Πατσέτα: «Δεν έχω εμπειρία στην Ευρώπη, αλλά θα την αποκτήσω γρήγορα»

Πατσέτα: «Δεν έχω εμπειρία στην Ευρώπη, αλλά θα την αποκτήσω γρήγορα»

Τον Πατσέτα παρουσίασε η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο UEFA Europa League, Βιγιαρεάλ, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Κίκε Σετιέν που απολύθηκε εξαιτίας του κακού ξεκινήματος στην σεζόν.

Ξεκίνησε επίσημα η εποχή Πατσέτα στην Βιγιαρεάλ, με την αντίπαλο του Παναθηναϊκού στους ομίλους του UEFA Europa League να παρουσιάζει τον 55χρονο Ισπανό τεχνικό.

Κατά την παρουσίασή του ο Πατσέτα είπε πως το «κίτρινο υποβρύχιο» είναι ένας σύλλογος πρότυπο. Ο Παναθηναϊκός υπενθυμίζουμε υποδέχεται την Πέμπτη (21/09) την Βιγιαρεάλ στο ΟΑΚΑ, για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του UEFA Europa League.

Διαβάστε επίσης: «Μπουρλότο» από την ΚΕΔ: «Με Έλληνες διαιτητές οι ορισμοί – Ξένοι όπου είναι δυνατόν»

Αναλυτικά όσα είπε κατά την παρουσίασή του ο Πατσέτα:

«Μην έχετε αμφιβολίες. Δεν έχω προπονήσει ποτέ ομάδα που παίζει στην Ευρώπη. Δεν έχω εμπειρία στην Ευρώπη, αλλά θα την αποκτήσω γρήγορα. Η εμπειρία έρχεται. Φτάνω σε μια σημαντική ομάδα, με έναν πρόεδρο που είναι πολλά χρόνια στην ηγεσία και έχει σταθερότητα. Είναι ένας σύλλογος πρότυπο, πολύ δεμένος. Απαιτώ φιλοδοξίες από τον εαυτό μου και ο σύλλογος το κάνει επίσης. Αν η φιλοδοξία ελέγχεται, είναι μια από τις καλύτερες αρετές του ανθρώπου.

Αισθάνομαι υπερήφανος που η Βιγιαρεάλ πόνταρε σε εμένα, που μου δίνει αυτή την ευκαιρία. Έχω ένα μοντέλο διαχείρισης παιχνιδιού και ομάδας παρόμοιο με τη Βιγιαρεάλ. Είναι η καλύτερη ομάδα που έχουμε προπονήσει, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι θα το χειριστούμε αυτό. Αν δεν πίστευα ότι έχω τις προϋποθέσεις, δεν θα ερχόμουν.

Θα παίξουμε στο μοντέλο που θέλει ο σύλλογος. Πρέπει να είμαστε σκληροί, αλλά οι παίκτες πρέπει να διασκεδάσουν. Αυτή η απόλαυση δεν έρχεται σε αντίθεση με τη δέσμευση και την εργασία. Θα δουλεύουμε πάντα ως ομάδα, αναδεικνύοντας τις ατομικότητες, αλλά πάντα ξεκινώντας από την ομάδα.

Έχουμε παίξει με όλους τους τρόπους, με διαφορετικά σχέδια. Πρέπει να προσαρμοστώ στην ομάδα μου, στις ιδιότητες των παικτών μου. Ξέρω πού πάω και τους ξέρω. Θα κρύψουμε πολύ τα ελαττώματα και θα βγάλουμε τις αρετές. Θέλω οι παίκτες να πιστέψουν σε μένα. Αν τα καταφέρω, θα πετύχουμε αδιανόητους στόχους. Αν πιστέψετε σε εμάς, θα κερδίσουμε. Έχω έρθει για να κερδίσω. Με έφεραν εδώ για αυτό. Είναι η έκτη εμπειρία μου που ξεκινάω σε ομάδα στα μέσα της σεζόν. Το έχω ξανακάνει και με καλά αποτελέσματα. Θα το πετύχουμε ξανά. Με καλύτερους παίκτες και μεγαλύτερη ομάδα. Τίποτα άλλο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ