«Μάχη» ανάμεσα σε Μπέτις και Βαλένθια για την κούπα!

«Μάχη» ανάμεσα σε Μπέτις και Βαλένθια για την κούπα!

Μπέτις και Βαλένθια θα «κονταροχτυπηθούν» απόψε (23/4, 23:00) στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας για τον τίτλο.

Μπέτις και Βαλένθια θα διεκδικήσουν το Μεγάλο Σάββατο (23/4, 23:00) το Κύπελλο Ισπανίας, στον τελικό που θα διεξαχθεί στο στάδιο «Καρτούχα» της Σεβίλης.

Σε μία διοργάνωση όπου οι «μεγάλοι» αποχαιρέτησαν σχετικά νωρίς, οι δύο μονομάχοι επιζητούν με πάθος και δίψα το τρόπαιο, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Για «νυχτερίδες», που έχουν κατακτήσει οκτώ φορές το Copa del Rey (σε 17 τελικούς), με τελευταία εξ αυτών το 2019, το κύπελλο αποτελεί «μονόδρομο» για την έξοδο στην Ευρώπη, την οποία χρειάζονται τόσο για λόγους πρεστίζ, όσο και για οικονομικούς λόγους.

Από την πλευρά της, η Μπέτις έχει ουσιαστικά εξασφαλισμένη θέση στην Ευρώπη από το πρωτάθλημα και μάλιστα διεκδικεί με αξιώσεις ένα εισιτήριο για το Champions League. Όμως, για το σύλλογο της Σεβίλης η κατάκτηση ενός τροπαίου μετά από 17 χρόνια, και μάλιστα μέσα στην πόλη του, είναι τεράστιο κίνητρο. Αλλωστε, μιλάμε για μία ομάδα που η τροπαιοθήκη της δεν μπορεί να χαρακτηριστεί… γεμάτη, με μόλις ένα πρωτάθλημα (προπολεμικά) και δύο κύπελλα, σε συνολικά τέσσερις παρουσίες σε τελικούς.

Οι δύο ομάδες έφτασαν στον τελικό χωρίς να χρειαστεί να αντιμετωπίσουν κάποια από τις τρεις ισχυρότερες ομάδες της Ισπανίας, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η πορεία τους ήταν… ανέφελη.

Αμφότερες χρειάστηκαν παράταση στον β΄ γύρο για να αποκλείσουν ομάδες της 3ης και της 4ης κατηγορίας, ενώ στη συνέχεια η Βαλένθια προχώρησε με οριακές νίκες επί υποδεέστερων αντιπάλων, πριν ξεπεράσει στα ημιτελικά το εμπόδιο της- φιναλίστ των δύο προηγούμενων σεζόν- Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Οι «βερδιμπλάνκος» έκαναν το μεγάλο βήμα στη φάση των «16», με την πρόκριση επί της «μισητής» συμπολίτισσας Σεβίλης, στα προημιτελικά διέσυραν τη Σοσιεδάδ μέσα στο Σαν Σεμπαστιάν (4-0), αλλά στα ημιτελικά ζορίστηκαν πολύ από τη Ράγιο Βαγεκάνο και πέρασαν χάρη σε ένα γκολ του -πρώτου σκόρερ της φετινής διοργάνωσης- Μπόρχα Ιγκλέσιας, στις καθυστερήσεις του δεύτερου αγώνα.

Τη φετινή σεζόν οι δύο φιναλίστ αναμετρήθηκαν στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» της Σεβίλης, για την 11η αγωνιστική της La Liga, με την Μπέτις να φτάνει πανηγυρικά στη νίκη με 4-1, ενώ για τον β΄ γύρο θα παίξουν τον Μάιο.

Η τελευταία τους συνάντηση στο κύπελλο ήταν στα ημιτελικά της περιόδου 2018-19, όπου η Βαλένθια πήρε την πρόκριση (2-2 εκτός και 1-0 εντός), στο δρόμο για την κατάκτηση του τροπαίου απέναντι στην Μπαρτσελόνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ