Πώς η Ρεάλ έπιασε… κότσο τη Γιουνάιτεντ με τον Κασεμίρο (pics)

Πώς η Ρεάλ έπιασε… κότσο τη Γιουνάιτεντ με τον Κασεμίρο (pics)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προχώρησε στη σπουδαία μεταγραφή του Κασεμίρο από τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία ωστόσο είναι η κερδισμένη της υπόθεσης, σύμφωνα με τα δεδομένα...

Ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με τη… βούλα είναι από χθες το βράδυ ο Κασεμίρο.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» προχώρησαν από το… πουθενά σε μια σπουδαία μεταγραφική κίνηση, πυροδοτώντας τη «βόμβα» με την απόκτηση του Βραζιλιάνου αμυντικού χαφ της Ρεάλ Μαδρίτης.

Διαβάστε επίσης: «Καθάρισε» ο… ιστορικός Κέιν για τα «σπιρούνια»

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η Γιουνάιτεντ θα δώσει απευθείας 60 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μέσα στα επόμενα χρόνια το ποσό ενδέχεται να φτάσει έως και τα 72 εκατομμύρια, σε περίπτωση που επιτευχθούν κάποιοι στόχοι.

Μία μεταγραφή η οποία σίγουρα θα αναβαθμίσει τον άξονα της Γιουνάιτεντ, ο οποίος είναι και ο «κρυπτονίτης» της ομάδας του Μάντσεστερ τα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο η κερδισμένη της συγκεκριμένης υπόθεσης μοιάζει να είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Και οι λόγοι είναι ξεκάθαροι…

Ο Κασεμίρο «πάτησε» τα 30 του τον περασμένο Φεβρουάριο. Μπήκε στην τελευταία του δεκαετία ως ποδοσφαιριστής. Από το 2013 που πήρε μεταγραφή στη Βασίλισσα, ο Βραζιλιάνος κατέκτησε συνολικά 18 τίτλους, με τα πέντε Champions League να ξεχωρίζουν.

Από το 2016, όταν και έγινε βασικός και αναντικατάστατος, ο Κασεμίρο ήταν ένα από τα πιο σημαντικά στελέχη της Ρεάλ, έχοντας φυσικά ως αποκορύφωμα τη «μυθική» εμφάνιση στον τελικό του Champions League το 2017, όπου μάλιστα είχε σκοράρει απέναντι στον Μπουφόν με σουτ από πολύ μακριά.

Μαζί με τους Μόντρις και Κρόος, ο Βραζιλιάνος δημιούργησε μια από τις πιο iconic τριάδες στα χαφ, της σύγχρονης ιστορίας. Ωστόσο, μετά και το Champions League του Παρισιού, ο Βραζιλιάνος είχε ήδη αποφασίσει.

(From L) Real Madrid’s German midfielder Toni Kroos, Real Madrid’s Brazilian midfielder Casemiro and Real Madrid’s Croatian midfielder Luka Modric pose with the trophy after winning the UEFA Champions League final football match between Liverpool and Real Madrid at the Stade de France in Saint-Denis, north of Paris, on May 28, 2022. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP)

Σύμφωνα με τους Ισπανούς, ο Κασεμίρο ήθελε να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό. «Χόρτασε» στη Ρεάλ. Σήκωσε τα πάντα και για αυτό σκέφτηκε πως έφτασε η ώρα για κάτι διαφορετικό και πιο δύσκολο.

Η μεταγραφή του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη ήταν το challenge που έψαχνε. Και ειδικά η δοκιμασία που έχει να βοηθήσει στην επιστροφή της «πληγωμένης» Γιουνάιτεντ, είναι… ότι πρέπει για αυτό που έψαχνε ο Κασεμίρο.

Η Ρεάλ κατάφερε λοιπόν να «κερδίσει» 70 εκατομμύρια ευρώ για έναν «φευγάτο» ποδοσφαιριστή, ο οποίος είχε συμβόλαιο έως το 2025. Και το έκανε, έχοντας ήδη… προνοήσει.

Το περασμένο καλοκαίρι η Βασίλισσα απέκτησε τον 19χρονο πλέον Καμαβινγκά έναντι 40 εκατομμυρίων. Φέτος απέκτησε τον 22χρονο Τσουαμενί έναντι 80 εκατομμυρίων.

Και οι δύο Γάλλοι προορίζονται για την επόμενη ημέρα της Ρεάλ. Και σύντομα αναμένεται να παραλάβουν τα σκήπτρα του άξονα της Βασίλισσας, καθώς την επόμενη σεζόν ολοκληρώνονται τα συμβόλαια τον Μόντρις και Κρόος.

Φυσικά, μέσα βρίσκεται και ο Φεντερίκο Βαλβέρδε ο οποίος παρότι είναι ένα «πολυεργαλείο», στην πραγματικότητα… δηλώνει μέσος.

Η Ρεάλ έχει ήδη ετοιμάσει το έδαφος για το… αύριο. Και μάλιστα οι πράξεις της δείχνουν ότι ήδη προσπαθεί να μπει σε αυτή τη νέα εποχή και να αφήσει πίσω της, την «θρυλική» τριάδα του άξονα.

Η φυγή του Κασεμίρο είναι μια ευκαιρία για να επιταχύνει τη διαδικασία. Τα 60+12 εκατομμύρια… έσκασαν ιδανικά ώστε να μπει νωρίτερα στη νέα εποχή η Ρεάλ, με τα δεδομένα της μεταγραφής να δείχνουν πως η κερδισμένη της υπόθεσης του Κασεμίρο είναι η Βασίλισσα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ