Μπαρτσελόνα: Ο Ραφίνια συνεχίζει την Βραζιλιάνικη αυτοκρατορία (pics & vids)

Μπαρτσελόνα: Ο Ραφίνια συνεχίζει την Βραζιλιάνικη αυτοκρατορία (pics & vids)

Η Μπαρτσελόνα μετά την απόκτηση του Ραφίνια συνεχίζει από το μακρινό 1993 να έχει έναν Βραζιλιάνο ηγέτη.

Είναι κάποιες ομάδες οι οποίες ταυτίζονται με ξένους ποδοσφαιριστές και με την ανακοίνωσή της μεταγραφής τους χαρακτηρίζονται απευθείας σε ηγέτες.

Έτσι και η Μπαρτσελόνα, που διατηρεί ένα δεσμό με την Βραζιλία σχεδόν 30 χρόνων. Από το μακρινό 1993 τουλάχιστον ένας Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής είναι ένας από τους ηγέτες των «Μπλαουγκράνα»  στην προσπάθειά τους να ανέβουν στην κορυφή του Ισπανικού και Ευρωπαϊκού «Έβερεστ».

Διαβάστε επίσης: Τελειώνει απόψε η προθεσμία του buy out του Παπαπέτρου – Κρίσιμες οι επόμενες ώρες

Στις 13 Ιουλίου του 2022 ο Βραζιλιάνος Ραφίνια αποκτάται από την Λίντς για ένα ποσό κοντά στα 60 εκατομμύρια ευρώ. Απευθείας τα φώτα έπεσαν πάνω του αφού η «κληρονομιά» που έπρεπε να συνεχίσει είναι τεραστίων διαστάσεων.

Ο Ρομάριο την αρχή!

Τον Ιούλιο του 1993 η Μπαρτσελόνα έψαχνε τον εκλεκτό της επίθεσης της. Το βρήκε στο πρόσωπο του Ρομάριο που αποκτήθηκε με 8 εκατομμύρια ευρώ, τεράστιο ποσό για την εποχή, από την Ολλανδική Αϊντχόφεν.

Αγωνίστηκε σε 65 ματς με την φανέλα των Καταλανών και κατέγραψε 39 γκολ και 11 ασίστ. Όλοι στην Βαρκελώνη μιλούσαν για αυτόν αλλά ο Ρομάριο δεν μπορούσε να ξεπεράσει την στεναχώρια του που παράτησε την Βραζιλία.

Έτσι τον Ιανουάριο του 1995 η Φλαμένγκο τον επαναφέρει στην χώρα του καφέ με ένα ποσό των 6 εκατομμυρίων ευρώ. Το νερό όμως είχε μπει στο αυλάκι.

Το φαινόμενο που έγινε…εχθρός!

Στην Αϊντχόφεν μετά τον Ρομάριο υπήρχε ένα παιδί από την Βραζιλία που απλά έβγαζε μάτια. Ο Ρονάλντο Ναζάριο. Μετά την φυγή του Ρομάριο οι Καταλανοί κάνουν ρεκόρ μεταγραφής και παίρνουν το φαινόμενο με ένα ποσό κοντά στα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Εκείνος στην μοναδική του χρονιά σε 49 παιχνίδια πετυχαίνει 47(!!!) γκολ και 12 ασίστ όμως η λατρεία των οπαδών της Μπάρτσα τελειώνει εδώ.

Πηγαίνει στην Ίντερ και μετά στην μισητή Ρεάλ που καταφέρνει να κατακτήσει τα πάντα μαζί της και να γίνει ο απόλυτος εχθρός της ομάδας που ουσιαστικά του έδωσε την ευκαιρία να παίξει στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό επίπεδο.

Επόμενος στην λίστα ο Ρίμπο!

Η συνέχεια σε αυτή την λίστα έχει και έναν παικταρά που για 4 χρόνια τον απολαύσαμε στην Ελλάδα. Τον Ριβάλντο. Ο «Ρίμπο» που έχει βγάλει μάτια με την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια την σεζόν 1996-97 κάνεις τους διοικούντες της Μπαρτσελόνα να δαπανήσουν 23.5 εκατομμύρια ευρώ.

Στην Καταλονία λατρεύεται σαν θεός ακόμα αφού έχει πόστο πρεσβευτή. Στα πέντε χρόνια που αγωνίστηκε κατέγραψε 235 συμμετοχές με 130 γκολ, με το πιο όμορφο από αυτά να είναι το ψαλιδάκι που έκανε απέναντι στην Βαλένθια.

Και έπειτα ήρθε ο…ΜΑΓΟΣ!

Για πολλούς… ο απόλυτος παίκτης! Ο μάγος που έκανε ότι ήθελε με την μπάλα στα πόδια. Το παιδί με το χαμόγελο πάντα. Ο Ροναλντίνιο είναι επόμενος εκλεκτός Βραζιλιάνος.

Το καλοκαίρι του 2003 ο απόλυτος μάγος αφήνει το Παρίσι και την Παρί Σεν Ζερμέν και κατεβαίνει στην  Βαρκελώνη με στόχο την επιστροφή της Μπαρτσελόνα στο ποδοσφαιρικό «Έβερεστ». Τα κατάφερε το 2006 στον τελικό του Παρισίου όταν η Μπαρτσελόνα επικράτησε της Άρσεναλ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με 2-1.

Σε 207 ματς πέτυχε 94 γκολ και έδωσε 70 ασίστ. Όμως πάμε να δούμε και λίγο μαγεία… Ρόνι!

O Νεϊμάρ ο τελευταίος μέχρι πριν λίγες μέρες!

Το παιδί θαύμα της Σάντος, ο Νεϊμάρ, βαφτίστηκε ως ο νέος Πελέ. Αυτό έκανε την ομάδα από την  Βαρκελώνη να δαπανήσουν παραπάνω από 80 εκατομμύρια το καλοκαίρι του 2013.

Δυστυχώς για αυτόν είχε μπροστά του έναν Λιονέλ Μέσι αλλά στα τέσσερα χρόνια που ήταν κάτοικος Κάμπ Νου να κατακτήσει τα πάντα και ένα Champions League αφού αποχωρήσει με τον μεγαλύτερο ποσό που έχει δωθεί ποτέ για παίκτη, τα 220 εκατομμύρια ευρώ για να πάει στο Παρίσι και την Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Ραφίνια άρα έχει να διαδεχθεί έναν θρόνο που μέχρι λίγες μέρες ήταν «κενός» και έχουν κατακτήσει τα πάντα με την φανέλα της Μπαρτσελόνα. Το αν θα τα καταφέρει θα το δούμε αλλά σίγουρα είναι παίκτης ώστε να γράψει ιστορία με την ομάδα της Βαρκελώνης.

Επιμέλεια: Αντώνης Τσεσμελής

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ