«Γεννημένος» την 4η Φεβρουαρίου

«Γεννημένος» την 4η Φεβρουαρίου

Ήταν μια κίνηση που θ’ άλλαζε τα δεδομένα για την ομάδα της Βαρκελώνης και θα διαμόρφωνε ένα σκηνικό αμέτρητων επιτυχιών για τους «μπλαουγκράνα».

Η 4η Φεβρουαρίου του 2004 μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί μια… ιερή μέρα για το ποδόσφαιρο και είναι βέβαιο πως θα μνημονεύεται για πολλά ακόμα χρόνια σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Μια μέρα σαν κι αυτή «γεννήθηκε» μια από τις ωραιότερες ποδοσφαιρικές ιστορίες και μάλιστα το αξιοσημείωτο είναι πως αυτή η ιστορία έμελλε να δημιουργήσει την αρχή μιας αυτοκρατορίας.

Διαβάστε επίσης: Καρβαλιάλ: «Να πιστέψουμε στον εαυτό μας και να συνεχίσουμε να κυνηγάμε τον στόχο μας»

Γιατί αυτό που ακολούθησε ήταν όντως ονειρικό για τους Καταλανούς, με τον Μέσι σε ρόλο ηγέτη.

Η Μπάρτσα άφησε άφωνο τον κόσμο με το ποδόσφαιρο που έπαιξε και μια μέρα σαν σήμερα, πριν από είκοσι χρόνια, ο Αργεντινός άσος υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τους «μπλαουγκράνα».

Ήταν μια κίνηση που θ’ άλλαζε τα δεδομένα για την ομάδα της Βαρκελώνης και θα διαμόρφωνε ένα σκηνικό αμέτρητων επιτυχιών για τους «μπλαουγκράνα».

Εκείνο το μικρό αγόρι που μετακόμισε με την οικογένεια του από την Αργεντινή στη Βαρκελώνη, εξελίχθηκε σε κορυφαίο παίκτη στον κόσμο και ο Κάρλες Ρέσακ ήταν αυτός που πίστεψε στο ταλέντο του Μέσι και εισηγήθηκε σαν υπεύθυνος των ακαδημιών του συλλόγου την απόκτηση του Αργεντινού πιτσιρικά.

Ο Μέσι πέρασε τα πρώτα χρόνια στις ακαδημίες της Μπάρτσα και στις 4 Φεβρουαρίου του 2004, υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα της Βαρκελώνης.

Κανείς δεν μπορούσε τότε να φανταστεί ότι ο 17χρονος μεσοεπιθετικός θα γίνονταν παίκτης – σύμβολο για την Μπαρτσελόνα και θα κατόρθωνε να ξεπεράσει παίκτες θρύλους για την Μπάρτσα, όπως ο Κρόιφ, ο Μαραντόνα, ο Ρομάριο, ο Ρονάλντο και ο Ριβάλντο.

Και η αλήθεια είναι ότι ο Μέσι ανέβασε πολλά επίπεδα την Μπαρτσελόνα όχι μόνο σε ότι αφορά την ποιότητα της ομάδας και τις κατακτήσεις τίτλων.

Η παρουσία και η εξέλιξη του Μέσι στην ομάδα της Καταλωνίας ισχυροποίησε σε πολύ μεγάλο βαθμό το οικονομικό πρότζεκτ της Μπαρτσελόνα, καθώς όλα κινήθηκαν ανοδικά και σε επίπεδο κερδών για την ομάδα της Βαρκελώνης, με μπροστάρη φυσικά τον Αργεντινό σούπερ σταρ.

Τα χρόνια που ακολούθησαν, ο Μέσι υπέγραψε κι άλλα συμβόλαια με την Μπάρτσα και ο Αργεντινός σούπερ σταρ έφτασε να κερδίζει μυθικά πόσα για κάθε χρόνο συνεργασίας με τους Καταλανούς.

Απλά για την ιστορία να θυμίσουμε πως ο Μέσι εντάχθηκε στις ακαδημίες των Καταλανών το 2000 σε ηλικία δεκατριών μόλις ετών, με τον πατέρα του Αργεντινού σούπερ σταρ να υπογράφει τότε (μαζί με τον Μέσι) σε μια χαρτοπετσέτα.

Η συγκεκριμένη χαρτοπετσέτα μάλιστα οποία αναμένεται να βγει σύντομα σε δημοπρασία από βρετανικό οίκο, με τις εκτιμήσεις των ειδικών ν’ αναφέρουν ότι θα πιάσει περίπου 500.000 ευρώ.

Ο Μέσι δεν είναι πια στην Μπαρτσελόνα, καθώς αγωνίζεται στηνΊντερ Μαϊάμι μετά τη σύντομη παρουσία του στην Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά το όνομα του Αργεντινού σούπερ σταρ θα είναι πάντα συνδεδεμένο με τους «μπλαουγκράνα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ