Αποθέωση για Δουβίκα στην Ισπανία

Αποθέωση για Δουβίκα στην Ισπανία

Το εγκώμιο του Τάσου Δουβίκα πλέκει η ισπανική AS...

Αν και η Θέλτα κρατούσε μια τεράστια νίκη στα χέρια της μέχρι το 80′ της αναμέτρησης κόντρα στην Μπαρτσελόνα, τελικά οι μπλαουγκράνα με ένα μυθικό come back στο τελευταίο δεκάλεπτο, κατάφεραν να φέρουν… τούμπα το ματς αποφεύγοντας έτσι μια απρόσμενη γκέλα.

Ένα ματς ωστόσο το οποίο θα μείνει… χαραγμένο για πάντα στην μνήμη του Τάσου Δουβίκα, μιας και ο Έλληνας φορ ήταν αυτός που είχε δώσει «αέρα» δύο τερμάτων στην ομάδα του στο 76′. Με αφορμή λοιπόν την εμφάνιση του κόντρα στην ομάδα του Τσάβι η ιστοσελίδα της ισπανικής εφημερίδας «AS», του πλέκει το εγκώμιο συγκρίνοντας τον με τον Δημήτρη Παπαδόπουλου, ο οποίος και αυτός με την σειρά του είχε φορέσει την φανέλα της Θέλτα.

Διαβάστε επίσης: Η διαφορά του νέου Ποντένσε είναι (ήδη) μετρήσιμη (vid)

«Σχεδόν όλα όσα έγιναν στη Βαρκελώνη ήταν θετικά για τη Θέλτα, εκτός από το τελικό αποτέλεσμα. Πριν από την επιστροφή των «μπλαουγκράνα», η άμυνα με πέντε που έστησε ο Ράφα Μπενίτεθ ήταν κοντά στην τελειότητα, η μεσαία γραμμή λειτούργησε όπως δεν είχε συμβεί εδώ και καιρό, και η επιθετική γραμμή ήταν «θανατηφόρα». Οι δύο επιθετικοί της ομάδας σκόραραν και στην περίπτωση του γκολ που πέτυχε ο Τάσος Δουβίδας σηματοδότησε τη μεγάλη εκκίνηση στο πρωτάθλημα», γράφει αρχικά το δημοσίευμα.

Και προσθέτει: «Ο Έλληνας επιθετικός είχε κάποια λεπτά τις δύο προηγούμενες αγωνιστικές και στον τρίτο αγώνα που συμμετείχε, έκανε το ντεμπούτο του στο σκοράρισμα ως παίκτης της Θέλτα. Εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Άσπα και κατάφερε να κερδίσει τον Τερ Στέγκεν, με ένα διαγώνιο σουτ. Δεν ήταν νευρικός σε έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο και δεν πτοήθηκε από την απειλή, πως πίσω του είχε έναν κεντρικό αμυντικό, τόσο δυνατό όσο ο Ρόναλντ Αραούχο. Ένα γκολ που εξηγεί γιατί δόθηκαν 12 εκατ. ευρώ στην στην Ουτρέχτη, στα τέλη του περασμένου Αυγούστου».

«Ο Δουβίκας βιάζεται να δικαιώσει τον εαυτό του. Σε λιγότερο από μία ώρα αγώνα, συνολικά 48 λεπτά, έχει ήδη πετύχει όσα δεν κατάφερε ο συμπατριώτης του, Δημήτρης Παπαδόπουλος σε 1,5 σεζόν με τη φανέλα της Θέλτα. Για εκείνον τον Έλληνα επιθετικό που κατέληξε στο Μπαλαίδος στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο του 2010, με τη Θέλτα στη Β’ Κατηγορία, το να πετύχει ένα γκολ στο ισπανικό ποδόσφαιρο αποδείχθηκε δύσκολη αποστολή».

«Ένα από τα προσόντα του 24χρονου επιθετικού είναι το γεγονός πως ήταν πρώτος σκόρερ στο ολλανδικό πρωτάθλημα την περσινή σεζόν, έχοντας 20 γκολ σε 34 αγώνες. Πέρα από όλα τα άλλα, υπάρχουν πληροφορίες ότι έχει εξαιρετική διάθεση για δουλειά και αν υπάρχει κάποιος που εκτιμά τη συγκεκριμένη νοοτροπία είναι ο Ράφα Μπενίτεθ», συμπληρώνει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ