Αθλέτικ Μπιλμπάο – Αλαβές 2-0: Πάτησε τετράδα με υπογραφή Γκουρουθέτα

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Αλαβές 2-0: Πάτησε τετράδα με υπογραφή Γκουρουθέτα

Xάρη σε δύο τέρματα του Γκόρκα Γκουρουθέτα η Αθλέτικ Μπίλμπάο επικράτησε της Αλαβές με σκορ 2-0 και ανέβηκε προσωρινά στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα πανηγυρίζει η Αθλέτικ Μπιλμπάο, η οποία έκανε τη… δουλειά της κόντρα στην Αλαβές στο «Σαν Μαμές» και επιβλήθηκε με σκορ 2-0, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της La Liga.

Έτσι το σύνολο του Ερνέστο Βαλβέρδε αναρριχήθηκε, έστω και προσωρινά, στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας φτάνοντας τους 56 πόντους και θα περιμένει το αποτέλεσμα της Ατλέτικο Μαδρίτης που έχει 55 βαθμούς με ματς λιγότερο. Με τη σειρά τους οι φιλοξενούμενοι έμειναν στους 32 και την 13η θέση.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την Μπιλμπάο ήταν ο Γκόρκα Γκουρουθέτα που σημείωσε και τα δύο τέρματα της ομάδας του σε μια ακόμη εξαιρετική εμφάνιση. Το παιχνίδι πάντως πήγε να… στραβώσει για τους γηπεδούχους, αφού η Αλαβές κέρδισε πέναλτι, όμως ο Ριόχα νικήθηκε από τον Σιμόν.

Ουσιαστικά στην επόμενη φάση, η Μπιλμπάο άνοιξε το σκορ με τον Γκουρουθέτα να κάνει το 1-0 στο 32′. Οι φιλοξενούμενοι δεν πρόλαβαν καλά-καλά να συνέλθουν και ο ίδιος παίκτης πέντε λεπτά αργότερα διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας, και τα δικά του, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Σιμόν, Ντε Μάρκος, Βίβιαν, Γεράι, Λέκουε, Πράδος (70’ Ντ. Γκαρθία), Ινίγκο Ρουίθ (81’ Βέσγκα), Ν. Γουίλιαμς (77’ Μπερενγκέρ), Ι. Γουίλιαμς, Γκόμεθ (70’ Μουνιαίν), Γκουρουθέτα (77’ Ραούλ Γκαρθία)

ΑΛΑΒΕΣ: Σίβερα, Γοροσαμπέλ (76’ Τενάλια), Μαρίν, Αμπκάρ, Χάβι Λόπεθ, Γουρίδι (58’ Κ. Γκαρθία), Μπλάνκο, Βιθέντε, Γκεβάρα (70’ Μπεναβίντεζ), Ριόχα (58’ Χάτζι), Ομοροδιόν (70’ Σιμεόνε)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ