Ρεάλ Μαδρίτης : Ο Ρονάλντο έφυγε κι ο Μπέιλ το γιορτάζει

Ρεάλ Μαδρίτης : Ο Ρονάλντο έφυγε κι ο Μπέιλ το γιορτάζει

Το φορτίο της διαδοχής του Κριστιάνο Ρονάλντο είναι βαρύ, όμως ο Γκάρεθ Μπέιλ δείχνει πως χρειαζόταν ακριβώς αυτό. Την ευθύνη στους δικούς του ώμους.

Πάντα το ήθελε ο Γκάρεθ Μπέιλ. Από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στη Μαδρίτη για χάρη της Ρεάλ το καλοκαίρι του 2013, αποτελώντας τότε μεταγραφή – ρεκόρ στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ο μεγαλύτερος θαυμαστής του, ο ίδιος ο Φλορεντίνο Πέρεθ, το ήθελε ακόμα περισσότερο από τον Ουαλό. Ήταν το δικό του, προσωπικό στοίχημα, σε σχεδόν… εμμονικό επίπεδο. Ωστόσο λίγο η ύπαρξη του Κριστιάνο Ρονάλντο, λίγο η αδυναμία πλήρης αξιοποίησής του από τους προπονητές που πέρασαν από τους Μερένγκες και πολύ περισσότερο οι αλλεπάλληλοι τραυματισμοί, απαγόρευσαν στον 29χρονο τα όνειρα και τον προσγείωσαν απότομα.

Και ξάφνου, ανατροπή. Οι συγκυρίες έχουν γίνει ιδανικές. Ο Ρονάλντο αποχαιρέτησε και έφυγε για άλλες, ιταλικές πολιτείες, ο Ζινεντίν Ζιντάν, με τον οποίο είχε αναπτύξει κακή σχέση, παραιτήθηκε και οι τραυματισμοί του Μπέιλ μοιάζουν μακρινή ανάμνηση. Ο Ουαλός έχει σκοράρει στα επτά τελευταία παιχνίδια στη La Liga, ήταν καθοριστικός στον τελικό του Champions League και συνεχίζει στο ίδιο μονοπάτι στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, αγωνιζόμενος πλέον σε πιο κεντρικό ρόλο στο χορτάρι.

Σταδιακά ανακτά την εμπιστοσύνη των οπαδών και του Τζουλέν Λοπετέγκι, εξελισσόμενος στη μεταγραφή που οι πρωταθλητές Ευρώπης αποφάσισαν να… μην κάνουν το περασμένο καλοκαίρι, προκειμένου να αντικαταστήσουν τον Ρονάλντο. Δεν πήραν Εντέν Αζάρ, δεν πήραν Νεϊμαρ, δεν πήραν Κιλιάν Μπαπέ, αλλά ελπίζουν ότι άρχισαν να ξυπνούν το θηρίο που κρύβει μέσα του ο Μπέιλ. Ο 29χρονος δείχνει να απολαμβάνει την ευθύνη που πλέον τον βαραίνει, πράγμα που ως γνωστόν διακρίνει κάθε πρωταθλητή, και η αισιοδοξία είναι έκδηλη για την περίπτωσή του, παρά το γεγονός ότι η Ρέαλ βρίσκεται σε περίοδο μεταβατικότητας και προσαρμογής.

Οι Μαδριλένοι έδωσαν στον πρώην άσο της Τότεναμ πάμπολλες ευκαιρίες, ίσως περισσότερες απ’ όσες δικαιούταν. Διότι μια ομάδα που στοχεύει στην κορυφή κάθε διοργάνωσης που συμμετέχει και ταυτόχρονα έχει την οικονομική άνεση να διεκδικεί σχεδόν όποιον ποδοσφαιριστή επιθυμεί, κάποιος ο οποίος χάνει τα μισά παιχνίδια της σεζόν λόγω τραυματισμών μπορεί να γίνει… αναλώσιμος, ανεξαρτήτως του τι προσφέρει στο χορτάρι. Πέραν αυτού, το ενδιαφέρον ήταν έντονο και η Premier League πολιορκούσε, με ομάδες όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να είναι έτοιμες να δώσουν στη Ρεάλ μέχρι και 100.000.000 ευρώ!

Κι οι Μαδριλένοι ακάθεκτοι. Επέμειναν, ξανά και ξανά, να τον διατηρούν στο ρόστερ τους, κι ας μη δικαιολόγησε καμία σεζόν τον ντόρο του ονόματός του. Μήπως ήρθε η ώρα να δικαιωθούν; Είθε το σώμα του να τον αφήσει, επιτέλους, να παίξει ποδόσφαιρο και θα μάθουμε σύντομα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ