Φιλίπε Λουίς: «Ο Σιμεόνε αποκαλούσε «νάνο» τον Μέσι πριν τους αγώνες κόντρα στην Μπαρτσελόνα»

Φιλίπε Λουίς: «Ο Σιμεόνε αποκαλούσε «νάνο» τον Μέσι πριν τους αγώνες κόντρα στην Μπαρτσελόνα»

Ο πρώην αμυντικός της Ατλέτικο Μαδρίτης, Φιλίπε Λουίς, αποκάλυψε με ποιον τρόπο ο Ντιέγκο Σιμεόνε προετοίμαζε την ομάδα του για να αντιμετωπίσει τον Λιονέλ Μέσι όταν έπαιζε στη Μπαρτσελόνα.

Ο Φιλίπε Λουίς, ο οποίος πρόσφατα ανακοίνωσε το αντίο του από την ενεργό δράση, μίλησε στην ισπανική εφημερίδα MARCA και ήταν αποκαλυπτικός για την τακτική που ακολουθούσε ο Ντιέγκο Σιμεόνε όταν η Ατλέτικο Μαδρίτης αντιμετώπιζε την Μπαρτσελόνα και τον Λέο Μέσι.

Ο πρώην αμυντικός των «ροχιμπλάνκος» ανέφερε ότι προτεραιότητα του Αργεντίνου προπονητή ήταν να σταματήσει τον σούπερ-σταρ των Καταλανών, ο οποίος αποτελούσε και τον νούμερο ένα κίνδυνο για την ομάδα του Τσόλο. Επίσης, ο 38χρονος Βραζιλιάνος τόνισε ότι ο Σιμεόνε συνήθιζε να αποκαλεί «νάνο» τον Μέσι στις προπονήσεις για να κάνει τους ποδοσφαιριστές του να μην τον φοβούνται.

Διαβάστε επίσης: O Γουίλιαμς-Γκος, ο Πετρούσεφ και η απογοήτευση στο τέλος (vid)

«Στην Ατλέτικο, ο Σιμεόνε έβαζε πάντα τέσσερις παίκτες στον Μέσι! Έτσι, όταν σκόραρε, δεν έφταιγε κανείς, ήταν μόνο ο Μέσι. Πριν από τους αγώνες εναντίον της Μπαρτσελόνα, ο Σιμεόνε δεν χρησιμοποίησε ποτέ το όνομα του Μέσι. Τον αποκαλούσε «νάνο», για να μην φοβόμαστε να τον αντιμετωπίσουμε», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Φιλίπε Λουίς στη συνέντευξή του.

Ωστόσο όπως μαρτυρούν και τα αποτελέσματα η τακτική αυτή δεν απέδωσε, αφού ο Μέσι σκόραρε 32 γκολ απέναντι στον Ατλέτικο, η οποία αποτελούσε μια από τις αγαπημένες του αντιπάλους. Επίσης, η πρώτη νίκη του Σιμεόνε με τους κολτσονέρος απέναντι στην Μπαρτσελόνα ήταν το 2020, όταν είχε κλείσει ήδη 9 χρόνια στο πάγκο της ομάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ