μέσα στον ιταλικό Νότο και έδειξε για άλλη μια φορά πως βρίσκει σιγά-σιγά τα πατήματα της, με τον Τσάβι να μοιάζει ικανός να την επαναφέρει στις επιτυχίες και τις δόξες.

«Δεν ήμουν εδώ για έξι χρόνια, με έχουν εκπλήξει θέματα τακτικής. Δεν ήμουν εδώ για να ξέρω ποιος είναι υπεύθυνος γι’ αυτό αλλά μας δυσκολεύει τη δουλειά.

Η μεγαλύτερη πλειοψηφία των παικτών δεν καταλαβαίνει τακτικά τη θέση που παίζει. Υπάρχουν μηχανισμοί που κατάλαβα εγώ στην ηλικία των 11 και έχουμε παίκτες εδώ που έχουν δουλέψει πάνω σ’ αυτούς.

Πρέπει να επαναφέρουμε το στιλ παιχνιδιού της Μπαρτσελόνα», είχε πει στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου ο Τσάβι για την τότε κατάσταση της Μπαρτσελόνα η οποία πήγαινε από το κακό στο χειρότερο.

Οι «μπλαουγκράνα» του Δεκεμβρίου, με τους «μπλαουγκράνα» του Φεβρουαρίου ωστόσο, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση. Και ο Τσάβι έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης σε αυτό. Μαζί με τη διοίκηση που του εκπλήρωσε όλα του τα «θέλω» μέσα στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Ο Λαπόρτα και ο Αλεμάνι δούλεψαν και κατάφεραν να κλείσουν τέσσερις μεταγραφικές κινήσους που αυτή τη στιγμή κάνουν τη διαφορά. Ντάνι Άλβες, Φεράν Τόρες, Ανταμά Τραορέ και Ομπαμεγιάνγκ παίζουν συνεχώς και μάλιστα έχουν καταλυτικό ρόλο τις περισσότερες φορές.

Η Μπαρτσελόνα πέρασε σαν σίφουνας μέσα από το «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» και το τελικό 4-2 μοιάζει… άδικο για την ομάδα του Τσάβι, καθώς ειδικά στο πρώτο ημίωρο οι «μπλαουγκράνα» είχαν πιάσει από τον λαιμό την ομάδα του Σπαλέτι.

Αυτή μάλιστα ήταν και η τρίτη φορά που στα τελευταία πέντε παιχνίδια η Μπαρτσελόνα σκοράρει τρία γκολ μέσα σε ένα ημίχρονο, έχοντας κάνει το ίδιο απέναντι σε Βαλένθια και Ατλέτικο Μαδρίτης!

Μάλιστα, κόντρα στις συγκεκριμένες τρεις ομάδες, η Μπαρτσελόνα σκόραρε συνολικά 12 γκολ σε τρία παιχνίδια, με την επιθετική γραμμή της ομάδας να μοιάζει ασταμάτητη! Κόντρα στην ομάδα του Σπαλέτι και σε αυτήν του Μπορδαλάς, ο Ομπαμεγιάνγκ σκόραρε τέσσερα γκολ συνολικά, ο Φεράν ένα, ενώ ο Τραορέ είχε μία ασίστ χθες και ένα κερδισμένο πέναλτι στο πρώτο παιχνίδι με τους Ιταλούς στο «Καμπ Νόου».

Μάλιστα, ο Ανταμά έχει καταφέρει να δημιουργήσει τέσσερα γκολ με την Μπαρτσελόνα από την ημέρα που επέστρεψε, όταν στη Γουλβς είχε τέσσερις ασίστ στα τελευταία 71 παιχνίδια πρωταθλήματος με τους «λύκους»!

Παράλληλα, ο Τσάβι δείχνει να έχει επαναφέρει τον Φρένκι Ντε Γιόνγκ στην καλή του κατάσταση, έχοντας φτιάξει ένα κέντρο «φωτιά», μαζί με τους Πέδρι, Γκάβι, Μπουσκέτς και Νίκο. Και φυσικά, όλες οι «καλές» νίκες, έχουν έρθει παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, ακολουθώντας το… αγαπημένο «Τίκι-Τάκα» που αρέσει στους Καταλανούς.

Μπορεί ο Τσάβι να βρίσκεται στην Μπαρτσελόνα λίγους μήνες, ωστόσο η διαφορά της ομάδας είναι ήδη μεγάλη και εκτός από τα αποτελέσματα, οι «μπλαουγκράνα» δείχνουν να βρίσκουν και το χαμένο τους στιλ για το οποίο μιλούσε στις πρώτες του ημέρες ο 41χρονος τεχνικός.

Ο Τσάβι κάνει τους φιλάθλους της Μπαρτσελόνα να πιστεύουν και να ονειρεύονται ξανά «χρυσές» στιγμές και κούπες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ