Μπαρτσελόνα-Οσασούνα 2-0: Έκανε το καθήκον της και τώρα… Classico (vid)

Μπαρτσελόνα-Οσασούνα 2-0: Έκανε το καθήκον της και τώρα… Classico (vid)

H Mπαρτσελόνα μπορεί να δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση της Οσασούνα, ωστόσο κατάφερε να επικρατήσει με 2-0 χάρις στα γκολ που πέτυχαν η Λεβαντόφσκι και Γιαμάλ στο δεύτερο ημίχρονο. Η Μπάρτσα προκρίθηκε στον τελικό όπου θα αντιμετωπίσει την Ρεάλ Μαδρίτης

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε της Οσασούνα με 2-0 στον δεύτερο ημιτελικό του Σούπερ Καπ Ισπανίας και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό όπου θα αντιμετωπίσει στο Classico την Ρεάλ Μαδρίτης στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας (14/1, 21:00).

Διαβάστε επίσης: Η γυμvόστnθn φωτογραφία της Τζούλια Νόβα που… χαζεύει κόσμο και κοσμάκη! (pics)

Οι Καταλανοί μπήκαν δυνατά στο ματς και απείλησαν μόλις στο 6ο λεπτό με το σουτ του Κρίστενσεν το οποίο απέκρουσε ο Ερέρα, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Φεράν Τόρες σούταρε δυνατά και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Στο 13′ ο τερματοφύλακας της Οσασούνα αντέδρασε αποτελεσματικά στην προσπάθεια του Λεβαντόφσκι και στο 31′ πάλι ο Πολωνός επιθετικός με καρφωτή κεφαλιά αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Στην συνέχεια η ομάδα από την Παμπλόνα ανέβασε τις γραμμές της στο γήπεδο και δημιούργησε κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Πένια. Στην πιο σημαντική από αυτές, ο τερματοφύλακας της Μπάρτσα απέκρουσε την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αρνάιθ.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του παιχνιδιού έμεινε ίδια και οι Μπλαουγκράνα κατάφεραν να προηγηθούν στην πρώτη τους καλή στιγμή στο 59′. Ο Γκιντογκάν με ωραία κάθετη βρήκε τον Λεβαντόφσκι, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα για το 1-0. Οχτώ λεπτά αργότερα η Μπάρτσα άγγιξε το δεύτερο γκολ, όμως ο Ερέρα απέκρουσε εντυπωσιακά το φαλτσαριστό σουτ του Ζοάο Φέλιξ. Η Οσασούνα πίεσε, όσο μπορούσε, για την ισοφάριση και έχασε κάποιες ευκαιρίες με τον Μπούντιμιρ και Γκαρθία, ωστόσο δεν βρήκε το γκολ της ισοφάρισης. Στο 93′ η ομάδα του Τσάβι βρήκε το δεύτερο γκολ με το οποίο σφράγισε την νίκη και την πρόκριση στον τελικό, με τον Γιαμάλ να σκοράρει με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Ινιάκι Πένια – Κουντέ, Αραούχο, Κρίστενσεν, Μπάλντε – Σέρτζι Ρομπέρτο (61’ Πέδρι), Γκιντογκάν, Ντε Γιονγκ – Ραφίνια (42’ λ. τρ. Γιαμάλ), Λεβαντόφσκι, Φεράν Τόρες (61’ Ζοάο Φέλιξ).

Οσασούνα (Χαγκόβα Αρασάτε): Ερέρα – Αρέσο, Νταβίντ Γκαρθία, Κατένα, Χουάν Κρουθ (85’ Κίκε Μπάρχα), Ρουμπέν Πένια (78’ Μοχίκα) – Αϊμάρ Ορόθ, Ίκερ Μουνιόθ (69’ Μονκαγιόλα), Μόι Γκόμεθ (85’ Ρουμπέν Γκαρθία) – Αρνάιθ (69’ Ραούλ Γκαρθία), Μπούντιμιρ.

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης: 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ