Ρεάλ Μαδρίτης: Μήπως ήρθε η ώρα για ανανέωση; (pics)

Ρεάλ Μαδρίτης: Μήπως ήρθε η ώρα για ανανέωση; (pics)

Αυτοί που μεγάλωσαν, ο κλεισμένος, οι στόχοι και ο... γρίφος με τον Αντσελότι.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ομολογουμένως είναι μία πολύ πετυχημένη ομάδα τόσο στην Ισπανία όσο και στην Ευρώπη. Την Τετάρτη, μπορεί να αποκλείστηκε από τη Μάντσεστερ Σίτι στα ημιτελικά του Champions League ωστόσο με 5 κατακτήσεις τα τελευταία 9 χρόνια ποιος μπορεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία της. Χρειάζεται μια αλλαγή ωστόσο…

Διαβάστε επίσης: O Πέδρο Μαρτίνς και η αποκάλυψη για το «σχέδιο ΝΒΑ του Κατάρ»

Αυτοί που μεγάλωσαν, αυτός που ήρθε αλλά… και αυτοί που θέλει να έρθουν

Ομολογουμένως η «βασίλισσα» έχει στηρίξει το κέντρο της εδώ και χρόνια στον Γερμανό, Τόνι Κρόος καθώς και στον Κροάτη, Λούκα Μόντριτς. Ο πρώτος μετράει τη φετινή σεζόν με τα χρώματα των «μερένγκες» 48 ολόκληρες συμμετοχές με 2 γκολ και 5 ασίστ και ο δεύτερος 48 επίσης με 6 τέρματα και 6 ασίστ. Ο μεν Κρόος έχει συμβόλαιο μέχρι φέτος όμως η διοίκηση τον ανανέωσε, ο δε Μόντριτς επίσης μέχρι το τέλος της σεζόν αλλά κι αυτός θα ανανεώσει. Ο Κρόος αυτή τη στιγμή έχει πατήσει τα 33 του ενώ ο Μόντριτς είναι στα 37 του. Η θέση του κέντρου είναι μία θέση με πολλά τρεξίματα. Και οι δυο άσσοι έχουν προσφέρει τα μέγιστα αλλά… την ηλικία δε μπορεί να την κερδίσει κανείς δυστυχώς, ειδικότερα όταν μιλάμε για επίπεδο ομάδων σαν αυτό της Ρεάλ…

Από εκεί και πέρα υπάρχει φυσικά και ο Καρίμ Μπενζεμά. Ο Γάλλος σέντερ φορ διάγει μία εξαιρετική σεζόν. Δείχνει να… μεγαλώνει όπως το παλιό καλό κρασί. Τη φετινή αγωνιστική περίοδο είναι ασταμάτητος με 29 τέρματα και 6 ασίστ σε 40 συμμετοχές και αν και έχει πατήσει τα 35 και πάει στα 36, δείχνει επίσης αυτό που λέμε εδώ και καιρό. Πως αν υπάρχει πάθος και όρεξη ξεχωρίζεις ανεξαρτήτως ηλικίας. Ο Γάλλος φορ λοιπόν θα είναι κάτοικος Μαδρίτης και του χρόνου, αν και λήγει φέτος το συμβόλαιό του, με τους διοικούντες ωστόσο να τσεκάρουν τον επόμενο παράλληλα, γιατί ως προείπαμε την ηλικία δεν μπορεί κανείς να την κερδίσει.

Οι Μαδριλένοι ναι μεν έχουν κλείσει το νεαρό Εντρίκ ο οποίος αν και στα 16 του θεωρείται ίσως το μεγαλύτερο ταλέντο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, αλλά και πάλι μιλάμε για ένα παιδί 16 ετών. Δε μπορείς να τον ρίξεις από τώρα στα βαθιά ειδικά αν μιλάμε για το μέγεθος της Ρεάλ.

Τι ψάχνει λοιπόν η «βασίλισσα»; Έναν ποδοσφαιριστή με τα προσόντα του Κιλιάν Εμπαπέ για να την… κουβαλήσει -και με την αναπόφευκτη αποχώρηση του Μπενζεμά κάποια στιγμή- τον τσεκάρει και τον διπλοτσεκάρει… Τα δημοσιεύματα συνέχεια μιλούν για το… φλερτ των δυο πλευρών και τώρα μάλιστα, μετά τον αποκλεισμό από τη Σίτι έχουν αναζωπυρωθεί με τον Γάλλο της Παρί να έχει δηλώσει στο παρελθόν την επιθυμία του να πάει κάποια στιγμή στους Μαδριλένους.

Όσον αφορά τα χαφ, ο Τζουντ Μπέλιγχαμ που μπορεί να παίξει τόσο στο κέντρο όσο και στα εξτρέμ είναι μία επιλογή που ταιριάζει… γάντι στη «βασίλισσα». Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τον 19χρονο άσο και δεν αποκλείεται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να υπάρξει συμφωνία -αν και πολλά Μέσα ενημέρωσης μιλούν από τώρα για συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών- ωστόσο αν δεν υπάρξει επίσημη ανακοίνωση τότε ποτέ δε μπορείς να είσαι σίγουρος για κάτι.

Σαφώς και η Ρεάλ κοιτάζει και σε άλλες θέσεις για την… ανανέωσή της, με ποδοσφαιριστές επίσης νεαρούς και ταλαντούχους για αυτό και έχει στα ραντάρ τον 22χρονο αριστερό μπακ Αλφόνσο Ντέιβις που αυτή τη στιγμή ανήκει στη Μπάγερν. Σύμφωνα με τα όσα έχουν έρθει στο φως υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον προς το πρόσωπό του. Ο Ντέιβις αυτή τη στιγμή κοστολογείται από το transfermarkt με 70 εκατομμύρια ευρώ και έχει συμβόλαιο μέχρι το 2025 με τους Βαυαρούς. Εκ των πραγμάτων δεν είναι εύκολη περίπτωση αλλά αν μία ομάδα μπορεί να πείσει τον οποιονδήποτε να πάει σε αυτή, τότε είναι η «βασίλισσα».

Βέβαια υπάρχει και το άλλο μεγάλο ερώτημα. Τι θα γίνει με τον Αντσελότι:

Ο Ιταλός έχεις κατακτήσει τα πάντα στο διάβα του με τη Ρεάλ. Βαδίζει στα 63 του, έχει συμβόλαιο μέχρι του χρόνου και διαμηνύει πως θα μείνει. «Το μέλλον μου είναι ξεκάθαρο, το συμβόλαιό μου λήγει του χρόνου και όχι αύριο, έχω ισχυρό δέσιμο με την ομάδα κι αυτό μου φτάνει», έχει πει ο Αντσελότι ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα δεν είναι τελείως ξεκάθαρα. Φέτος η Ρεάλ πήρε μόνο το κύπελλο με αυτόν στον πάγκο της και για μια… Ρεάλ αυτό μπορεί να θεωρηθεί αποτυχία. Δεδομένα είναι ένας κορυφαίος προπονητής όμως!

Γεγονός είναι πάντως πως ανανέωση πρέπει και θα υπάρξει. Τόσο ο Κρόος όσο και ο Μόντριτς με τον Μπενζεμά είναι… παικταράδες αλλά το χρόνο ουδείς τον κέρδισε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ