Λαπόρτα: «Εδωσα μια δεύτερη ευκαιρία στον Κούμαν, όμως είδα ότι πήγαινε σε λάθος δρόμο»

Λαπόρτα: «Εδωσα μια δεύτερη ευκαιρία στον Κούμαν, όμως είδα ότι πήγαινε σε λάθος δρόμο»

Ο Τζοάν Λαπόρτα μίλησε για τον Ρόναλντ Κούμαν και εξήγησε γιατί τον έδιωξε από την Μπαρτσελόνα.

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα Τζουάν Λαπόρτα αναφέρθηκε στον Ρόναλντ Κούμαν, στον οποίο όπως υποστήριξε έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία αλλά αυτός δεν την εκμεταλλεύτηκε.

Σε συνέντευξη του στην «Mundo Deportivo», ο ισχυρός άντρας της Μπαρτσελόνα απάντησε στον Ρόναλντ Κούμαν αλλά και στον τρόπο που αυτός έφυγε από τον σύλλογο, με τον Ολλανδό προπονητή να έχει πολλά παράπονα από τον πρόεδρο των «μπλαουγκράνα», με ένα εξ αυτών να είναι το ότι δεν είχε το ίδιο χρονικό περιθώριο στην διάθεση του με αυτό του Τσάβι.

Ο Λαπόρτα σε αυτή ξεκαθάρισε πως έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία στον Κούμαν, προκειμένου να διορθώσει την εικόνα της ομάδας, ωστόσο ο ίδιος έβλεπε πως η κατάσταση δεν βελτιωνόταν με αποτέλεσμα, να προχωρήσει στην απομάκρυνση του από την τεχνική ηγεσία των Καταλανών.

«Έκανα τα πάντα για το συμφέρον της Μπαρτσελόνα. Το έχω πει πολλές φορές. Μετανιώνω μόνο για όσα έχω κάνει λάθος συνειδητά και αφού δεν έχω κάνει κάτι λάθος συνειδητά, δεν μετανιώνω για τίποτα. Προσπαθώ πάντα να κάνω τα πράγματα καλά και πάντα προς το συμφέρον της ομάδας. Είναι σωστά μερικές φορές; Ναι. Μερικές φορές κάνω λάθος; Επίσης, ναι. Αυτή είναι η ζωή.

Στο τέλος της σεζόν είπα: “Έλα τώρα, θα αλλάξουμε προπονητή”. Είχαμε όμως κερδίσει το Κύπελλο, το οποίο ήταν θεαματικό, το απολαύσαμε και το πανηγυρίσαμε πολύ και είχαμε μια πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση. Μιλήσαμε με τον Κούμαν, με ρώτησε αν θα παραμείνει προπονητής και του είπα:

Μην με κάνεις να σου απαντήσω τώρα, γιατί έχω αμφιβολίες. Έχουμε πάρει το Κύπελλο αλλά δεν μου αρέσει το πώς παίζουμε. Το σύστημα έχει αλλάξει. Μπορώ να καταλάβω ότι έχει αλλάξει γιατί δεν έχουμε τους κατάλληλους παίκτες για το σύστημα που θέλουμε να παίξουμε, αλλά έχω αμφιβολίες. Άφησέ με να σκεφτώ για 15 μέρες και μετά θα σου απαντήσω. Αργότερα του είπα ότι συνεχίζουμε, έχεις συμβόλαιο σε ισχύ, δεν ήταν ό,τι καλύτερο εκείνη τη στιγμή να αλλάξουμε προπονητή και του δώσαμε μια ευκαιρία.

Αυτή η ευκαιρία ήρθε, λόγω των συνθηκών, επειδή είχε και τραυματισμούς, μια ομάδα πολύ διαβρωμένη από άποψη νοοτροπίας, κινήτρου και έχοντας τόσους πολλούς τραυματίες, του δώσαμε μια δεύτερη ευκαιρία. Όμως κάποια στιγμή είδα ότι πήγαινε σε λάθος δρόμο, ότι δεν πηγαίναμε καλά. Και καθώς είχαμε μόνιμες συζητήσεις με τον Τσάβι από τις εκλογές και μιλούσαμε, οπότε τον ρώτησα αν ήταν έτοιμος να έρθει και αν μπορούσε αμέσως γιατί ήταν στο Κατάρ και είχε συμβόλαιο σε ισχύ και είπε ναι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος στην τοποθέτηση του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ