Μπαρτσελόνα: Η «αδιανόητη» αύξηση της αξίας του Γιαμάλ μέσα σε μόλις έξι μήνες! (pic)

Μπαρτσελόνα: Η «αδιανόητη» αύξηση της αξίας του Γιαμάλ μέσα σε μόλις έξι μήνες! (pic)

Ο Λαμίν Γιαμάλ έχει αυξήσει κατακόρυφα την αξία του, καθώς μέσα σε έξι μήνες κατάφερε να την εκτινάξει στα 134 εκατομμύρια ευρώ.

Το 16χρονο παιδί «θαύμα» της Μπαρτσελόνα και της Ισπανίας Λαμίν Γιαμάλ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους παίκτες που δεν έχουν κλείσει ακόμα τα 23 και των οποίων η μεταγραφική αξία έχει αυξηθεί περισσότερο τους τελευταίους έξι μήνες.

Αυτό αναφέρει η τελευταία μελέτη του CIES Football Observatory (Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών, που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ), σημειώνοντας ότι ο Γιαμάλ παρουσίασε αύξηση 134 εκατ. ευρώ, από 11 εκατ. ευρώ σε 145 εκατ. ευρώ!

Διαβάστε επίσης: Στο μυαλό του Μεντιλίμπαρ: Οι σίγουροι για Φενέρ και ο φορμαρισμένος Γιόβετιτς

Ο Πορτογάλος Ζοάο Νέβες της Μπενφίκα (+72 εκατ. ευρώ) και ο νέος Βραζιλιάνος διεθνής Σάβιο Μορέιρα (+70 εκατ. ευρώ) της Τζιρόνα συμπληρώνουν το βάθρο. Στο +70 βρίσκεται και ο Κόουλ Πάλμερ της Τσέλσι Άλλοι πολλά υποσχόμενοι νέοι  βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις.
Παίκτες από 12 πρωταθλήματα και 55 συλλόγους εμφανίζονται στις κορυφαίες 100 κατάταξης, με μέγιστο 29 ποδοσφαιριστές από την αγγλική Premier League, ακολουθούμενη από την Ισπανική LaLiga (17), τη γερμανική Bundesliga (14) και τη γαλλική Ligue 1 (11).

Η Μπράιτον είναι η ομάδα με τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση στους 100 πρώτους (6 παίκτες), ακολουθούμενη από την Τσέλσι, την Τότεναμ, τον Άγιαξ και την Άιντραχτ Φρανκφούρτης (4 ποδοσφαιριστές).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ