Λαπόρτα για Ρεάλ: «Ευνοούνται ιστορικά από λάθη της διαιτησίας, είναι ο σύλλογος του καθεστώτος»

Λαπόρτα για Ρεάλ: «Ευνοούνται ιστορικά από λάθη της διαιτησίας, είναι ο σύλλογος του καθεστώτος»

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα σε συνέντευξη Τύπου για την «υπόθεση Νεγκρέιρα» έστρεψε τα βέλη του εναντίον της «βασίλισσας».

Ποιος είδε τον Λαπόρτα και δεν τον φοβήθηκε. Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα μίλησε σε συνέντευξη Τύπου για την «υπόθεση Νεγκρέιρα» (φέρεται να έλαβε ο διαιτητής 7 εκατομμύρια ευρώ από τους «μπλαουγκράνα» από το 2001 έως τον Ιούλιο του 2018), αναφέροντας πως αυτά για τα οποία κατηγορούνται οι Καταλανοί είναι συκοφαντίες.

Διαβάστε επίσης: Χαμός για τον Χάμες Ροντρίγκες – Και άλλη ομάδα στο «κόλπο»

Παράλληλα ο Τζουάν Λαπόρτα έστρεψε τα βέλη του εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης τονίζοντας ότι αυτή από πάντα, ευνοούνταν από διαιτητικά λάθη και πως η «βασίλισσα» είναι ο σύλλογος του καθεστώτος.

«Οι φίλοι της Μπαρτσελόνα υποφέρουν από μια εκστρατεία συκοφαντίας τους τελευταίους δύο μήνες που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Είμαστε πρότυπο αθλητισμού. Κερδίζουμε χάρη στην προσπάθεια και το ταλέντο. Όταν το κάνουμε, το πανηγυρίζουμε μαζί κι όταν χάνουμε δεν ψάχνουμε δικαιολογίες. Μας αρέσει να κερδίζουμε. Και μας αρέσει να κερδίζουμε παίζοντας καλά, χωρίς βοήθεια διαιτησίας.

Έχουμε δεχθεί κριτικές, μερικές φορές από φθόνο, που τώρα επιστρέφουν. Είπα ήδη όταν βγήκε η «υπόθεση Νεγκρέιρα» ότι δεν ήταν τυχαίο», είπε ο Λαπόρτα και συνέχισε:

«Ανέθεσα σε επαγγελματίες και σε ένα εξωτερικό γραφείο να ετοιμάσουν μια έκθεση. Τώρα έχω περισσότερες πληροφορίες και τώρα μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η Μπαρτσελόνα δεν έκανε ποτέ καμία κίνηση, ούτε είχε πρόθεση πρόθεση να νοθεύσει το αποτέλεσμα για να έχει πλεονέκτημα.

Η φορολογική υπηρεσία δεν μπόρεσε να αποδείξει ότι οι πληρωμές που έγιναν θα μπορούσαν να είχαν επηρεάσει οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Και δεν μπόρεσαν να το αποδείξουν επειδή δεν ήταν δυνατόν.

Ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να ενεργήσει. Οι κατηγορίες πρέπει να αποδειχθούν ενώπιον Δικαστηρίου. Ζούμε σε ένα κράτος δικαίου με την αρχή του τεκμηρίου αθωότητας, κάτι που δεν είχε η Μπαρτσελόνα, αφού δέχθηκε δημόσιο λιντσάρισμα χωρίς δίκη.

Μας κατηγόρησαν πριν μας κρίνουν και ζητώ ευθύνες. Υπάρχουν άνθρωποι που έδειξαν μεγάλη ανευθυνότητα».

Για τη Ρεάλ δήλωσε τέλος: «Όλοι γνωρίζουν ότι η Ρεάλ είναι ένας σύλλογος που ευνοείται ιστορικά από λάθη διαιτησίας, ο σύλλογος του καθεστώτος. Επί επτά δεκαετίες οι πρόεδροι των διαιτητών ήταν πρώην μέλη της Μαδρίτης, πρώην παίκτες ή πρώην διευθυντές.

Μερικές φορές, όλοι ταυτόχρονα. Για 70 χρόνια, αυτοί που όριζαν τους διαιτητές, που έπρεπε να αποδώσουν δικαιοσύνη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ