Μέγας είσαι Χάρντεν και…θαυμαστά τα έργα σου! (vids)

Μέγας είσαι Χάρντεν και…θαυμαστά τα έργα σου! (vids)

Ο Τζέιμς Χάρντεν «σκότωσε» με 45 πόντους και έξι ασίστ τους Κέλτες στην Βοστώνη και έβαλε σε θέση οδηγού τους Σίξερς από πολύ νωρίς στη σειρά.

Ο Τζέιμς Χάρντεν έκανε μυθική εμφάνιση απέναντι στους Μπόστον Σέλτικς στο TD Garden της Βοστώνης και βοήθησε την ομάδα του σε μέγιστο βαθμό, ώστε να κάνει το 1-0 στη σειρά και να γίνεται νωρίς νωρίς αφεντικό στο συγκεκριμένο σταύρωμα. Μάλιστα έβαλε και το πιο σημαντικό σουτ του παιχνιδιού λίγο πριν ακουστεί η κόρνα της λήξης.

Τι κι αν ο Τζοέλ Εμπίντ έμεινε εκτός από το Game 1 λόγω τραυματισμού στο γόνατο; Ο Χάρντεν έπαιξε και για τον σούπερ σταρ των Σίξερς κάνοντας πράγματα, για τα οποία έγινε γνωστός σε ολόκληρο τον κόσμο ιδιαίτερα με την φανέλα των Χιούστον Ρόκετς. Ο «μούσιας» δεν θυμίζει σε τίποτα τον μπόμπερ του παρελθόντος. Έχει σταματήσει το παιχνίδι ένας εναντίον ενός( και όλων κάποιες φορές) και έχει μετατραπεί περισσότερο σε έναν πλέι μέικερ, ο οποίος σπανίως ( πια) σουτάρει και σίγουρα δεν θυμίζει σε τίποτα τον σκόρερ που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε. Όλα αυτά μέχρι εχθές, καθώς ο Χάρντεν απέδειξε πως μπορεί να γυρίσει το διακόπτη. Κυρίως όμως και αυτό έχει μεγαλύτερη βαρύτητα το έκανε όταν κανείς δεν τον περίμενε.

Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη από τους Ισπανούς: Για αυτό δεν τιμωρήθηκε ο Γιουλ στο επεισοδιακό ματς με την Παρτιζάν

Σε μια μοναδική παράσταση ο Χάρντεν σκόραρε 45 πόντους με 17/30 σουτ εντός πεδιάς ( 7/14 τρίποντα) και 4/4 βολές, ενώ μοίρασε και έξι ασίστ, οδηγώντας τους Σίξερς στη νίκη με 115-119. Είναι ενδεικτικό πως η 45 αρα του Χάρντεν προήλθε έπειτα από 30 σουτ και μόλις τέσσερις βολές! Ο 33χρονος γκαρντ «σκότωσε» τη Βοστώνη με σουτ μέσης και μακρινής απόστασης, χωρίς να πλησιάσει ιδιαίτερα στο ζωγραφιστό. Η εμφάνισή του αυτή αποτελεί ισοφάριση του προσωπικού του ρεκόρ στα playoffs όσον αφορά τους πόντους. Όσο για τα 14 τρίποντα που επιχείρησε βάζοντας τα επτά από αυτά, είναι σχεδόν 10 σουτ παραπάνω από το φετινό μέσο όρο του, ο οποίος είναι 4.2. Αριθμός εξωφρενικά μικρός αν αναλογιστούμε σε ποιον παίκτη αναφερόμαστε. Τέλος αν ρίξουμε μια ματιά στους φετινούς μέσους όρους του Αμερικανού γκαρντ θα δούμε πως όλη τη χρονιά έχει 21 πόντους μ.ο. με 6.1 ριμπάουντ και 10.7 ασίστ. Ήταν δηλαδή εχθές πολύ πιο πάνω από τους μέσους όρους του στο σκοράρισμα και πιο κάτω στη δημιουργία. Αλλά καθόλου δεν επηρέασαν οι (μόλις) έξι ασίστ του εχθές.

Όπως και να έχει η συνέχεια της σειράς αναμένεται να είναι συναρπαστική και σίγουρα η χθεσινή παράσταση δεν θα είναι και η μοναδική, καθώς οι δυο ομάδες έχουν τεράστιους παίκτες και ειδικά η Βοστώνη περιμένει να…ανταποδώσει το χθεσινό« χτύπημα» των Σίξερς.

Επιμέλεια: Φραγάκης Γεώργιος

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ