«Διπλό» Ευρώπης η Μπέτις (2-1) – Πήρε το ντέρμπι παραμονής η Βαγιεκάνο (2-1)

«Διπλό» Ευρώπης η Μπέτις (2-1) – Πήρε το ντέρμπι παραμονής η Βαγιεκάνο (2-1)

Με νίκες συνέχισαν Μπέτις (2-1 την Βαλένθια) και Ράγιο Βαγιεκάνο (2-1 την Οσασούνα), για την 32η αγωνιστική της La Liga.

Με δύο γκολ του Ισπανού μεσοεπιθετικού Αγιόθε Πέρεθ, η Μπέτις πέρασε νικηφόρα, με 2-1, από το «Μεστάγια», στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής της La Liga, και προσπέρασε τη Βαλένθια με +1 βαθμό. Η ομάδα της Σεβίλης είναι πλέον εκείνη έβδομη και έχει το προβάδισμα έναντι των «νυχτερίδων» για έξοδο στην Ευρώπη.

Οι «βερδιμπλάνκος» του Μανουέλ Πελεγκρίνι είχαν επικρατήσει της Βαλένθια και στην Ανδαλουσία στον πρώτο γύρο. Η Μπέτις προηγήθηκε στο 19ο λεπτό με γκολ του Πέρεθ, για να ισοφαρίσει στο 66΄ από το σημείο του πέναλτι ο Πεπέλου για τους γηπεδούχους. Όμως, ο Πέρεθ… ξαναχτύπησε στο 77ο λεπτό, χαρίζοντας το «τρίποντο» στην Μπέτις. Η ομάδα του Ρουμπέν Μπαράχα μετρά πλέον 47 βαθμούς, ενώ η Μπέτις έχει 48.

Διαβάστε επίσης: Η επιμονή, η στήριξη και η δικαίωση

Νωρίτερα, η Βαγιεκάνο νίκησε και μάλιστα με ανατροπή την Οσασούνα με 2-1, στο κρίσιμο ματς για την παραμονή της στην κατηγορία. Με τους τρεις αυτούς βαθμούς η ομάδα από το Βαγιέκας απομακρύνθηκε ξανά από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η ομάδα της Παμπλόνα προηγήθηκε με τον Γκόμες στο 30ο λεπτό, αλλά οι γηπεδούχοι δεν είχαν άλλα περιθώρια, πάλέψαν και έφθασαν στη νίκη και στην ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα με τα γκολ των Τσαβαρία (50′) και Παλασόν (85′).

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ