Μπαρτσελόνα: Θέλει να κρατήσει τους δύο Ζοάο, αλλά (μάλλον) δε μπορεί

Μπαρτσελόνα: Θέλει να κρατήσει τους δύο Ζοάο, αλλά (μάλλον) δε μπορεί

Η Μπαρτσελόνα έχει ξεκινήσει επαφές προκειμένου να κρατήσει τον Φέλιξ και τον Κανσέλο και την επόμενη χρονιά στο ρόστερ της. Όμως ένα τέτοιο σενάριο φαντάζει πολύ δύσκολο με τα τωρινά δεδομένα.

Την 1η Σεπτεμβρίου (τελευταία ημέρα μεταγραφικής περιόδου στην Ισπανία) η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε  την απόκτηση δύο πολύ σημαντικών ποδοσφαιριστών για την ομάδα του Τσάβι. Οι Καταλανοί απέκτησαν με τη μορφή δανεισμού τον Ζοάο Φέλιξ από την Ατλέτικο Μαδρίτης και τον Ζοάο Κανσέλο από τη Μάντσεστερ Σίτι με το ίδιο καθεστώς.

Οι Μπλαουγκράνα με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, έχουν αρχίσει της επαφές προκειμένου να κρατήσουν αυτούς τους ποδοσφαιριστές και τη νέα χρονιά αφού έχουν εξελιχθεί σε βασικά γρανάζια για την ομάδα του Τσάβι. Αναμφίβολα μιλάμε για πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και ο αθλητικός διευθυντής της Μπάρτσα, Ντέκο, έχει διαβεβαιώσει πως θα κάνει ότι χρειάζεται για να παραμείνουν οι δύο Πορτογάλοι στους Πρωταθλητές Ισπανίας.

Διαβάστε επίσης: Ο «X Factor» Σίκμα και μια άμυνα που «τσάκιζε» κόκκαλα (vid)

Ο Ζοάο Κανσέλο έχει βοηθήσει πολύ την Μπαρτσελόνα, αγωνιζόμενος τόσο στα δύο άκρα της άμυνας όσο και της επίθεσης και μέχρι στιγμής έχει καταγράψει 14 συμμετοχές με απολογισμό 2 γκολ και 1 ασίστ. Από την άλλη, ο Ζοάο Φέλιξ αγωνίζεται κυρίως στο αριστερό άκρο της επίθεσης και έχει αγωνιστεί έως τώρα σε 14 παιχνίδια έχει σκοράρει 3 φορές και έχει μοιράσει 3 ασίστ.

Όμως το σενάριο το σενάριο της  των δύο «Ζοάο» μόνο εύκολο δεν είναι για την Μπαρτσελόνα. Οι οικονομικές δυνατότητες των Καταλανών δεν τους επιτρέπει να προχωρήσουν σε δαπανηρές μεταγραφές και η απόκτηση των δύο ποδοσφαιριστών αυτή τη στιγμή μοιάζει απίθανη.

Ο Φέλιξ δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Ατλέτικο Μαδρίτης έως το 2029. Αν και ο Πορτογάλος επιθετικός δεν βρίσκεται στα πλάνα του Τσόλο Σιμεόνε, αυτό δε σημαίνει ότι οι «ροχιμπλάνκος» θα τον δώσουν κοψοχρονιά. Η Ατλέτικο δεν είναι αρνητική στο να το παραχωρήσει, όμως αξιώνει περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Κανσέλο, ανήκει στη Μάντσεστερ Σίτι και έχει συμβόλαιο με τους «Πολίτες» έως το 2027. Ακόμα δεν είναι σίγουρο αν ο Πεπ Γκουαρντιόλα τον υπολογίζει για την επόμενη σεζόν. Όμως οι Πρωταθλητές Ευρώπης θα μπορούσαν να τον πωλήσουν τον 29χρονο φουλ μπακ για 30 εκατομμύρια ευρώ.

Με αυτά τα δεδομένα καταλαβαίνουμε ότι η Μπαρτσελόνα έχει ένα δύσκολο έργο μπροστά της προκειμένου να κρατήσει τους δύο «Ζοάο» στο ρόστερ της και την επόμενη χρονιά. Κυρίως αν αναλογιστούμε πως για την απόκτησή τους θα χρειαστεί να ξοδέψει περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που δεν μοιάζει εφικτό αυτή τη στιγμή.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ