Μπαρτσελόνα: Οι πέντε… που θέλει! (pics)

Μπαρτσελόνα: Οι πέντε… που θέλει! (pics)

Σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή των «μπλαουγκράνα», Ματέο Αλεμάνι η φετινή μεταγραφική περίοδος θα μία από τις πιο ενδιαφέρουσες των τελευταίων ετών για τους Καταλανούς αν και πάντα υπάρχουν τα οικονομικά... ζητήματα.

Η Μπαρτσελόνα ετοιμάζεται για την εντός έδρας μάχη του πρωταθλήματος με την Οσασούνα σήμερα το βράδυ στις 20:30. Οι «μπλαουγκράνα» είναι πολύ κοντά στον τίτλο της La Liga και θέλουν να «κλειδώσουν» το πρωτάθλημα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Παράλληλα όμως κοιτάζουν να… ενισχύσουν την ομάδα για την επόμενη χρονιά με τον τεχνικό τους διευθυντή, Ματέο Αλεμάνι να δηλώνει πως η μεταγραφική περίοδος που έρχεται θα είναι άκρως ενδιαφέρουσα για τους Καταλανούς.

Διαβάστε επίσης: Μέγας είσαι Χάρντεν και…θαυμαστά τα έργα σου! (vids)

Οι πέντε που θέλουν να κλείσουν…

Πέντε μεταγραφικές κινήσεις για να… προσφέρουν, θέλει να κάνει η ομάδα του Τσάβι με πρώτον και καλύτερο τον Λιονέλ Μέσι. Οι άνθρωποι των Καταλανών δουλεύουν αυτή την ιδέα εδώ και πολύ καιρό. Ο Αργεντινός άσος δεν πηγαίνει πολύ καλά τελευταία στην Παρί Σεν Ζερμέν. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται τη φετινή σεζόν και η διοίκηση των Καταλανών ψάχνει τον τρόπο που θα τον κάνει ξανά δικό της.

Βέβαια θα χρειαστούν λεφτά και μάλιστα αρκετά, με τον Μέσι να γνωρίζει καλά το ενδιαφέρον των «μπλαουγκράνα» στο πρόσωπο του, αλλά να χρειάζεται οικονομική… ασφάλεια καθώς και να του εξηγήσουν οι ιθύνοντες το πλάνο για τον ίδιο. Πολύπλοκη η κατάσταση αλλά το παλεύει η ομάδα της Βαρκελώνης.

Πολύ κοντά ο Ινίγκο Μαρτίνεθ

Η Μπαρτσελόνα θέλει να ενισχύσει το κέντρο της άμυνας της και ήδη έχει στα ραντάρ της τον 31χρονο στόπερ της Αθλέτικ Μπιλμπάο, Ινίγκο Μαρτίνεθ. Ο Μαρτίνεθ που τη φετινή σεζόν μετράει με την ομάδα του Μπιλμπάο 18 συμμετοχές -με αρκετούς τραυματισμούς- σε όλες τις διοργανώσεις, θέλει επίσης να πάει… προς Βαρκελώνη μεριά, και με το συμβόλαιό του να ολοκληρώνεται φέτος, είναι κάτι παραπάνω από πιθανό να κλείσει το καλοκαίρι στην ομάδα της Καταλονίας.

Ο Γκιντογκάν

Ο άλλος ποδοσφαιριστής που επιθυμούν οι «μπλαουγκράνα» και κυρίως ο τεχνικός τους Τσάβι, είναι ο Γερμανός Ιλκάι Γκιντογκάν. Επίσης το συμβόλαιο του με την Μάντσεστερ Σίτι ολοκληρώνεται τη φετινή σεζόν και οι «πολίτες» δεν έχουν σκοπό να το ανανεώσουν. Βέβαια ο Γερμανός μέσος είναι στα ραντάρ και άλλων συλλόγων κυρίως της Premier League και θα πρέπει να περιμένουν οι «μπλαουγκράνα» για να δουν τι θα γίνει με τη δική του περίπτωση. Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα δεν κοιτάζει καθόλου τα μεταγραφικά ζητήματα αυτή τη στιγμή, καθώς έχει το μυαλό της στο… τρεμπλ.

Η επιστροφή του Αμπντέ

Δανεικός στην Οσασούνα αγωνίζεται ο νεαρός αριστερός winger με την οποία πηγαίνει εξαιρετικά. Τη φετινή σεζόν μετράει 29 συμμετοχές 5 τέρματα και 2 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις και στην ουσία μας… συστήνεται. Θα γυρίσει στην Μπάρτσα το καλοκαίρι και δεν θα αποχωρήσει, εκτός αν έρθει μια πολύ καλή πρόταση από ομάδα της Premier League, διαφορετικά οι Καταλανοί θα τον κρατήσουν στο ρόστερ και θα είναι και ενεργός.

Βίτορ Ρόκε και Καράσκο οι άλλοι δυο

Έναν επιθετικό και έναν εξτρέμ έχουν επίσης στα ραντάρ τους οι «μπλαουγκράνα». Ο Βίτορ Ρόκε είναι αυτός που παρακολουθείται εδώ και καιρό για την γραμμή κρούσης των Καταλανών. Ο 18χρονος επιθετικός έχει αγωνιστεί μέχρις στιγμής φέτος σε 13 παιχνίδια με την Ατλέτικο Παραναένσε και μετράει συνολικά 6 τέρματα και 2 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Κοστολογείται με 8 εκατομμύρια ευρώ και θεωρείται πολύ σπουδαίο ταλέντο από τους ειδικούς.

Σαφώς τον… τσεκάρουν και άλλοι σύλλογοι από την Ευρώπη και θα υπάρξει ανταγωνισμός για την περίπτωσή του. Ο άλλος παίκτης που ενδιαφέρει είναι ο Καράσκο της Ατλέτικο Μαδρίτης. Η Μπαρτσελόνα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την Ατλέτικο για τον Γκριεζμάν συμφώνησε για οψιόν αγοράς του Βέλγου στα 20 εκατομμύρια ευρώ ωστόσο, τότε, υπήρξαν άλλες θέσεις που χρειάζονταν ενίσχυση οι «μπλαουγκράνα» και δεν προχώρησε η περίπτωσή του.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν και… οι αποχωρήσεις στο πρόγραμμα που είναι αναπόφευκτες. Ο Άνσου Φάτι είναι μία επιλογή για τους «μπλαουγκράνα» που για να κάνουν -η αλήθεια είναι- τις παραπάνω προσθήκες θέλουν λεφτά και χώρο στο ρόστερ για να μπουν άλλοι μισθοί… Αξίζει να σημειωθεί πως Κεσί, Φεράν Τόρες και Έρικ Γκαρθία θα μπορούσαν επίσης να μπουν στο… κάδρο των πωλήσεων.

Ας μην ξεχνάμε κλείνοντας, πως στην Μπαρτσελόνα εκτός από τα οικονομικά θέματα έχουν και το… απαγορευτικό της La Liga για το μισθολογικό όριο που εκ των πραγμάτων τους δυσκολεύει τη ζωή…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ