Η Μπαρτσελόνα προϋπολογίζει περισσότερα από όσα εισπράττει

Η Μπαρτσελόνα προϋπολογίζει περισσότερα από όσα εισπράττει

Η Μπαρτσελόνα ετοιμάζεται να ολοκληρώσει την πώληση ακόμη ενός ποσοστού των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της στην ισπανική La Liga.

Η Μπαρτσελόνα ετοιμάζεται να ολοκληρώσει την πώληση ακόμη ενός ποσοστού των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της στην ισπανική La Liga για τα επόμενα 25 χρόνια.

Αφού πούλησε το 10% των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα στο ταμείο Sixth Street, από τώρα έως το επόμενο τέταρτο του αιώνα ο καταλανικός σύλλογος θα πουλήσει στην ίδια εταιρεία ένα επιπλέον 15% για την ίδια χρονική περίοδο, μια πράξη που η Sixth Street θα χρηματοδοτήσει ζητώντας δάνειο από την JP Morgan και την Bank of America.

Διαβάστε επίσης: UEFA Ranking: Το κάζο του ΠΑΟΚ πιέζει την Ελλάδα

Ουσιαστικά, ο σύλλογος των «Μπλαουγκράνα» εισέπραξε αμέσως 207,5 εκατομμύρια ευρώ με την υπόσχεση να πληρώσει στη Sixth Street το 10% από αυτά που θα συγκεντρώνει σε κάθε μία από τις επόμενες σεζόν, όσον αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα της La Liga.

Σε σχέση με το νούμερο της σεζόν 2020-21, ο καταλανικός σύλλογος συγκέντρωσε 166 εκατομμύρια από τα συνολικά 1.444,7 εκατομμύρια που μοιράστηκε η La Liga μεταξύ των συλλόγων.

Η Sixth Street ποντάρει στο μέλλον και στο ενδεχόμενο να αυξηθεί η αξία των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, ενώ η Μπαρτσελόνα συγκέντρωσε αμέσως κάποια θεμελιώδη χρήματα για να μην κλείσει στο «κόκκινο» τον προϋπολογισμό του 2021-22.

Το ίδιο θα κάνει και με το πρόσθετο τέλος, χρήσιμο και για την ολοκλήρωση της εγγραφής όλων των παικτών που έφτασαν -και που θα έρθουν- κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής αγοράς, τηρώντας το salary cap που έχει επιβάλει η Liga.

Ωστόσο, υπάρχει μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια σχετικά με το πρώτο μερίδιο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που πωλήθηκαν: τα 207,5 εκατ. που συγκεντρώθηκαν θα έχουν ως αποτέλεσμα κεφαλαιακό κέρδος 267 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2021-2022. Πως είναι όμως δυνατόν; Αυτό εξηγεί η εξειδικευμένη ιστοσελίδα 2Playbook, που επικοινώνησε με τη διοίκηση του καταλανικού συλλόγου.

Με απλά λόγια, σε συμφωνία με τον ελεγκτή, η αξία αυτού του 10% λαμβάνοντας υπόψη τη χρονική περίοδο των 25 ετών (για τα οποία ο σύλλογος εισπράττει 207,5 εκατομμύρια) θα ισούται με 267 εκατομμύρια ευρώ.

Η ίδια κίνηση θα επαναληφθεί τώρα και με το υπόλοιπο 15%, για το οποίο η Μπαρτσελόνα θα εισπράξει 300 εκατ. ευρώ, αλλά που σε λογιστικούς όρους θα πρέπει να αξίζει περίπου 400 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2022/23.

Η πώληση του πρώτου μεριδίου των δικαιωμάτων ήταν θεμελιώδης για την «Μπάρτσα», η οποία κατάφερε έτσι να αποφύγει το κλείσιμο του προϋπολογισμού στο «κόκκινο» των 160 εκατομμυρίων ευρώ.

Σημαντικό καθαρό αρνητικό αποτέλεσμα, έστω και αρκετά μικρότερο σε σχέση με τη ζημία των 481 εκατομμυρίων ευρώ που καταγράφηκε τη σεζόν 2020-21.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ